quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.073
Pa to je i PrustWulf ( sto ga ja zovem Wolfe?
) je mene stvarno oborio s nogu, cak mnogo vise od Prusta jer ja mogu da se identifikujem, ili barem da razumem
o cemu, kome on pise. Sa Prustom je to vec komplikovano jer je covek bio bogat, zelo obrazovan, porodica jel jako otmena , usput je covek bio i homosekusalac pa
onda citalac ne moze bas da se identifikuje sa njegovim junacima ( on je licno i junak svojih sabranih dela), ali sa ovim Wulfovim itekako.
Na tri stranice opisuje kako jedno dete ( Eugen) sa sest godina identifikuje i raspoznaje mirise pojedinog cveca, lisca u jesen, leto i prolece, miris stale u kojoj
su ovce i seno, miris gnjile kruske, zemlje iz koje vadi rotkvice, miris magle
Tek sam sinoc pokapirala da su Amish people zapravo Nemci koje on naziva Nemci iz Pensilvanije , a pojma nemam sto sam ih uvek drzala za neke Holandjane.
Zanimljivo je u knjizi i to da je iskljucivo anglosaksonska kultura igrala ulogu u obrazovanju i zivotu ljudi u USA.
Zbog tih silnih Milton stihova verovatno citaoci iz drugih svetova i kultura imaju malo problema, ali ja te stihove preskacem kao sto i inace
preskacem stihove kad citam prozu![]()
Ma dobro, Vulf je mnogo savremeniji pisac od Prusta, naravno da nam je bliži. Neko je rekao da je Prust bio posljednji pisac devetnaestog vijeka, (a Kafka prvi pisac dvadesetog vijeka).

.gif)