Američka viza

Treba mi mala pomoc.Devojka i ja hocemo da odemo kod njenih u ameriku na godinu dana.Ja sam na faklutetu prva godina ona sada upisuje.Citao sam i vidim da ja maximum 6 meseci sa turistickom vizom, da li postoji mogucnost jos neke vize koja bi nam omogucila boravak na godinu dana.I podenli bi zahtev tek kad ona upise fakultet

Ćao, već sam pisala ranije ali situacija se malo izmenila... Imam dečka u Americi i želim da idem kod njega na mesec dana u avgustu, pošto je on bio kod mene prošle godine. Završila sam srednju školu i za par dana ću upisati fakultet, već znam da sam primljena tako da me zanima vaše mišljenje o tome da li možda neka vrsta potvrde da sam upisala fakultet utiče na dobijanje turističke vize? Hvala :)

Treba mi pomoc, dobila sam vizu J-1 na dve godine i sad iz agencije su mi rekli da dodjem da donesem pasos da ga oni odnesu u ambasadu da mi isprave na godinu dana, kao nije dobar datum.Da li je neko zna zasto je to potrebno?

Caos!
Imam pitanje vezano za dobijanje turisticke vize , uz moju pomalo specificnu situaciju.

Svrha mog putovanja je najjednostavnije receno oblizak Amerike , mimo nekog turistickog aranzmana.
Imam 24 godine , dovoljno novca da provedem oko 2 meseca tamo , po njihovim standardima i imam nekreatninu u Srbiji. Nisam kaznjavan.
Problematicno je to sto nisam student , zivim sam , nisam ozenjen i iako imam posao , nisam prijavljen.

Kakve su sanse da dobijem vizu ? Da li je neko imao slican problem ili ideju kako mogu da poboljsam svoje sanse ?

I kako si prosla na drugom intervju-u za vizu. Moja devojkaje odbijena pa sam mislio da se prijavi sada kao zaposlena a radi vec 4 godine kod njenih u firmi. Sumnjivo mi je da im sada kaze da se zaposlena a pre nedelju dana je bila student. U isto vreme je radila i studirala ali je aplicirala kao student a trebala je obrnuto pa reko da vidim sa tobom kako si prosla na drugom razgovoru ako su bila.

Pozz

I kako si prosla na drugom intervju-u za vizu. Moja devojkaje odbijena pa sam mislio da se prijavi sada kao zaposlena a radi vec 4 godine kod njenih u firmi. Sumnjivo mi je da im sada kaze da se zaposlena a pre nedelju dana je bila student. U isto vreme je radila i studirala ali je aplicirala kao student a trebala je obrnuto pa reko da vidim sa tobom kako si prosla na drugom razgovoru ako su bila.

Pozz

Da li je aplicirala ZA studentsku ili turisticku vizu? Za turisticku vizu se ne moze aplicirati kao student iz prostog razloga sto ne postoje kategorije, ona je mogla aplicirati kao gradjanin. U aplikaciji je obavezno precizno navesti zanimanje. Tvoja devojka je ocigledno "zaboravila" da navede da je zaposlena a pretpostavljam da je i na razgovoru "zaboravila" da pomene. Sad ti zamisli kad dodje opet u ambasadu jer se setila da je zaposlena. Sta ti mislis ima li sanse?

Cao, nov sam ovde. Zanima me sledece :
Student sam , i imam f1 vizu koja mi vazi dve godine. U americi sam mesec dana, studiram i igram tenis na koledzu. Zahvaljujuci tenisu dobio sam stipendiju. E ovako, tenis je veoma los na ovom koledzu, i zelim da se vratim u srbiju i da nadjem neki novi koledz da upsem u januaru. Medjutim , lik kod kog zivim mi je ponudio da ostanem i da mi nadje neki posao kao trener. Sada me zanima da li ja mogu da ostanem i da radim kao trener, a da pritom ne idem na koledz? Da li mi je onda viza i dalje vazeca ako se ispisem sa koledza. Viza mi vazi dve godine, ali me buni sto na vizi pise ime koledza.
U januaru bih upisao drugi koledz,ali bi mi dobro doslo da ostanem malo ovde i da zaradim neku kintu! Hvala vam unapred! Pozdrav :)

Cao svima! Koliko dana otprilike vam je bilo potrebno da preuzmete pasos na izabranoj dhl lokaciji, nakon dobijanja americke vize? Ja sam dobila email od ambasade da je pasos predat kurirskoj sluzbi prosle srede, medjutim meni status na nalogu jos uvek stoji ''u tranzitu'', iako pise u emailu da su potrebna 2 radna dana za preuzimanje pasosa....

Pozdrav svima!
Vec dosta foruma sam procitao vezanih za odlazak u USA aplicirajuci za verenicku vizu ali nigde ne nadjoh da li se intervju obavlja na srpskom ili engleskom jeziku. Naravno radi se o USA ambasadi u Beogradu.
Takodje me zanimaju iskustva ljudi koji su u skorije vreme aplicirali za verenicku vizu iz Beograda....
Hvala svima unapred na odgovorima!

Pozdrav svima!
Vec dosta foruma sam procitao vezanih za odlazak u USA aplicirajuci za verenicku vizu ali nigde ne nadjoh da li se intervju obavlja na srpskom ili engleskom jeziku. Naravno radi se o USA ambasadi u Beogradu.
Takodje me zanimaju iskustva ljudi koji su u skorije vreme aplicirali za verenicku vizu iz Beograda....
Hvala svima unapred na odgovorima!

ne moze se obaviti intervju na engleskom sa nekim ko ne poznaje engleski. Logicno je da se ljudi intervjuisu na srpskom. Ako neko zna engleski, moze i na engleskom.

ne moze se obaviti intervju na engleskom sa nekim ko ne poznaje engleski. Logicno je da se ljudi intervjuisu na srpskom. Ako neko zna engleski, moze i na engleskom.

Hvala na odgovoru.
A da li znate igra li novac ulogu u realizaciji ove verenicke vize, mislim na radni odnos, iznos plate i sl. Pri popunjavanju papirologije nailazim na to da pitaju za radni odnos.
Takodje da li je neko u skorije vreme radio lekarski pregled za odlazak u USA, znam da postoje dve opcije u Bg ali me zanima trajanje lekarskog i detalji, sta oni to pregledaju i snimaju?

Hvala na odgovoru.
A da li znate igra li novac ulogu u realizaciji ove verenicke vize, mislim na radni odnos, iznos plate i sl. Pri popunjavanju papirologije nailazim na to da pitaju za radni odnos.
Takodje da li je neko u skorije vreme radio lekarski pregled za odlazak u USA, znam da postoje dve opcije u Bg ali me zanima trajanje lekarskog i detalji, sta oni to pregledaju i snimaju?

Novac igra ulogu kod investorske vize, fakultet kod studentske a kod verenicke ljubav. Za tebe je najbitnije da dokazes da hoces da se zenis zbog ljubavi a ne zbog papira.

Pregled kod doktora je detaljan, nesto kao sistematski pregled, ali se ne rade testovi na narkotike, ako si na to mislio.

Cao, nov sam ovde. Zanima me sledece :
Student sam , i imam f1 vizu koja mi vazi dve godine. U americi sam mesec dana, studiram i igram tenis na koledzu. Zahvaljujuci tenisu dobio sam stipendiju. E ovako, tenis je veoma los na ovom koledzu, i zelim da se vratim u srbiju i da nadjem neki novi koledz da upsem u januaru. Medjutim , lik kod kog zivim mi je ponudio da ostanem i da mi nadje neki posao kao trener. Sada me zanima da li ja mogu da ostanem i da radim kao trener, a da pritom ne idem na koledz? Da li mi je onda viza i dalje vazeca ako se ispisem sa koledza. Viza mi vazi dve godine, ali me buni sto na vizi pise ime koledza.
U januaru bih upisao drugi koledz,ali bi mi dobro doslo da ostanem malo ovde i da zaradim neku kintu! Hvala vam unapred! Pozdrav :)

Ja mislim da bi bilo bolje da sad vec trazis nov koledz i konkurises direktno iz USA, a do tada lepo sedis gde si, polazes ispite i treniras koliko mozes. Ispite ce ti verovatno sve transferovati na sledeci koledz pa ti vreme do sledeceg koledza nece propasti.
Realno ti sa studentskom vizom nemas pravo da radis, bolje da ne ulazis u nelegalne kombinacije. Ako ti taj covek nadje trenerski posao onda prvo treba da promenis vizu (sa studentskeu radnu) legalno pre nego sto pocnes da radis. Kolika je verovatnoca da se tolegalno zavrsi i u kom vremenskom periodu zaista ne znam, ali bolje da to vreme cekas u USA uceci nego da pocinjes sve ispocetka.

Cao svima. Supruga i ja zelimo da idemo turisticku u ameriku, verovatno do Majamija.Ona ima stalan posao, ja imam svoju firmu, imamo svoju kucu ovde....e sad interesuje me, kada je pravo vreme da krenemo u proceduru?Mi planiramo da putujemo sledece godine oko marta-aprila, da li da sad apliciramo ili tamo negde u febrauaru? Takodje me interesuje, da li svako mora da aplicira za vizu posebno ili mozemo zajedno, tj. da li idemo odvojeno na intervju ili mozemo zajedno s obzirom da smo supruznici?

Poslednja izmena:
Cao svima. Supruga i ja zelimo da idemo turisticku u ameriku, verovatno do Majamija.Ona ima stalan posao, ja imam svoju firmu, imamo svoju kucu ovde....e sad interesuje me, kada je pravo vreme da krenemo u proceduru?Mi planiramo da putujemo sledece godine oko marta-aprila, da li da sad apliciramo ili tamo negde u febrauaru? Takodje me interesuje, da li svako mora da aplicira za vizu posebno ili mozemo zajedno, tj. da li idemo odvojeno na intervju ili mozemo zajedno s obzirom da smo supruznici?

Ambasada uvek savetuje sto ranije tj koliko god mozete unapred da bi jednostavno znali hocete li dobiti vizu. Po meni aplicirajte odmah. Nije bitno toliko da li cete otici u +-6 meseci jer se viza izdaje dugorocno. Osim toga i da vam kaze neko nesto vi kazete da zelite da znate dosta unapred jer je to za vas veliki put i treba dosta da se pripremite. (a nece)
Popunjavate online formulare i idete na interviju zajedno. Jedino sto je bolje da prikazete da ste oboje zaposleni nego da si ti vlasnik firme posto mozes da udjes u dodatnu komplikaciju povodom placenog poreza firme (tako je barem bilo nekada davno).

Back