Komsija je imao civavicu...
Interesantna poucno/tuzna prica.
"Idem u rat da ne poginem" je umotvorina koja dosta moze reci.
Sta hocu da kazem, svi zivimo po nekim pravilima (ne ulazim ko ih je postavljao ili zadavao) zivota i po njima se orjentisemo.
Svaki rizik preuzimamo sami i niko drugi... npr. hocu li se baviti padobranstvom, hocu li ici u neku placku, hocu li raditi ovo ili ono pa kada to odlucimo moramo biti svesni i mogucih posledica i "ceha".
Znaci sve je stvar individualnog izbora i tacka.
Taj "komsija" je (moram da kazem) platio zivotom civave za svoju glupost, nemarnost i neodgovornost.
Znaci primio je na znanje 10x da njegov pas ne prilazi tako ogradi, na ogradi uredno stoji upozorenje sta se nalazi iza kapije.
Dalje, on seta svog psa bez povodca - 99,9% taj pas nije bas slusao svoga gazdu pa je ovaj naganjavao svog psa sto odma implicira da je neozbiljan i da nema pojma o svom psu a kamoli o drugim psima. J
ednostavno ljudi ne razmisljaju preventivno nego kada se nesto (lose) desi onda kuku lele i onda smo svi pametni i pocne da nam rade cula i svest.
Po meni, Bak nije krivac za ovaj slucaj i ne verujem da ce pomoci bilo kakva kazna.
To je ta beskompromisnost & temperament koji oni nose u sebi pa taman bila apokalipsa sveta.
On je proturanje glave shvatio kao napad na teritiriju i ostala ziva bica (zajedno sa vama) u dvoristu i jednostavno je reagovao.
"Problem" kod takvih rasa kao sto su ovi nasi je
kada krenu - gotovo je.
Drugi pas bi verovatno uradio isto to ali zbog drugacije snage ili temperamenta ... itd ta civava bi mozda dozivela samo ugriz.
Ako postoji prostora za to mozda bi samo mogli poraditi malo na suzbijanju agresivnosti i kada je on u pravu

mada ne verujem da je to moguce.
X puta sam se uverio da ljudi koji imaju "opasne" rase imaju bolji odnos prema svojim i tudjim psima jer ako su iole pametni oprez je tu
dok ovi koji imaju pudlice nekako su u fazonu ma to je malo bice koje nikom ne moze nista lose uciniti... bla bla bla a dobro znamo da to i nije bas tako sto se tice ljudi a i drugih pasa.
A sto se tice komsiluka i prica kako ti imas "krvopije" u dvoristu to bi pricali i da nije bilo ovoga al` ovaj slucaj je samo sibica koja je zapalila bure baruta traceva i nebuloznih prica.
Ne znam da li je to jos uvek praksa ali na svim ulazima u jevrejske sinagoge Jerusalema pise da su najveca zla sveta
ne verovanje i ne znanje. Ne znanje je bilo prisutno i kod vlasnika civave i kod komsiluka koji tako "ispira" usta necim sto ne zna a niti se trudi da nesto upozna.
Al` sam se raspisao, aj zdravo. Pozdrav za Baka i Lolu i naravno tebe.