American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e ljudi!imam jedno pitanje:kako se zove ovaj pas?

Prilozi

• 1b_red_dragon_ls.jpg
    1b_red_dragon_ls.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 19
Prelep je ali prelep.
Ja odlucila da malo podgojim zivuljkice kao ide zima i to. Posto nisam ljubitelj kupovne hrane za pse, izbegavala sam da ih hranim time. Medjutim reko ajde i to malo da dodam u ishranu, i upste nisu nesto specijalno odusevljeni. Cula sam da u hranu stavljaju nesto pa se zivotinja "navuce" i nece nista drugo da jede. Elem imam jedno pitanjce, Bak na nekim delovima nogu nema dlaku, na zglobovima na koje se oslanja dok lezi na betonu itd...totalno je izlizao te delove. Da li ima neki preparat da se kupi da to saniram. Ovim u pet shopovima ne verujem previse jer su mi svaki put dali pogresnu informaciju.
U poslednje vreme se premisljam da li da kupujem zenkicu. Najveci problem mi je kao prvo sterilizacija tu sam cula da postoje dva misljenja :1. da je bolje sto pre to obaviti dok jos nije napunila ni god. dana i 2. da je treba pustiti leglo -dva da iznese. Ja nesto nemam srca da joj uskratim zadovoljstvo da bude majka bar nekoliko puta.Citala sam da su injekcije za kontracepciju lose i da ima bas negativnih efekata. E sad drugi problem, sto se mene tice mogla bi stalno da ima stence ali imam panican strah da ih niko nece uzeti, ja da ih ostavljam nemam nameru, a da ih sve gajim ne mogu. Bak nema papire jer mom decku to nije bilo bitno. Ne znam sta da radim, a bas bih volela da ima zenkicu da mu pravi drustvo. I mislim da ako i ona dodje u ekipu da niko ziv nece smeti da udje u dvoriste:)

za zuljeve - treba mu meksa podloga za spavanje, a nastalu stetu probaj sanirati pantenol kremom.

Sto se tice sterilizacije, ja sam vise za sterilizaciju odmah posle prvog teranja. Za njeno zdravlje nista ne znaci jedno leglo, samo moze da se iskomplikuje a imati stence je mnogo veca obaveza i odgovornost nego sto izgleda.

da li neko zna koji je prosecni zivotni vek kod staforda. mislim, procitala sam ja sve vezano za njih, one javne publikacije i gluposti, ali zanima me iz konkretnih slucajeva. za sve koje ja znam zivotni vek je bio oko 11 god najvise. onda uginu od srca i kojecega.
eto zanima me cisto onako. koliko je star najstariji staford koga znate?

da li neko zna koji je prosecni zivotni vek kod staforda. mislim, procitala sam ja sve vezano za njih, one javne publikacije i gluposti, ali zanima me iz konkretnih slucajeva. za sve koje ja znam zivotni vek je bio oko 11 god najvise. onda uginu od srca i kojecega.
eto zanima me cisto onako. koliko je star najstariji staford koga znate?

Jedna zena kod nas u kraju seta zenku koja ima 17 godina!
Jedino sto se malo tesko krece, al je i sterilisana od pre par godina, cak joj se i fizicki ne vidi da je stara!

Ja narucila zenkicu. Danas je napunila 30 dana, cekam jos dve-dve ipo nedelje pa mi stize. Decko od koga uzimam mi je poslao slicice, pa mi recite kako vam se cini. Meni je preslatka. Zvace se Lola.

Prilozi

• DSC02146 (Custom).jpg
    DSC02146 (Custom).jpg
    34,6 KB · Pregleda: 8
  • DSC02147 (Custom).jpg
    DSC02147 (Custom).jpg
    35,9 KB · Pregleda: 10
  • DSC02150 (Custom).jpg
    DSC02150 (Custom).jpg
    40,4 KB · Pregleda: 9
  • DSC02152 (Custom).jpg
    DSC02152 (Custom).jpg
    36,3 KB · Pregleda: 12
  • DSC02153 (Custom).jpg
    DSC02153 (Custom).jpg
    26,6 KB · Pregleda: 10
A šta kažete na mene? Nisam originalna, ali sam zato super! Umiljata, vakcinisana, sterilisana, čipovana, velika sam maza! Imam čak i pasoš!... Da li me neko želi???

Ne znam da li ima svrhe ovde nešto pisati....ove izgleda da smo zalutale dušo moja. Za ovu temi izgleda da nisi bil dovoljno high ...nisi bila dovoljno rasna za ovu temu i ove ljubitelje...ali za mene bila si najbolji pas na svetu.... i zato, zbot TEBE, ne zbog njih, jer te nisu ni konstatovali...napisaću i ovde...

Imam snage samo da vam javim da moje lepe Kevice nema više. U subotu uveče otrovana je kreozanom ispred ulaza. Celu noć smo se borili svi zajedno i za trenutak pomislili da smo uspeli, ali... uginula je u nedelju u zoru ... Bila je toliko dobra, pitoma i umiljata i volela je da jede...To poverenje prema ljudima, koštalo je života...uzela je otrovanu hranu iz ruke svog ubice....kada smo primetili da dahće...bilo je kasno. Umrla je u velikim mukama. Od 7 uveče (kada smo primetili) do pola pet ujutru borila se jadna kao lavica, od tog vremena pola je provela u buretu sa hladnom vodom, jer smo joj skidali temperaturu, toplomer meri do 41,5 više nije mogao, a ko zna kolika je bilil...ja nemam snage više ništa da napišem, jer sam bolesna od tuge...juče nisam mogla ni na posao da dođem....Pola komšiluka je plakalo za njom...sahranili smo je u nedelju oko šest...mom tati je najgore, išla je na pijacu sa njim svaki dan, sada je otišao sam, ne smem ni da ga zovem, da vidim, kako je...
Protiv, za sada nepoznatog mostruma, podnećemo krivičnu prijavu, ne znam da li je dobro da saznam koje, mislim da ću ga golim rukama zadaviti...nadam se da će uskoro umereti (ko god da je i koliko god da je star) u mugama mnogo gorim od onih u kojma je ona umirala i da će mnogo duže umirati nego što je ona....ne bojim se više tko nešto da želim i kažem, neki ljudi (ako se uopšte mogu dako nazvati) zaslžuju samo da umru u najgorim mukama....kad mi mogao takvim ljudima žitod da se oduzme i dodeli onima koji umiru, a zalužuju da žive, ovaj svet bi bio divno mesto.

Ja ću ovog puta ići do kraja!

Prilozi

• SP_A0757.jpg
    SP_A0757.jpg
    7,8 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:

Back