Američka viza

Moguce je da u tome nije bas iskren. Novac i zarada mu mnogo znace, pitanje je da li mu toliko znace da bi upropastio vezu...

Lycia, on nije ni u cemu iskren. Evo nas troje ovde ti isto govorimo, ako znas engleski sve je moguce proveriti da se i sama uveris. I ove finansije veze nemaju nikakve. On nema iskrene i ozbiljne namere s tobom i to je to. Oprosti ako zvucim grubo, nije mi namera nista lose. :zag:

Hvala drugari jos jednom :)

Ukazali ste mi na mnogo bitniju cinjenicu od vize...
Kao sto sam vec napisala - Amerika nije moj cilj.A ovo je ozbiljno mesto gde se ljudi obavestavaju upravo o nacinima odlaska u US. Pojavila sam se ovde iz zaljubljenosti...a viza je stepenik da se ista ojaca (ukoliko bude motiva i iskrenosti da se ta ljubav odrzi - dakle ovaj forum ne bi trebalo da opterecujem lutajucim pitanjima, vec konkretnim, u skladu sa njegovom namenom).
Dakle hvala na ovome na sta ste mi iskreno ukazali kada je rec o kvalitetu tog coveka i veze. Vrlo mi je koristilo vase misljenje, mogu vam samo biti zahvalna.

Zelim vam sve najbolje isto onoliko koliko to zelim i samoj sebi, a pre svega u ljubavi.

Najsrdacnije vas pozdravljam i pozivam na neko druzenje kada dodjete u Bg, ma gde da ste rasuti po svetu :)

Lycia, on nije ni u cemu iskren. Evo nas troje ovde ti isto govorimo, ako znas engleski sve je moguce proveriti da se i sama uveris. I ove finansije veze nemaju nikakve. On nema iskrene i ozbiljne namere s tobom i to je to. Oprosti ako zvucim grubo, nije mi namera nista lose. :zag:

Poslednja izmena:
Molim za pomoc!!

Zelim da apliciram za turisticku vizu. Interesuje me da li treba da imam rezervaciju hotela i da li moram da naznacim da idem 10 dana i od kad do kad tacno? Npr ja idem u Kanadu ali bih da posetim i SAD za vreme boravka u Kanadi...
Takodje interesuje me taj PIN, treba 24h da se aktivira, ali koliko traje od aktivacije? Jer ne znam tacno za kad mogu da zakazem intervju pa ne mogu da zovem odmah nakon 24h...
I da li dokumenta koja prialzem (originale ili fotokopije, da li zadrzavaju??) moram i da prevodim na engleski?

Molim za pomoc!!

Zelim da apliciram za turisticku vizu. Interesuje me da li treba da imam rezervaciju hotela i da li moram da naznacim da idem 10 dana i od kad do kad tacno? Npr ja idem u Kanadu ali bih da posetim i SAD za vreme boravka u Kanadi...
Takodje interesuje me taj PIN, treba 24h da se aktivira, ali koliko traje od aktivacije? Jer ne znam tacno za kad mogu da zakazem intervju pa ne mogu da zovem odmah nakon 24h...
I da li dokumenta koja prialzem (originale ili fotokopije, da li zadrzavaju??) moram i da prevodim na engleski?

Pozeljno je da ako imas rezervaciju hotela da je poneses nije sad obavezno ali je pozeljno. Na formularu koji popunjavas (iskljucivo online) treba da naznacis od kad do kad pretpostavljas da bi isao nije sad to obavezno da bude u dan tacno ali najbolje sto mozes.
Pin code pocinje da vazi nakon 24h i ne znam da ima neko ogranicenje trajanja. Recice ti to u RF banci. Ponesi fotokopije a orginale na uvid i ne moras nista da prevodis.
Ponesi radnu knjizicu i fotokopiju iste, potvrdu firme da si stalno zaposlen i da imas odobren odmor u tom periodu, kopije nekretnina, pasose roditelja, svoje stare pasose ..itd itd.

Poslednja izmena:
Evo prvo da se zahvalim administratoru na korisnim savetima i objasnjavanju nama koji nemamo predstavu kako je ziveti i raditi u Americi kao i za pojasnjavanje stvari za dobijanje raznih viza....Mene interesuje posto imam veliku zelju da odem iz ove propale zemlje i mogu sebi da obezbedim garanciju za dobijanje turisticke vize i verovatno bi je dobio posto radim u drzavnoj firmi vec deset godina,kako ide trazenje i dobijanje posla sa tom vizom i ostanak u Americi posto se nikada ne bi vratio?Da li je moguce raditi tako na crno ,da li bi te zaposlio neko,izdao ti stan i sve ostalo...Ili da li postoji neka drugo resenje za odlazak i ostanak,a nisam student,nemam neko visoko obrazovanje itd...Hvala Unapred!

,kako ide trazenje i dobijanje posla sa tom vizom i ostanak u Americi posto se nikada ne bi vratio?Da li je moguce raditi tako na crno ,da li bi te zaposlio neko,izdao ti stan i sve ostalo...Ili da li postoji neka drugo resenje za odlazak i ostanak,a nisam student,nemam neko visoko obrazovanje itd...Hvala Unapred!

Turisticka viza sluzi da odes u kracu turisticku posetu ili eventualno poslovnu posetu US. Sa turistickom vizom ne mozes da radis u US, ne mozes da dobijes SSN-social security number, vrlo tesko ces stan rentirati bez SSN-a, ne mozes da registrujes auto na svoje ime, cak ne mozes da uzmes ni mobilni telefon sa 'data planom' na svoje ime, itd itd.

Dakle turisticka viza ima mnogo ogranicenja i stvarno nikome ne preporucujem da ide da 'radi' u US sa turistickom vizom.

Dobro,a kako drugacije otici?Da li moze da se ode preko neke agencije i koje ako moze kao spasilac ili tako nesto?Vidim na netu da uglavnom ima work and travel za studente ...
Imas zaista mnogo nacina.
- DV Lutrija (jednom godisnje izvlace za zelenu kartu pa ako te izvuku .... :))
- preko familije
- da se ozenis/udas
- H1B radna viza (da te firma pozove da radis za njih)
- E2 da investiras u US
- EB5 da investiras mnogo u US i postajes green card holder
- Work and travel za studente ili H2B sezonska radna viza.
- F1 studentska viza

....
...

Zavisi koliko imas godina ako si student mozes na J1 (work and travel program) ili ako nisi onda H2B preko neke agencije odes na radni program.

Postovani forumasi
izvinjavam se sto skrecem malo sa teme,nemam vremena da iscitam sve sto ste pisali a nemam vremena ni da citam sve sto pise na sajtovima raznim pa bih vas molila da mi napisete ukratko sta sve treba za iseljenicku vizu za ameriku,kakva je procedura,jeli ima vise nacin da se dodje do iseljenicke vize i koji su?
Udata sam imam dvoje male dece,i suprug i ja imamo zavrsen fax,suprug govori engleski ja slabo.

Hvala unapred!

Postovani forumasi
izvinjavam se sto skrecem malo sa teme,nemam vremena da iscitam sve sto ste pisali a nemam vremena ni da citam sve sto pise na sajtovima raznim pa bih vas molila da mi napisete ukratko sta sve treba za iseljenicku vizu za ameriku,kakva je procedura,jeli ima vise nacin da se dodje do iseljenicke vize i koji su?
Udata sam imam dvoje male dece,i suprug i ja imamo zavrsen fax,suprug govori engleski ja slabo.

Hvala unapred!

Postoji imigraciona viza i (ne)imigraciona viza za US. Imigraciona viza omogucava da se nastanite u US ali to moze da se izvede samo po nekoliko osnova.
Imigracija preko porodice
imigracija preko lutrije
Imigracija preko investicija
imigracija preko specijalnih radnih spobnosti
Postoji slucaj i H2B radna viza koja je dual intent koja omogucava i da emigrirate a i ne morate.

Tek tako da odete i da emigrirate u US ne mozete morate da imate neki osnov za to.

Moj savet je igrajte lutriju pa ako Vas izvuku to Vam je najlaksi nacin da emigrirate.

Pozdrav...
Zeleo bih da pitam jel ima neko iskustva sa sajtovima za zaposljavanje kao sto su monster, jobsearchusa...? Kolike su sanse da se preko tih sajtova nadje posao iz Srbije u USA t.j da se dobije ponuda za posao koja obezbedjuje radnu vizu H2B?

Kakve su sanse da u Kanadi sa kanadskom studentskom vizom i srpskim pasosem u Vankuveru dobijem turisticku vizu za SAD??
Najvise zbog potrebnih dokumenata koji ovde u Srbiji piju vodu (stalno zaposlenje, prosek plate, pare na racunu) a u kanadi ne znam da li bi to bilo dovoljno za dobijanje vize???

Pa putujemo zajedno turisticki??? Zasto ne bi bilo pametno?

Niko nije rekao da nije pametno. Primeti pogodbeni veznik AKO, sto ce reci da sama treba da odlucis sta da radis. Ja o tvom slucaju ne znam nista pa ne mogu da cenim sta je pametno. Ako bih gledao uopsteno, ne postoji idealnija kombinacija za odbijenicu od dvoje mladih na pragu zivota. Ali, kao sto rekoh, sve zavisi od drugih okolnosti. Npr., ako ti i tvoj decko imate odlicne poslove ili ste vec bili u USA i niste imali overstay ili vas zove u posetu americka vlada itd, onda svakako nema brige oko vize.

Back