American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sustina je sledeca,ako date vise para,dobicete kvalitetnije stene,mada i to nekad ne mora da znaci,ali je mnogo veca verovatnoca...ja sam dosad video bar 3 psa,koji su placeni 600 + eura,pa imali lose zubalo(e sad kada vam neko proda stene od 600 E taj mora da garantuje i zubalo,dobili su ti vlasnici novu stenad,ali sta cemo sa hranjenjem,gajenjem,i ostali sto je trajalo 2-3 meseca:()!!!!Stenci od 50 E su vam 'macka u dzaku',jer tu ne dobijate nikakvu garanciju,ali opet,mozete imati i srece,pa da dobijete sasvim solidnog psa.....Pojam CH(cini mi se Nebojsa nick name da se hvalio da ce nejgovi stenci biti od CH),je u Srbiji jako relativan,pa mi imamo 100 izlozbi godisnje,samim tim i naziv CH gubi na vrednosti,jer svake godine u svim rasama dobijamo novih 30-ak CH,ali Nebojsa ne znaci to,da ti neces dobiti super kvalitetno stene,naprotiv,imas mnogo vece sanse nego onaj koji ce ga kupiti za 50 E!!!Inace,cene su pale svuda,budite sigurni u to,superkvalitetno stene sad mozete uzeti za 300 E,nemojte prilikom kupovine nasedati na ono 700-800 E,budite sigurni,da ako malo sacekate,takvo stene mozete kupiti za mnogo manje pare:lol:

:ok:
Imena roditelja od mog budućeg psa ću reći kad ga budem rezervisao da ne bi sad svi nasrnuli.
Inače tata mu je prvak Evrope,deda prvak sveta,a mama domaći šampion.:D
Odgajivač od koga ja kupujem kaže da kada kuče prodaje za inostranstvo može da dobije i 1000e ,ali ovde kod nas ljudi nemaju toliko para pa bi bilo totalno bezveze da ih i ovde tako prodaje.Ja ću ga dobiti za 300e,stim da sam mu našao još 2 kupca.(naravno ja idem prvi da biram):evil:

Predpostavila sam da je u pitanju KING OF RINGS.

Ako se pravilno vaspita,covek moze postati najbolji prijatelj psa!!!

Vilus odusevio me je tvoj potpis!!!
I mislim da treba da ga prepisem sada jer stvarno ne treba da upadamo u diskusije ove vrste. Sta mi ocekujemo od psa (da nas voli, da nas cuva, da nam donosi pare) STA?
Meni su svi psi bili clanovi porodice i nista sem ljubavi nisam ocekivala od njih. Ako i kupim stene ono ce mi biti drugar.
Najbolje znaju odgajivaci koliko kostaju psi, koliko kostaju izlozbe, lekovi i vakcne i mislim da su cene koje se pominju ovde realne, samo mi treba da razmislimo za sta ce nama ovaj pas? I koliko treba novca da damo.

Meni se sviđa ova rasa zato što......
...nije velik,mišićav je i jak,opasno izgleda,a izuzetno mirne i dobre naravi. :andjeo: :worth::worth:Savršenstvo!!!:D
Ovo će mi inače biti prvi pas.Nadam se da će biti sve super.:D :klap:

Naravno da ce biti super,AST je sjajna rasa....Naravno da je rec o Donu,nemamo mi vise svetskih prvaka,mada bi voleo da znam ko je otac,a majka pogotovo,jer Don ima masu potomaka u Srbiji,od velicanstvenih,do ispodprosecnih;)

ako i bude nero, malo mi je to sumnjivo za trista eura, ja malo pratim staforde i mislim da je ovo malo za takvu kombinaciju

...Naravno da je rec o Donu,nemamo mi vise svetskih prvaka,mada bi voleo da znam ko je otac,a majka pogotovo,jer Don ima masu potomaka u Srbiji,od velicanstvenih,do ispodprosecnih
upravo to je l pas ima i majku, nije samo otac stenaca zasluzan za njihov izlged, sa odlicnom kujom dobar pas moze da da vrhunsko stene, a sa losom kujom ni vrhunski pas ne moze da da vrhunsko stene, sto ne znasi da ce od vrhunskih roditelja i stenci takvi biti samo je mnogo veca verovatnoca

Poslednja izmena:
Ja sam Lolu platila 150 e, sa papirima. Vise ne bih dala ni da je olimpijski sampion da to postoji.
Ima malo suzene kanale u nosu pa hrce vise nego uobicajeno, a da li je zubalo kako ne treba to meni nije bitno, a ni njoj dokle god ona moze za tim zubima lepo da gricka i jede. I detetu zubi budu krivi pa mu to ne umanjuje vrednost. Ali naravno tu su izbori za miss, gde najlepse pobedjuju. Staforda sam uzela ne zato sto su mi najlepsi ili izgledaju opasno. Jednostavno zbog karaktera koji mene licno odusevljava. Nekome treba devojka ili decko kao partner, potreba da voli i bude voljen. Nekome treba devojka mnogo lepa da je pokazuje i hvali se okolo. Volim da vidim lepog staforda, ali koliko god neki bili sampioni meni je najiskrenije moja Lola najlepsa na svetu. Za mene niko nema oci kao ona ali to nije bitno na izlozbi:)
Svi su ljudi drugaciji, kakav je karakter u pitanju moze se videti na ovim primerima biranja psa. Nekome je jednostavno jako bitno da je pas sampionskog porekla, da ga svi gledaju (ko se razume) , a neko jednosavno zeli psa da se vole i to je to. Naravno ne mislim da ovi prvi ne vole svog psa ali je samo veliki akcenat na poreklu.
Mene neko da pita za Lolu ja bih pricala sta radi, sta voli, sta je poslednje smesno uradila, itd.
A npr jedan decko preko chata kad sam ga pitala za psa ispisao mi je redove proporcija i porekla psa, koji meni realno nisu nista znacili.
Ni jedni ni drugi nisu ni u pravu ni u krivu. Samo smo svi razliciti. Ono sto je najbitnije je da volimo nase pse i da se brinemo o njima.

Zaboravih da dodam, ima i klempavo uvo:) Jednu manu koju najvise volim da ljubim i grickam:)

Poslednja izmena:
Ja sam Lolu platila 150 e, sa papirima. Vise ne bih dala ni da je olimpijski sampion da to postoji.
Ima malo suzene kanale u nosu pa hrce vise nego uobicajeno, a da li je zubalo kako ne treba to meni nije bitno, a ni njoj dokle god ona moze za tim zubima lepo da gricka i jede. I detetu zubi budu krivi pa mu to ne umanjuje vrednost. Ali naravno tu su izbori za miss, gde najlepse pobedjuju. Staforda sam uzela ne zato sto su mi najlepsi ili izgledaju opasno. Jednostavno zbog karaktera koji mene licno odusevljava. Nekome treba devojka ili decko kao partner, potreba da voli i bude voljen. Nekome treba devojka mnogo lepa da je pokazuje i hvali se okolo. Volim da vidim lepog staforda, ali koliko god neki bili sampioni meni je najiskrenije moja Lola najlepsa na svetu. Za mene niko nema oci kao ona ali to nije bitno na izlozbi:)
Svi su ljudi drugaciji, kakav je karakter u pitanju moze se videti na ovim primerima biranja psa. Nekome je jednostavno jako bitno da je pas sampionskog porekla, da ga svi gledaju (ko se razume) , a neko jednosavno zeli psa da se vole i to je to. Naravno ne mislim da ovi prvi ne vole svog psa ali je samo veliki akcenat na poreklu.
Mene neko da pita za Lolu ja bih pricala sta radi, sta voli, sta je poslednje smesno uradila, itd.
A npr jedan decko preko chata kad sam ga pitala za psa ispisao mi je redove proporcija i porekla psa, koji meni realno nisu nista znacili.
Ni jedni ni drugi nisu ni u pravu ni u krivu. Samo smo svi razliciti. Ono sto je najbitnije je da volimo nase pse i da se brinemo o njima.

Zaboravih da dodam, ima i klempavo uvo:) Jednu manu koju najvise volim da ljubim i grickam:)

:worth::ok::ok:

Lepo receno nema sta. Nije mi jasno tolke rasprave oko cega? Po meni AST pas ko pas, a kako kazu kakav pas takav gazda :lol:

Samo treba biti svestan da sa AST nosis i njegovo brebe, to jest ljudi ga osudjuju, pogotovo ako je tigrast.

Kolko si ga platio, da je on zdrav i tebi lep, pa onda i nije vazno.

Dugo me nije bilo ali pozdrav za sve AST i ljubitelje ove rase

Evo samo za Swedmena,Ko Bo's uziva:super:

IMG_0878-1.jpg

Odlicna je :D "devojcica je". U nastavku imena je (Ko Bo`s) Electra.
Zaista ona mi je nesto naj naj , zaljubio sam se u oni fotku sa pijace :) a na ovoj fotki se vidi kolike su to maze.
Samo dodji da ih ceskas i mazis, ma nema odma postajes njihov idol :p
Ako mislis da me moze zadovoljiti samo 1. fotka Electre grdno se varas :D - daj jos , hahaha
-----------------------------------
Ja danas uzeo stene staffa 3.5meseca u narucje (odlepio sam za njim je to me odma podsetilo na period sa Dzingijem) da se malo pomazimo
a ovaj moj poceo da ispoljava ljubomoru i to bas bas. Hteo je da strgne ovog malenca meni iz narucja cccc, sta ti je ljubav i ljubomora (tanka linija).

Poslednja izmena:
Hehe....U svakom slučaju super izgleda. :ok:

Mnogi kažu da je AST opasan,agresivan,krvoločan....Evo kako je prošao moj prvi susret sa ovim psima.Otišao sam u odgajivačnicu da vidim roditelje mog budućeg.Pse prvi put vidim,a i oni mene.Čovek iz odgajivačnice je otvorio boks sa ženkom,a ova nije smela da izađe,pa je morao bukvalno da je izgura.Pružio sam joj ruku a ona je polako prišla.Kada sam je pomazio odma je počela da se umiljava,da me liže...Sagao sam se da je češkam,a ona skočila i polizala mi facu.Odvratno ali taj pas me prvi put vidi.Pustio je i mužjaka.On nije plašljiv već je bio hiper aktivan,jurio je oko nas.Pošto je tada ženka bila u teranju parili su pred nama i mi im nismo smetali.Hoću da kažem on nije branio ženku koja je u teranju.Prema rečima ljudi koji kažu da su ovi psi agresivni,trebali su da mi odgrizu nogu???Ovo je pas koji EXTRA izgleda,a izuzetno mirne naravi.Ljudi ih verovatno mešaju sa pitt bulovim-a ,a za njih verujem da su opasni jer sam imao iskustva. :besan2:
Nikada se nećete pokajati ako uzmete AST! :lol:

Hehe Neboysha:) Znate kako kazu ka vozite kola, nije dovoljno sto vi ne pravite greske nego se plasis i gledas da li ce drugi da napravi gresku. Tako moze da bude i sa staffom. Nisu oni krvolocni psi, sto se ljudi tice. ONi se koriste kao i terapijski psi i rezultati su fantasticni. ALi to su terijeri koji obozavaju da ulove sve sto ne ide na dve noge. Bas mi drug juce prica, imali su staffa u kraju, gazda ga je drzao za borbe i kad je bas bio povredjen u jednoj nije mu vise trebao i pustio ga je na ulicu o.O. Zamisli molim te. Ovako nije napadao ljude, hranili su ga ovi iz kraja ali ako mu bilo ko kaze "drz' ga!" on krece, sta god ili ko god da je. Navika iz borbe... Drugi vlasnici pitova i staffova su ga koristili da vide kakvi su njhovi psi. gricnuo je par ljudi ali ga niko nije ubio zbog toga. Ubili su ga onda kada se tukao sa jednom vrlo srcanom djumaricom iz kraja i kada je posle duge duge borbe on poceo djumarici da lize rane. To je bilo veliko razocarenje za neku budalu i dobio je metak.
E sad, imala sam veliki problem u petak.
Nase dvoriste je bas dobro ogradjeno ali na kapijama imaju resetke kroz koje manji psi mogu da provuku glavu. KOmsija je imao civavicu neku koju je setao bez povodca pored nase kuce. Upozorili smo ga 10 puta da pazi kada prolazi pored kapije da to ne radi. I u petak civava je sama izletela prisla kapiji progurala glavu i Bak ju je uvukao u dvoriste. Scena je bila ocajna, moj decko kad ga je pojurio on je bezao sa civavom u ustima kao da drzi flasu. KAd mu je otvorio vilicu bilo je kasno.
Gazda je uleteo u dvoriste poceo da vristi, i psuje. Da ne duzim pricu sta je bilo i kako. Poenta price je
na kapiji stoji tabla za opasan pas, upozoravali smo. Drzimo nase pse u dvoristu i nikad ih ne setamo bez povodca. Vec 3. put je napao psa ne napolju vec gazde koje su se oglusile na upozorenje i pustali pse blizu kapije bez povodca koji su proturali glave. (bokser od pre par godina je preziveo). U svacijim ocima smo mi krivi jer "drzimo krvolocne pse" , Povodci, korpe isl. su rezervisani samo za nas. Za druge pse izgleda to nije toliko bitno. A to sto su nasi psi mazulje ogromne nikome nije bitno. Posto je decko poludeo jer mu je mnogo bilo zao civave kaznio je Baka , vezo ga je iza kuce. Meni se srce slomilo.Meni on nista nije bio kriv. POsle dan je popustio. Sad cemo da kupimo providne table i da stavimo na kapije zbog vlasnika koji setaju pse pored bez povodca.

Komsija je imao civavicu...

Interesantna poucno/tuzna prica.
"Idem u rat da ne poginem" je umotvorina koja dosta moze reci.
Sta hocu da kazem, svi zivimo po nekim pravilima (ne ulazim ko ih je postavljao ili zadavao) zivota i po njima se orjentisemo.
Svaki rizik preuzimamo sami i niko drugi... npr. hocu li se baviti padobranstvom, hocu li ici u neku placku, hocu li raditi ovo ili ono pa kada to odlucimo moramo biti svesni i mogucih posledica i "ceha".
Znaci sve je stvar individualnog izbora i tacka.
Taj "komsija" je (moram da kazem) platio zivotom civave za svoju glupost, nemarnost i neodgovornost.
Znaci primio je na znanje 10x da njegov pas ne prilazi tako ogradi, na ogradi uredno stoji upozorenje sta se nalazi iza kapije.
Dalje, on seta svog psa bez povodca - 99,9% taj pas nije bas slusao svoga gazdu pa je ovaj naganjavao svog psa sto odma implicira da je neozbiljan i da nema pojma o svom psu a kamoli o drugim psima. J
ednostavno ljudi ne razmisljaju preventivno nego kada se nesto (lose) desi onda kuku lele i onda smo svi pametni i pocne da nam rade cula i svest.
Po meni, Bak nije krivac za ovaj slucaj i ne verujem da ce pomoci bilo kakva kazna.
To je ta beskompromisnost & temperament koji oni nose u sebi pa taman bila apokalipsa sveta.
On je proturanje glave shvatio kao napad na teritiriju i ostala ziva bica (zajedno sa vama) u dvoristu i jednostavno je reagovao.
"Problem" kod takvih rasa kao sto su ovi nasi je kada krenu - gotovo je.
Drugi pas bi verovatno uradio isto to ali zbog drugacije snage ili temperamenta ... itd ta civava bi mozda dozivela samo ugriz.
Ako postoji prostora za to mozda bi samo mogli poraditi malo na suzbijanju agresivnosti i kada je on u pravu :D mada ne verujem da je to moguce.
X puta sam se uverio da ljudi koji imaju "opasne" rase imaju bolji odnos prema svojim i tudjim psima jer ako su iole pametni oprez je tu
dok ovi koji imaju pudlice nekako su u fazonu ma to je malo bice koje nikom ne moze nista lose uciniti... bla bla bla a dobro znamo da to i nije bas tako sto se tice ljudi a i drugih pasa.
A sto se tice komsiluka i prica kako ti imas "krvopije" u dvoristu to bi pricali i da nije bilo ovoga al` ovaj slucaj je samo sibica koja je zapalila bure baruta traceva i nebuloznih prica.
Ne znam da li je to jos uvek praksa ali na svim ulazima u jevrejske sinagoge Jerusalema pise da su najveca zla sveta
ne verovanje i ne znanje. Ne znanje je bilo prisutno i kod vlasnika civave i kod komsiluka koji tako "ispira" usta necim sto ne zna a niti se trudi da nesto upozna.

Al` sam se raspisao, aj zdravo. Pozdrav za Baka i Lolu i naravno tebe.

Poslednja izmena:

Back