Kazes tata misli opasni

Ti lepo procackaj po netu i pokazi svom tati koji su po redu Stafordi po napadu na coveka. Nemacki ovcar je ispred njih. Na youtube imas koliko hoces snimaka staforda i pitova sa malom decom, malim kucicima. Ako hoces da se izboris sa tim ,udri cinjenicama.
Stafordi se inace ne koriste za borbe iako su po karakteru skoro isti (ako ne i isti) kao pitovi. Razlika je u fizickim karakteristikama. Pitovi su generalno sitniji , samim tim malo okretniji i pogodniji za borbe.
E sada, manijacki sadisti koji se bave borbama, te pse drze u raznoraznim rupama, na lancima, ne hrane ih, jednom sedmicno im ubace nekog psa unutra itd... Crnjak je sto i pored takvih uslova u kome ih drzis on te i dalje slepo voli. Sto ti manijaci koriste za borbe, on ulazi unutra da umre za tebe.
E, problem nastaje ako tako neki pas, ciji je gazda manijak ostane pusten na ulici. Isti slucaj bi bio sa pudlicom, pekinezerom.... Ali o napadima pisu samo o pitovima, stafordima i rotovima.
Zato je bitna socijalizacija dok su mali, da ih mala dece ne zbunjuju kasnije. Ja sam ceo prosli vikend jurila za blizak kontakt sa malom decom, niko nije smeo da nam pridje. I napokon naletim na neke roditelje sa dvoje male dece koji su me pitali da li smeju Lolu da maze jer im se deca plase pasa... I naravno sve je bilo super.
Zaboravila sam da napomenem jednu vrlo bitnu cinjenicu, jako je bitno da si ti stabilna licnost ako zelis da imas jednog staffa. Da se ne plasis njega,ne u smislu da tebi uradi nesto. Od mog decka mama stalno se nesto plasi,boji. Neveruje im, a sto je najgore nema razloga za to.
Ako volis racunar, engleski ne bi trebalo da ti je problem, imas mnogo sajtova, naoruzaj se informacijama. Procitala sam nege " Jednom vlasnik Staforda, uvek vlasnik Staforda"
@swedman
Ma mislila sam u smislu razmazenosti, posto smo ti i ja najsubjektivniji ovde

"Niko nije kao Dzingi"; "Niko nije kao Lola" Eh, kao ja sinoc, odlucim cvrsto da je vreme da mala spava napolju, dosta je bilo u krevetu (vec 4 ipo meseca). Do pola 3 sam jurcala po prozorima da je vidim gde je.
Kad me je videla na prozoru takav mi je pogled uputila da mi je srce zatreperilo. Brzo pobegnem u krevet i posle 30 min opet krenem da gledam. I otvorim prozor debela se popne i ja je zgrabim i uvucem i skakutajuci odemo u krevet. Bas sam nenormalna, a jace je od mene. Mada su mi rekli da veceras nema sanse da spava u kuci

A meni zao moje lepe devojcice.
A Evocati sam pitala, posto sam imala raspravu, jer je Lola zarezala na decka kad je hteo kost da joj uzme iz usta, a ja mogu do zeludca da joj zavucem ruku ako hocu. I dobije ona batine od njega, i on meni kaze da na mene ne rezi jer me voli, a on je alfa i njega proverava, a ja sam joj jednaka. A meni nije bilo jasno kako sam joj ja jednaka kad je dovoljno da povisim ton i kazem stani i ona stane. Znaci ipak me postuje. Naucila sam je ako stane, da nece dobiti batine, od ostalih bezi i krije se.