American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne bi se bas slozila da je mnogo lepsi. Muzljaci uglavnom deluju mocnije od zenki, sto je i ovde slucaj i sto je pozeljno da bude, ali sto se tice kvaliteta ova dva psa su vrlo blizu.
To je ogroman uspeh za njihove odgajivace!
Ovaj muzljak je ako se ne varam bio i proslogodisnji pobednik.

pa nije puno, ali je ljepsi, ti si rekla da su sto se tice kvaliteta blizu, a koji je bolji po tebi?

Molim Vas da mi pomognete.
Dobila sam bebu staforda na poklon, 3 meseca, zenka je,prelepa. Ali se plasin da ce biti opasna, agresivna kad poraste.Inace je divna, mirna kao bubica.
Molim Vas da mi vasim savetima, iskustvima date neke informacije o toj rasi, da mogu da znam sta da ocekujem. Tacnije, piste sve sto znate, bilo bi mi od velike koristi.

Hvala!:heart:

Pse obozavam, ali ih se malo i plasim. Sta ako mu 'dune' da me napadne. Ljudi u okruzenju su me uplasili da je agresivan i da bi mogao danas-sutra da mi naudi.
Btw, kako se hrani beba od 3 meseca? Sta da joj kupim da jede i koliko puta?Koliko puta dnevno treba da je setam i koliko minuta?
Hvala vam puno!!
Totalni sam laik.

Pse obozavam, ali ih se malo i plasim. Sta ako mu 'dune' da me napadne. Ljudi u okruzenju su me uplasili da je agresivan i da bi mogao danas-sutra da mi naudi.
Btw, kako se hrani beba od 3 meseca? Sta da joj kupim da jede i koliko puta?Koliko puta dnevno treba da je setam i koliko minuta?
Hvala vam puno!!
Totalni sam laik.

Kako stene od 3 meseca moze da bude agresivno?
Psu ne moze da "dune" i da iz cista mira napadne nekoga,psi su divna bica a ne ubice.
Tvoja kuca ce biti onakva kakvom je ti napravis.

Zasto si uzimala psa pre nego sto si se dobro raspitala sta uzimas?

Hrani ga 4 puta dnevno hranom za juniore i bilo bi pozeljno da ga setas sto cesce i sto duze pod uslovom da je primio sve vakcine.

Kako stene od 3 meseca moze da bude agresivno?
Psu ne moze da "dune" i da iz cista mira napadne nekoga,psi su divna bica a ne ubice.
Tvoja kuca ce biti onakva kakvom je ti napravis.

Zasto si uzimala psa pre nego sto si se dobro raspitala sta uzimas?

Hrani ga 4 puta dnevno hranom za juniore i bilo bi pozeljno da ga setas sto cesce i sto duze pod uslovom da je primio sve vakcine.

Uh, Viluse:(,nisam ga uzela, nego dobila od brata.:) Mali sad nije agresivan, kao secer je:D, ali ja se plasim da ce biti kad poraste.
Mislis da nece da me ujede?
I jos jedno pitanje. Planiram da ostanem u drugom stanju, pa me zanima moze li nesto da ucini bebi iz ljubomore danas-sutra?:confused:
Zahvalna sam na svim savetima, a i na kritikama.:)
p.s. Viluse, strasno ti je sladak avatar.:heart:

Uh, Viluse:(,nisam ga uzela, nego dobila od brata.:) Mali sad nije agresivan, kao secer je:D, ali ja se plasim da ce biti kad poraste.
Mislis da nece da me ujede?
I jos jedno pitanje. Planiram da ostanem u drugom stanju, pa me zanima moze li nesto da ucini bebi iz ljubomore danas-sutra?:confused:
Zahvalna sam na svim savetima, a i na kritikama.:)
p.s. Viluse, strasno ti je sladak avatar.:heart:

Ako se prema psu postavis kao vodja copora nece mu ni pasti na pamet da te ujede. Stafordi su divni psi,jesu terijeri i malo su ostriji,ali lako se uce i divni su ljubimci.
Ako mu dozvolis da od samog pocetka ucestvuje u bebinom zivotu i ako ga ne zapostavis zbog bebe on ce biti odusevljen i volece bebu do neba.
Posto vec strahujes da ce te ujesti ili biti agresivan a ti lepo kad kuca napuni nekih 7 meseci nadji dresera koji ce raditi sa tobom i tvojim psom i neces imati nikakvih problema.

Na mom avataru je pas rase bigl koje ja odgajam.

dvoumim se izmedju americhkog stafordskog terriera i bull terriera...Koj pas je bolji po chemo i DA LI IH NEKO PRODAJE (STENAD) ILI JOS BOLJE POKLANJA......????????

Kod staforda postoje razne dileme ZA i PROTIV kupiranja usiju. Imas prilicno detaljne teme o obe rase pa odluci na osnovu toga i literature (knjige, casopisi, net) a sto se tice poklanjanja, ima jedan mladi muzijak BT u zooloskom vrtu, Rin@ je pisala o njemu bas na temi o BT.

@morska zvezda: Imas teme o dresuri i ishrani pasa, kao i ovu temu pa prelistaj malo pazljivije. Sto meni neko ne pokloni nesto tako divno?! :cry:

Kod staforda postoje razne dileme ZA i PROTIV kupiranja usiju. Imas prilicno detaljne teme o obe rase pa odluci na osnovu toga i literature (knjige, casopisi, net) a sto se tice poklanjanja, ima jedan mladi muzijak BT u zooloskom vrtu, Rin@ je pisala o njemu bas na temi o BT.

@morska zvezda: Imas teme o dresuri i ishrani pasa, kao i ovu temu pa prelistaj malo pazljivije. Sto meni neko ne pokloni nesto tako divno?! :cry:

:kiss:Hvala, mimina mamice!:) Znas, ja se plasim, jer planiram bebu. Ali cu svakako procunjati po netu.
Bas ti hvala, za ovu oblast totalni sam laik.:lol:

Ako se prema psu postavis kao vodja copora nece mu ni pasti na pamet da te ujede. Stafordi su divni psi,jesu terijeri i malo su ostriji,ali lako se uce i divni su ljubimci.
Ako mu dozvolis da od samog pocetka ucestvuje u bebinom zivotu i ako ga ne zapostavis zbog bebe on ce biti odusevljen i volece bebu do neba.
Posto vec strahujes da ce te ujesti ili biti agresivan a ti lepo kad kuca napuni nekih 7 meseci nadji dresera koji ce raditi sa tobom i tvojim psom i neces imati nikakvih problema.

Na mom avataru je pas rase bigl koje ja odgajam.

Pa, da!:D:D:D Snoopy je bigl !!! :D:D:D :heart:

:kiss:Hvala, mimina mamice!:) Znas, ja se plasim, jer planiram bebu. Ali cu svakako procunjati po netu.
Bas ti hvala, za ovu oblast totalni sam laik.:lol:

Nemas frke sto se tice bebe i psa, stafordi obozavaju decu a naucno je dokazano da su deca koja rastu uz kucne ljubimce mnogo boljeg imuniteta (i manje se razboljevaju i manje su sklona alergijama, astmi isl.) i mnogo bolje osobe. Na kraju krajeva, imam i dete (devojcica od 19 meseci) i psa (matorog mesanca pekinezera duge dlake i nezgodne naravi) i tvrdim da se uz pravi odnos sve to da prebroditi. Za nju su svi psi Gigi i glavna joj je fora da nas hrani iz ruke kao njega i zove nas Gigi. Imas tu negde i temu Beba i pas ili tako nesto.

Pravilno vaspitan staford i beba - odlicna kombinacija!

portret-1.jpg

Morska zvezdo nemoj da padas na te price da ce tebe ili tvoje buduce dete tvoj staf ujesti, verovatnoca za to je ista kao i za bilo koju drugu pasu, mozda cak i manja jer stafovi su psi koji bukvalno obozavaju svoje ljude a i kod ovih pasa postoji i stroga selekcija karaktera pri odgoju (ne smeju pokazivati bilo kakvu agresiju, nepoverenje ili strah prema ljudima)

:):):) Hvala Vam, dragi moji, na svim savetima! Nemate pojma koliko ste mi olaksali!:heart:
Zamislite samo da su mi prosipali price da ne mogu da zatrudnim ako uzmem psa, jer pljuvacka psa navodno sadrzi enzime koji ubijaju plod, pa cu navodno stalno abortirati. UZAS koliko ljudi umeju da budu zli.
Imam problem i sa muzem, kaze da ne zeli psa u kuci i to je sad haos. Ubedjuje me da ce dete danas-sutra pojesti dlaku psa i dobiti komplikacije, pa, onda, pas nije za stan (a ovaj moj je kao grof, bas za stan, prelep je), isao je dotle da mi je rekao da pas toliko smrdi da ni to ne podnosi. Mene sve to pogadja do nervnog sloma, jer sam psa zavolela i ne mogu da ga sad dajem. Ja sam lik koji se od rodjenja plasi pasa, ali mi deluje da bi me ovaj cuvao, a meni bas to treba, pa ga zato i zelim. A, inace, volim da vodim racuna o nekome i da se brinem.
Ulili ste mi mnogo nade i pozitivne energije, HVALA VAM PUNO!:heart::heart::heart:
Ostaje na meni da 'smuvam' muza, a ako ne, palim s kucom negde na plazu!;)

:):):) Hvala Vam, dragi moji, na svim savetima! Nemate pojma koliko ste mi olaksali!:heart:
Zamislite samo da su mi prosipali price da ne mogu da zatrudnim ako uzmem psa, jer pljuvacka psa navodno sadrzi enzime koji ubijaju plod, pa cu navodno stalno abortirati. UZAS koliko ljudi umeju da budu zli.
Imam problem i sa muzem, kaze da ne zeli psa u kuci i to je sad haos. Ubedjuje me da ce dete danas-sutra pojesti dlaku psa i dobiti komplikacije, pa, onda, pas nije za stan (a ovaj moj je kao grof, bas za stan, prelep je), isao je dotle da mi je rekao da pas toliko smrdi da ni to ne podnosi. Mene sve to pogadja do nervnog sloma, jer sam psa zavolela i ne mogu da ga sad dajem. Ja sam lik koji se od rodjenja plasi pasa, ali mi deluje da bi me ovaj cuvao, a meni bas to treba, pa ga zato i zelim. A, inace, volim da vodim racuna o nekome i da se brinem.
Ulili ste mi mnogo nade i pozitivne energije, HVALA VAM PUNO!:heart::heart::heart:
Ostaje na meni da 'smuvam' muza, a ako ne, palim s kucom negde na plazu!;)

Nadam se da ces smuvati muza.
A evo da ti ulijem jos malo samopouzdanja,moj muz nije ni sanjao a ni mogao da pomisli da psa drzi u stanu dok mene nije upoznao. Sad zivi sa 3 psa u stanu od 50m2,doduse dlake mu i dalje smetaju ali prezivljava. Planiramo da se preselimo u kucu sa ogromnim dvoristem i ja vec imam ambicije za jos nekom rasom a moj dragi na sve to kaze da nece psa sa dugom dlakom jer ce sve jedno ziveti u kuci sa nama.

Ajde bori se za to sto zelis,pa i njegove noge nekad smrde pa ga ti trpis.
A ne brini za dete i dlake,samo pomisli u kakvim su uslovima odrastali nase babe i dede medju svim domacim zivotinjama i go...ma pa im nista nije falilo.

Vilus ti je sve vec lepo objasnila, samo da dodam da sam se u zivotu nagutala dlaka i dlaka i nikad zbog toga nisam imala problema, problem je nastao jer mi je muz seljak i njihovo groblje je na rubu sume pa sam tamo "fasovala" krpelja. Tolike godine provodim vreme sa zivotinjama i pokupim zarazenog krpelja kad moj pas cak nije ni bio s nama, ostao je kuci.

Jaooo ljudi muka ziva....juce mi jedan odgajivac ponudio da uzmem psa od njega,muzijaka starog 9 meseci. Unuk od don king of rings. Covek ima jos 3 staforda i ovog je bio dao jednom coveku koji ga je vratio,jer mu je pojeo telefon!!!! E sad,on ga daje na poklon,ali bi osoba koja ga uzme bila obavezna da ga izvodi na izlozbe i pari sa zenkama kad zatreba. A pas je prelep. Ja sam se pojela kad sam ga videla,a znala sam da ne mogu da ga uzmem. I maza je nevidjena. Ako je neko zainteresovan,nek se javi na pp,sto skorije.

Jaooo ljudi muka ziva....juce mi jedan odgajivac ponudio da uzmem psa od njega,muzijaka starog 9 meseci. Unuk od don king of rings. Covek ima jos 3 staforda i ovog je bio dao jednom coveku koji ga je vratio,jer mu je pojeo telefon!!!! E sad,on ga daje na poklon,ali bi osoba koja ga uzme bila obavezna da ga izvodi na izlozbe i pari sa zenkama kad zatreba. A pas je prelep. Ja sam se pojela kad sam ga videla,a znala sam da ne mogu da ga uzmem. I maza je nevidjena. Ako je neko zainteresovan,nek se javi na pp,sto skorije.

Jooojjj! Ja bih! Ali...

Back