Ambasada - ex ''Politikin'' zabavnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iron Lord:
Samo sedi ti mirno tu u čekaonici.
Sad šiljem jednu depešu za Biograd...
Pod "HITNO"
Sunce li vam barapsko...

Pridrži ovde dok stavim pečat...
Cekam ,cekam vrlo sam strpljiv.... Jos samo malo
conte%20oliver.gif
........

Оставите лудост лудом
са памећу на крај ума
А са својим умним судом
наставите по сред друма.

ЗК

А када се препознају треба им ретровизор да угледају где им памет ЦУРИ......................

opanak:
Оставите лудост лудом
са памећу на крај ума
А са својим умним судом
наставите по сред друма.

ЗК

А када се препознају треба им ретровизор да угледају где им памет ЦУРИ......................
POZDRAV DO NEBA:)
Kazu, samo se pametan umara ruze trgajuci.
Ovim drugima je svedjeno, ruza ili kopriva...
Ali, ukusi su razlciti (rece djavo i sede u koprivu)!

*BILJA*:
POZDRAV DO NEBA:)
Kazu, samo se pametan umara ruze trgajuci.
Ovim drugima je svedjeno, ruza ili kopriva...
Ali, ukusi su razlciti (rece djavo i sede u koprivu)!

Bože čuvaj ovu ženu

Bože, čuvaj Tu ženu
idu vremena teška
ljudi su ponekad grubi
ona je hrabra al nježna

o bože čuvaj to blago
slaži joj da ću doći
nek čini šta joj je drago
nek sama ne bdije noći

lako je umrijeti sretan.
kad znas da čeka te neko,
da neko misli na tebe
i onda kad si daleko

ustajte srodne duše
i u vis dignimo caše
za one koji nas vole
za one najbliže naše

o bože čuvaj to blago
slaži joj da ću doći
nek sama ne bdije noći

lako je umrijeti sretan.
kad znaš da čeka te neko,
da neko misli na tebe
i onda kad si daleko

ustajte srodne duše
i u vis dignimo čaše
za one koji nas vole
za one najbliže naše

Iron Lord:

Bože čuvaj ovu ženu

Bože, čuvaj Tu ženu
idu vremena teška
ljudi su ponekad grubi
ona je hrabra al nježna

o bože čuvaj to blago
slaži joj da ću doći
nek sama ne bdije noći

lako je umrijeti sretan.
kad znas da čeka te neko,
da neko misli na tebe
i onda kad si daleko

ustajte srodne duše
i u vis dignimo caše
za one koji nas vole
za one najblize naše

o bože čuvaj to blago
slaži joj da ću doći
nek sama ne bdije noći

lako je umrijeti sretan.
kad znaš da čeka te neko,
da neko misli na tebe
i onda kad si daleko

ustajte srodne duše
i u vis dignimo čaše
za one koji nas vole
za one najbliže naše
Znate li Vi da ste neodoljiva BITANGA:)

P.S.Setih se jedne pricice iz knjige "Kako je govorio Zaratustra", islo je nesto o zenam i ljubavi, uglavnom su na meti bile mlade zene, pa rece covek: Zene su kao santa leda, samo se vidi povrsina, a ono pod vodom je muskarac" (ne znam da li sam dobro citirala, zaboravilo se).
Svako je bar svoje "kliziste" upoznao, ako nista drugo:)

Отпоздрав ван неба и назад..........................
Нека нам сунце купа реке..........док се не загрле............................оне бар ТЕКУ..................

СИЂИ ДО РЕКЕ

Ко није сишао до реке
или на планину, успоном ко није
Не познатом себи погледом да приђе
и осмех драгости у недра да свије.

Сигурно ће тада, са жубором реке
осетити било што у њему тече
А на врху врха, све уснуле сенке
погледима мира, да сачека вече.

ЗК

opanak:
Отпоздрав ван неба и назад..........................
Нека нам сунце купа реке..........док се не загрле............................оне бар ТЕКУ..................

СИЂИ ДО РЕКЕ

Ко није сишао до реке
или на планину, успоном ко није
Не познатом себи погледом да приђе
и осмех драгости у недра да свије.

Сигурно ће тада, са жубором реке
осетити било што у њему тече
А на врху врха, све уснуле сенке
погледима мира, да сачека вече.

ЗК

:)
Upravo posmatram jednu carobnu igru: Devojcica se igra sa kucetom. Ono- pufinca, prelatko malo, slicno njoj:)
Upravo trci, hvata je za pantalone...ona cichi...smeje se....pravi razdragani CVETULJAK:)
Macak zvani "Gospodin" iz prikrajka posmatra......Skoci nenadano i odalami kuche shapom....Cika i vriska, ne mogu da razaznam ko koga nadglasava....ali, dan je predivan...:)

Moram da se iskljucim, ali, pre toga da primetim nesto: Politika je veliko zlo u zivotu svakog coveka.
Ne bi to ni bilo neko zlo, da na ovim nasim prostorima nije NEIZBEZNO!

Eto, upltete se coveku u njegovu sferu interesovanja, zivot prolazi mimo nas, u mrezi smo i koprcamo se kao ribe na suvom.
Bar ja se tako osecam.

Koliko ima divnih tema, koliko bi se tema koje ne zadiru u politiku (niti ona u njih) moglo otvoriti.
Tema koje imaju smisleni smer, i nagone na razmisljanja, lepa ili ruzna, srecna ili tuzna (ovo se rimuje?)
Nema apsolutne harmonije ni u cemu, ali samo u politici vlada potpuni haos, ma kako nas uveravali da je "sve pod kontrolom"
Ja sam za harmoniju, bilo kakvu i bilo koliku, samo neka bude suprotnos HAOSU!
Ali, il' (mi) ne da djavo- il' ne da Bog:(

hektorius:
E da su su svi tako cisti i neoptereceni glupostima poput tebe Biljo...svet bi bio mnogo lepsi i jednostavniji...ali nisu...vecina...pa ni ja...samo inat, svadja, proslost...
Dobro je sto se zadrzah jos malo (ali jos samo malo)...
Nemoj ni mene izuzimati!
To sto se uplicem tamo gde ne zelim, tamo gde najcesce bivam povredjena (gde ponekad povredim i druge mimo moje STVARNE volje) samo govori, da ni Bilja (tj. ja) nije izuzeta od tog zla, nazalost!
Tebi hvala na lepim recima, i zelim ti prijatan dan (kao i ostalima koji danas prodiskutovase na ovoj divnoj temi, i neka mi neki ne zamere, neka odbiju na prijateljsko bockanje) i "vidimo" se kasnije:)

Nije se znalo ciji je bol veci. Svakome se cinilo- njegov. A svi smo delili isti, svakome svoj deo jedne nemerljive celine.

On je stajao malo po strani. Cutljiv, bled, stalozen i miran, na momente se cinilo i nezainteresovan, ponekad nepristojno spreman da se nasali. Najcesce na racun snaha koje su plakale.
Bio je najslicniji njoj. Susta dobrota srca i sirina duse. Njen i likom i rodom, njen prvenac.

Stojim u kraju velike sobe i netremice ga posmtaram. Gledam u njemu nju koje nema, samo je jos njeno telo pred nasim ocima, dusa je odavno u Raju. Svece gore, neujednacen i disharmonican hor jecaja,a moj pogled ne silazi s njega. Ne moze, ne zeli...nesto me u njegovoj pojavi ljuti i boli, a tera me da mu pridjem i zagrlim ga. Oseca moj pogled na sebi, uzvraca. U delicu sekunde mi se ucini da cu videti onaj poznati "treptaj" obrve sto na namigivanje lichi, saucesnicki, kao nekad kad sam bila mala, pa napravim neki nestasluk, a on se pravi da "nije video"

Dani su prolazili, on uvek isti .Ide na njen grob, poljubi krst, upali svecu a onda se izmakne, udaljen.
I, opet dobaci neku salu. Pokazuje mi: "Gledaj kako se snahe bore koja ce pre do krsta, dace Bog da naslute" Smesim se zbog njega, i posmatram majcinu zgrcenu priliku u dno groba..
I opet onaj trag ljutnje i bola koji me izjeda. Ne mogu da odvojim jedno od drugog, ne mogu da naslutim uzrok, boli me posledica.

Udaljavamo se utuceni i pomalo uzurbani. Kao da se od bola moze pobeci. Zamicemo za spomenike.

Jednim krajickom oka smotrih poznatu priliku. Vraca se, pomislih da je nesto zaboravio.
Posmatram nebo, drvece okiceno gavranovima. Nigde ih kao tu nema. Crni, zloslutni.
Mahinalno se okrecem ka grobu. Uhvatih u delicu sekunde njegov iskosen pogled bacen prema nama. Stadoh kao ukopana, osecam svakim damarom nesto u njegovom pogledu, pokretu...Saplicem se nazor, privlacim paznju na sebe, odvracam od njega. Krajickom oka vise slutim nego sto vidim: rukom nezno miluje ime na krstu napisano...i pokret brz, pokret kojim se brisu...suze...

Kukam da me boli noga, grde me "sto ne pazim gde stajem"?!
Prilazi nam...
Jesmo li se u jednom kratkom pogledu u kojem smo postojali samo nas dvoje, tako dobro razumeli?! Ugledah li ja poznat "treptaj" obrve, davni i divni znak saucesnistva naseg?!

Pravi se da ne vidi "uganutu" nogu, ja se pravim da ne vidim trag... Suze....

Ujko, mnogo te volim!

(Biljana)

DECA SU UKRAS SVETA

Nema sveta ni planete
Gde ne može stići dete
Jer sve dečje staze vode
Od igre do slobode

Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta

Lepe pesme tihe tajne
Sve ljubavi važne sjajne
Neka planu nek' se rode
Od igre do slobode

Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta

Ljubivoje Ršumović

dete_i_leptir.gif

Ахам.......јутарња "поЈезија" ... а и порука ти је жешћа, до мојега..... мрзи ме да ти сада изанализирам шта је "писац" хтео да каже - јер би морао и да одговорим а баш сам добре
воље......леп дан.......

eremita:
Ахам.......јутарња "поЈезија" ... а и порука ти је жешћа, до мојега..... мрзи ме да ти сада изанализирам шта је "писац" хтео да каже - јер би морао и да одговорим а баш сам добре
воље......леп дан.......

A izvini ti prijatelju malo ovako nasabajle - PESMA NIJE MOJA! Pisao Lepi Stole onom Lazi, sad što sam ja prepisao nema nikakve veze! I DRUGI PREPISUJU! Ja sam samo hteo da doprinesem da ne bude kao "moderator nas mrzi" i "sabotira" i te nebuloze...

E baš lep dan - hoćeš da izadjemo na pariju šaha?

BLUE MOON

Blue moon, you saw me standing alone
Without a dream in my heart, without a love of my own.

Blue moon, you knew just what I was there for
You heard me saying a prayet for someone I really could care for.

And suddenly there appeared before me the only one my arms could ever hold
I heard someone whisper, please, adore me
And when I looked my moon had turned to gold.

Blue moon, now Im no longer alone
Without a dream in my heart, without a love of my own
Without a love of my own.

eremita:
Добићеш одговор на ово тек када чујем од Лилу да ти је укинула могућност
бановања учесника...... :lol: :lol: :lol:

А сад знамо ко све пише љубавна писма...
Кажи јој оно "жар расправе" и "баш си злобан не могу да верујем!"
:razz:

Значи - СИЦИЛИЈАНКА! Већ си изгубио... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back