Ambasada - ex ''Politikin'' zabavnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za moju Ivanu:)

Očiju tvojih da nije

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Smeha tvoga da nema
Zidovi ne bi nikad
Iz očiju nestajali

Slavuja tvojih da nije
Vrbe ne bi nikad
Nežne preko praga prešle

Ruku tvojih da nije
Sunce ne bi nikad
U snu našem prenoćilo

(Vasko Popa)

Поздрав Шумадији...................

ЛЕПТИРИЦА

Лептирица боје дуге
пролете ми сред погледа
Али немах руке дуге
те је око тек одгледа.

Поврати се изненада
па ми летом пажњу скрене
Са бојама ко некада
да однесе део мене.

ЗК

Kolega opanak, hi Biljo i danas ka vazda je moj prvi korak na krstarici ođe ka vama.
(opet jedno thanks za postavljača teme). Nepresušni ste u vašoj poeziji. Ja sam do 74-te mislio leži mi, i utrkiva se sa jednim iz Podgorice ko će bolje...jedno jutro idemo zajedno ulicom slobode i vidimo đe jedan na stabla zakucava umrlice... priđosmo oboje (ujutru se u CG vazda prvo čita ko je otiša) i vidimo đe se umrli na slici smije... kad moj prijatelj , još dok je staja pred drvetom izusti:

Kad li se je nasmijao ovaj čojek
što se tako jutros smije
sa umrlice svoje ka da nikad umro nije.

Je li znao dobri čojek
je li moga i da sluti
da će jednog dana
sa tim smiješkom
tako crno osvanuti.

Od onda odoh na drugu Baustelle al da je volim, volim

Čovek nestrpljiv, sanjar, očekuje spas od spoljnih činjenica ---... misli, ..... tako mora biti, "Istina" je, veli "negde van njegove ličnosti ... i nikako neće da shvati da je istina u njemu samom... a i kako bi to shvatio: on se ni u rođenoj zemlji ne osjeća svoj...

On je od grude otkinuta stabljika koju vitla vetar. On to osjeća, i pati zbog toga... Pa šta onda ako je on, pripadajući možda starom plemstvu dozvolio sebi fantaziju da se zanese ljudima koji žive "bez zakona" i neko vreme je vodao u ciganskom taboru medveda? Razumljivo je da je žena, i to "divlja žena", najpre mogla da mu pruži nadu da se izbavi iz tuge, i on se s lakomislenom alli strasnom verom obraća Zemfiri: "Tu je je moj spas, tu je moja sreća, ovde u krilu prirode, daleko od sveta, kod ljudi bez civilizacije i zakona"

Pri prvom sukobu s uslovima te primitivne sredine on popušta i prlja ruke u krvi. Ne samo svetskoj harmoniji, nego čak i Ciganima ne koristi nesrećni sanjar, i oni ga isteruju, bez odmazde, bez zlobe, dostojanstveno i prostodušno:

Ostavi nas, oholi stranče;
Divlji smo, zakone nemamo
Ne mučimo, ne kažnjavamo

....Smiri se, gordi čoveče, i pre svega savladaj svoju gordost .... potrudi se na rođenoj njivi -to je rešenje po narodnoj pravdi i narodnom razumu.

"Istina nije van tebe, već u tebi samom; nađi sebe u sebi, potčini sebe sebi, savladaj sebe --- i ugledaćeš istinu. Pobediš li sebe, bit ćeš slobodan, počećeš veliko delo,... druge učiniti slobodnim...

Svetske harmonije nema ni kod Cigana ni drugde ako je ti prvi nisi zaslužio, ako si zloban i ohol, i tražiš život zabadava, čak i ne predpostavljajući da ga treba platiti.

...Ne smije se biti u gostima kod samoga sebe ....

Dio besede Dostojevskog
povodom otkrivanja spomenika Puškinu u Moskvi 1880 g.

*BILJA*:
Pronadjoh samo ovo:Ovan (Aries)

MOTO: JA SAM
KARAKTERISTIKE: Preduzimljiv, odvažan, impulsivan, svojeglav, dinamičan. Ima najjaču energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizičku lepotu. Vodi večitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizičkih aktivnosti.
PLANETA: Mars.
ZANIMANJE: Političar, inžinjer, advokat, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, mesar, berberin.
MANA: Arogantan, nepromišljen.

Ja se izvinjavam:)

Vadi Te Skorpija :wink:

kaze nas narod svasta pise na tarabi.... imam i ja tarabu za skorpije...

Izvinjavam se takođe... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back