American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
swedmen hoces li mu kupirati usi?
Ja ne znam sta da kazem nemam sta da hvalim....razmazeno malo go**o mi je u kuci.Proslo je teranje Baki vise nije zainteresovan. Ona je uspostavila dominaciju.....Radi mu sta hoce... Trenutno je aktuelno pokusavanje ulsaka u kucu kroz prozor... Sedis gledas tv okrenes se ka prozoru i vidis nesto sto izgleda kao gremlin u vazduhu svake 3 sec....E onda se Baki primi i kako pridje prozoru skroz ga izgura da slucajno on ne bi usao...A on se izbulji pa cvili... Ma show...A kad neko udje u dvoriste.....na glavu hoce da se popnu ako moze...

Gde si slayer... :D ...
Odlucio sam definitivno da mu NE kupiram usi. Neka bude po necemu poseban a i bio sam sa njim na veterinarskom fax.(slucajno) pa sam pitao tamo profesore a oni mi kazu
"Pa nece ici u skolu pa da ga ostala deca zjb.". Znam da ce tako sa usima biti drugaciji i nece odma imati onaj "look" ali kada Dzingi dok trci ili od srece, dobrote zalize svoje usi tada znam da uziva sto je samnom i da je to neprocenjivo :heart:
Znam da se mnogi sa ne kupiranim usima ne slazu a pogotovo kada usi stoje kao kod mog Dzingija ali ne krivite njega,krivite mene a on ce i dalje ostati najlepsi i najbolji pas na svetu.

Gde si slayer... :D ...
Odlucio sam definitivno da mu NE kupiram usi. Neka bude po necemu poseban a i bio sam sa njim na veterinarskom fax.(slucajno) pa sam pitao tamo profesore a oni mi kazu
"Pa nece ici u skolu pa da ga ostala deca zjb.". Znam da ce tako sa usima biti drugaciji i nece odma imati onaj "look" ali kada Dzingi dok trci ili od srece, dobrote zalize svoje usi tada znam da uziva sto je samnom i da je to neprocenjivo :heart:
Znam da se mnogi sa ne kupiranim usima ne slazu a pogotovo kada usi stoje kao kod mog Dzingija ali ne krivite njega,krivite mene a on ce i dalje ostati najlepsi i najbolji pas na svetu.

Svaka cast!!!!!Psa treba voleti onakvog kakav je,jer si ga ti birao..oni nemaju mogucnost da biraju svog vlasnika..

Nigde ne mogu da nadjem onaj slayer-in post kada je pisala da je njena Lola bila kod veterinara pa je bila prica o kilazi... Evo moj Dzingi u utorak ce imati tacno 5 meseci :D:super: i merio sam ga, ima 13kg. pa da vas pitam da li je to normalna kilaza ili je previse ili premalo... ? Znam da je sve individualno ali onako po nekom proseku... inace trenutno je u fazi kada pocinju polako telesne transformacije :D (kao ona scena iz robocoop kada pocinje nabudzivanje).
Pozz svima

BTW: Ne javlja nam se Duks, kako on provodi prve dane sa svojim toliko zeljenim ljubimcem :D
:bye:

Swedman:) slazem se sa tobom , ja sam protiv kupiranja...Moja Lola za 2 dana puni 6 meseci i ima preko 20 kg...
Lepse vreme krece pa i ja sa njom u setnju da je vaspitavam malo. Nema me nesto kao ranije jer ne radim vise:)
Danas je htela da napadne coveka koji je trcao. Imao je neku ruznu kapu i trci covek, i posto znam da je budala ja malo privucem povodac a mala skoci... Nije ga dohvatila, nego sam ja ispala budala sto sam se smejala. Ja je gledam kao stene, verovatno neko drugi je gledao kao ne znam sta, a covek je sigurno pomislio da sam kreten neodgovorni. I ja odoh ovih dana na veterinarski. Idemo da dobijemo cip i vakcinu protiv besnila.
scaled.php

scaled.php

@modjo85 poslala sam ti pp

scaled.php

scaled.php

slayer - Lola neverovatno konstitucijom lici na Dzingija, bas mi nekako lepo izgledaju i ona i Bak.
Docepao sam se neke knjige o stafordima pa sam malo analizirao ovog mog blesana i mogu da kazem da je skoro u ledjima,guza,greben... savrsen.
Eto ispalo slucajno ali izgleda da je bas ono po standardima ( osim usiju :hahaha: ) samo da ga jos malo napucam u kilazi.
Danas sam Dzingiju prvu put stavio am , ljudi moji to je razlika ne uporediva. Nista se nije bunio,prihvatio ga je odma kao da je rodjen sa njim a meni je mnogo lakse i za setnju i za vaspitanje... ma za sve.

Evocati budem li jos gledao neke tvoje stence (a svi su malo je reci prelepi) pozelecu jednog
a onda ce me se svi moji odreci preko novina i proglasiti za mrzitelja ljudi :super:
mada ionako vise volim pse nego ljude a od kada imam Dzingija pogotovo ;):D .

Ako bi morao da biram koji su mi najsladji nekako moj tip je kod "deckica" :D broj 4. a kod curica :D broj 1. HAHAHA

Poslednja izmena:
Evocati budem li jos gledao neke tvoje stence (a svi su malo je reci prelepi) pozelecu jednog
a onda ce me se svi moji odreci preko novina i proglasiti za mrzitelja ljudi :super:
mada ionako vise volim pse nego ljude a od kada imam Dzingija pogotovo ;):D .

Ako bi morao da biram koji su mi najsladji nekako moj tip je kod "deckica" :D broj 4. a kod curica :D broj 1. HAHAHA

Neko voli asimetriju u rasporedu boja!!:)

MA ja sam tek pored Lole izvalila koliko Bak ima pita u sebi... Velika je razlika i u telu i u glavi. Grudi pogotovo, stafordima su spustenije primetno. Prva i poslednja zenka na slici na Evocatijevom sajtu su mi najlepse. Totalno sam odlepila na zenke:)
Ovi moji kad vide ogrlicu i povodac...nastane show program ali bukvalno. Kao da nisu pusteni u dvoristu (koje je vise nego solidne velicine) neko da ih vidi pomislio bi da ih drzimo zatvorene u kutijama u nekom jednosobnom stanu i da vazduha vide svake prestupne godine.
A mi smo vec proglaseni ludima i zoloskim vrtom...

Mislim da jos nije alarmantno ali eto cisto da znam i da mogu brzo da reagujem. Jeste da je Dzingi stenac ali...
Primetio sam da ima svakog dana 10min fazu recimo da lize i stavlja sapu u usta ili da si lize pisu. Na netu sam procitao da to moze da radi zbog nedostatka paznje (to ne verujem da je razlog) i zbog eventualnih koznih alergija. Opet kazem stenac je pa mozda preuvelicavam stvari. Da li neko zna koliko kosta na veterinarskom fax. taj pregled urina,krvi i ostalog ili da jos malo pricekam i pratim ovu njegovu aktivnost ?

Planiram da kupim Americkog Staforda, pa sam na mnogim forumima video da ljudi govore da obavezno uzmem psa sa papirima. Posto sam nov sto se tice pasa, apsolutno ne znam sta se podrazumeva pod papirima. Pa ako bi neko mogao da mi objasni, ili me uputi na neki sajt, bio bih mu veoma zahvalan. HVALA!

Ciao Dzoni, mislim da ti sve govori sama rec, znaci savetuju te da kupis psa koji ima tacno utanaceno poreklo, linije odgajanja i zdravlja sto bi se narodski reklo.
Da mu se tacno zna ko su mu otac i majka... i tako u nazad. Neki uzgaivaci su vec prepoznatljivi kakve pse imaju i po karakterima... ali to je sad duga prica.
Ima jos XY prednosti ako imas psa sa papirima ali neka ti to malo opisu strucniji clanovi foruma.
Sto se tice sajta imas par postova iznad post od @evocati
http://evocatiast.tripod.com/pedigre srp.htm
postavila je fotke bebica pre par dana okocenih rasnih AST-ova.
Ne znam da li su prodali sve ali mozes da ih kontaktiras pa vidi.

Poslednja izmena:
Swedman pa mora decko da odrzava higijenu:), opusti se!:kafa:

Dzoni84 ovo sam napisala na temi o Pudlama pa prenosim ovde jer me mrzi da kuckam. Nije bas direktan odgovor na tvoje piutanje ali poenta je tu.

Pas sa dobrim papirima tj. pas izlozbenog kvaliteta ne podrazumeva da mora da se vodi po izlozbama.
Zato i postoje odgaivaci, da proizvode zdrave i stabilne jedinke koje ce pre svega biti neciji prijatelji. Izlozbe sluze da bi se psi rangirali i da bi samo najbolje jedinke isl u dalju produkciju.
Da bi se dobio kvalitetan pas za izlozbe mora se voditi racuna o zdravlju, karakteru i izgledu roditelja kao i o njihovoj kompatabilnosti tako da ti stenci imaju vecu sansu da budu zdravi i dobrog karaktera i uz to da izgledaju kao oni na slikama u casopisima.
Cak i legla od kuja voljenih i mazenih kucnih ljubimaca uparenih sa prvim istim takvim muzljakom ne moraju biti sigurno dobra jer se pas i kuja ne podudaraju bas najbolje a vecina vlasnika o tome nema pojma.
A preprodavci, o tome ne zelim ni da pricam, bolje usvojite kuce iz azila nego da od njih kupite "rasno".

ako neko ima ideju za ime, neka kaze, hteo sam da ga zovem Kili ....

@ZZLZ
Bas je sladak kao med ali izgleda da je tvoj ljubimac PB ili kao i moj Dzingi ipak SBT , moramo cekati da malo porastu pa da se uverimo u to. Meni svi ljudi koji dovedu staforde na lokalnu livadu govore da je ovaj moj neka cudna mesavina ove dve rase. Kako god,meni je najlepsi i najbolji.

Sto se tice imena de ti to sam vidi :D jer ipak je tvoj pas ali danas sam cuo pa da kazem glupost (od jednog vlasnika pasa) tipa da je jako vazno da pas u svom imenu ima slovo R. jer kao to je mnogo bitno zbog dresure i tako to :think: - pocepao sam se od smeha.

Pozdrav svima :bye:

Back