Sve zavisi od temperature, naravno da su zimi vecinu vremena u kuci, ali kad bi bilo sve kako oni zele morali bi da skakucemo svaki min da otvaramo i zatvaramo. Ja npr da nemam dvoriste ne bih mogla da odvajam 3 sata za setnju imam previse obaveza. Zato i ne bih nikada drzala u stanu psa. Hladnocu odlicno podnosi ali npr maltezer mnogo voli da je napolju po kisi kao prava budala. Odmah se prehladi, muka ziva sa njim uterati ga u kucu, svi se sklanjaju sa kise sem njega, a tek kad padne sneg e tad je ludnica....Ni pingvin mu nije ravan.
Eto sad za vikend sam ga dva puta pustila (staforda) da mi zaspe u krilu i vec treci put sam skace na stolicu.
Andrea ako ga lepo vaspitas nema sanse da ti napravi ikakav problem u kuci dok je sam. Istina je da mnogo vole da budu u drustvu njegovih voljenih. Ja i decko cim sednemo u kola ili krenemo da se prosetamo 5 min , a pritom skoro uvek je neko u kuci on zavija, laje i kuka kao da ga ostavljamo samog u nekoj sumi. Vratimo se za 5 min on skace i raduje se kao da nas nije bilo 20 dana.
E sad ne znam da li je ovo kod svih staforda ali kod mog jeste, mnogo voli da lovi bube. Neke jede, neke ne. Ali ose,strsljenove, pcele, gospode boze, ne moze da prezivi u dvoristu samo da je vidi. Tako preko leta je stalno kao onaj bik Ferdinand is crtaca sa njuskom u cvecu, vreba pcele. A skakavci su posebna poslastica. Pored njega nam ne treba nikakav raid ili ostala hemija za bube
nalazili smo sitne zivotinje po dvoristu ali njih ne jede, tipa mis ili guster. Samo mi je bas bilo zao pre mesec dana kada smo nasli jeza ispred garaze
ne znam kako je uspeo da ga ubije a da se ne povredi jer je jezu falilo dosta bodlji na ledjima.
Mi npr uvek znamo ako je nesto zgresio kad se vracamo, tada nas ne docekuje nego sedi sa pognutom glavom kod garaze i lupka repom.
Ja bih njega stvarno volela da setam, ali ne smem. Ima mnogo, mnogo lutalica u ulici, ako se skupe u cuporu napali bi, ja da ga pustim ne smem, pojeo bi ih. Da li bi napao drugog psa ne znam, a ne zelimo ni da saznamo. On je odrastao sa carksim pekinezerom i dok se gradila kuca, ubili su ga komsijski psi a on je to gledao vezan. Kazu kao mislili su da je zec. Posle mesec, tako nesto kad su majstori sazidali ogradu on je izbio betonski blok i napao je te pse, muzijaka je unakazio (placene su operacije ali dzaba, uginuo je), a zenku nije hteo mnogo, imao je tada oko godinu dana. Iako je bila osveta u pitanju posle toga ne dolazimo u rizik sto se toga tice. Mada stence 100% ne bi dirao.
@Sandra
Imamo isti problem za lizanje i krilo, show!