amazonke...

E, a u kom smislu misliš da stane ispred tebe...

da poneki put preduhitri moju reakciju ili bude brza za nijansu od mene
da uradi ono shto sam ja naumio,da ne cheka,da ne dangubi
ja se tako ponasham,
zar treba nekome da padne cigla na nogu zato sto sam ja previshe inertan ili mi se nije naredilo da spasim chovekovu nogu od padajutje cigle:razz:

preopshirno je i ima zilion primera ali ovo je samo ideja vodilja

btw postoji toliko bezlichnih ljudi koji apsolutno nemaju ni svoje ja a ni svoje zelje
banalan primer:moja devojka voli jorgovan i ja ga obozavam zbog nje
to mi se gadi,gade mi se takve lichnosti,beskichmenjaci,fuj:!:

Amazonke su bile u grckoj mitoloziji ljudstvo zena ratnica... zivele su u Kapadokiji i bile su potomke boga Aresa i nimfe Harmonije... vodila jih je kraljica... ratnice su imele polni odnos samo jednom godisnje, muskraci su sluzili samo za rasplodnju... desnu dojku su si odsekle, da jim ne bi smetala kod streljanja sa lukom... po pricama su si morale Amazonke vec kao devojcice ukloniti dojke i zbog toga su dobile ime: »amazoi« znaci »bezdojke«...

cisto toliko da znate sta znaci amazonka - danasnje "znacenje" je iskrivljeno i uvelicava zene kao hrabre, odlucne, ono izgleda kao avion, plavusa dugih nogu plus pametna i sta ja znam jos... - sasvim pogresno 8)

aleksa bas me zanima kako bi ti se dopala neka divljakusa sa jednom dojkom koju mozes samo jednom godisnje opaliti i to ne iz uzitka vec kao aparat rasplodnje? .lol:

da poneki put preduhitri moju reakciju ili bude brza za nijansu od mene
da uradi ono shto sam ja naumio,da ne cheka,da ne dangubi
ja se tako ponasham,

E pa ako je tako..
Mislim da postoji veliki broj ženskih osoba koje su takve. Možda ne na početku, ali vremenom kad upoznaju partnera mogu instinktivno osetiti šta i kako treba uraditi u nekom
momentu. Mislim da mu to dodje kao neka intuicija...I možda povezanost sa partnerovim mislima i osećanjima..
Meni se to dešava...
Ali mi se i dešavaju neke druge stvari, pa sam zato morala ono da priupitam..

Amazonke su bile u grckoj mitoloziji ljudstvo zena ratnica... zivele su u Kapadokiji i bile su potomke boga Aresa i nimfe Harmonije... vodila jih je kraljica... ratnice su imele polni odnos samo jednom godisnje, muskraci su sluzili samo za rasplodnju... desnu dojku su si odsekle, da jim ne bi smetala kod streljanja sa lukom... po pricama su si morale Amazonke vec kao devojcice ukloniti dojke i zbog toga su dobile ime: »amazoi« znaci »bezdojke«...

cisto toliko da znate sta znaci amazonka - danasnje "znacenje" je iskrivljeno i uvelicava zene kao hrabre, odlucne, ono izgleda kao avion, plavusa dugih nogu plus pametna i sta ja znam jos... - sasvim pogresno 8)

aleksa bas me zanima kako bi ti se dopala neka divljakusa sa jednom dojkom koju mozes samo jednom godisnje opaliti i to ne iz uzitka vec kao aparat rasplodnje? .lol:

Ово је тачно што си написала осим овог о одсецању дојке.
Наиме, ради се о томе да су оне носиле посебне тврде оклопе који су им прекривали груди да их не би повредила тетива од лука.
Пошто су жене у то време носиле хаљине које су откривале груди, њих су назвали безгрудима.
Овај део о уклањању дојке је легенда која се развила при описивању њихове суровости.
Нешто као - замисли колико су сурове кад себи секу дојке.
Такође, тим се истицало да су се одрекле мајчинства које подразумева нежност...

Ово је тачно што си написала осим овог о одсецању дојке.
Наиме, ради се о томе да су оне носиле посебне тврде оклопе који су им прекривали груди да их не би повредила тетива од лука.
Пошто су жене у то време носиле хаљине које су откривале груди, њих су назвали безгрудима.
Овај део о уклањању дојке је легенда која се развила при описивању њихове суровости.
Нешто као - замисли колико су сурове кад себи секу дојке.
Такође, тим се истицало да су се одрекле мајчинства које подразумева нежност...
moze biti, ja poznajem gore opisanu legendu... sve u svemu danasnja interpretacija amazonke nema veze sa esencialnom amazonkom...

prema tome - vise volim da sam plavusa :lol:

cekaj divlja odkud znas da aleksa poznaje mitologiju amazonki? 8)

e ovo sa plavusama sam cula nedavno od jednog tipa - eto toliko ti oni znaju o amazonkama, metafore se verovatno mazu na hleb:lol:

plavka zna @leks@ za sve to ali ajde mi nadji sinonim za danasnji pojam amazonke koji bi temu priblizio shirokim forumskim masama?

lepo kaze divlja metafora

@felix
E pa ako je tako..
Mislim da postoji veliki broj ženskih osoba koje su takve. Možda ne na početku, ali vremenom kad upoznaju partnera mogu instinktivno osetiti šta i kako treba uraditi u nekom
momentu. Mislim da mu to dodje kao neka intuicija...I možda povezanost sa partnerovim mislima i osećanjima..
Meni se to dešava...
Ali mi se i dešavaju neke druge stvari, pa sam zato morala ono da priupitam

pa podeli iskustva sa nama,shta je to drugo?

Ma ništa strašno...
Samo mi više pun **** toga da ja vučem, ja odlučujem gde ćemo, šta ćemo i kako ćemo...
Jbt, kažem mu da razmišljam o raskidu a on mi kaže- dobro, ako ti tako želiš...:evil:
Eto... postoji i taj deo...

Ma ništa strašno...
Samo mi više pun **** toga da ja vučem, ja odlučujem gde ćemo, šta ćemo i kako ćemo...
Jbt, kažem mu da razmišljam o raskidu a on mi kaže- dobro, ako ti tako želiš...:evil:
Eto... postoji i taj deo...

e jes bedak

samnom su ljudi retko nachisto
nemoze ni uz qurac
nemoze ni niz
stalno je nepredvidljivo

У праву су и блонди и алекса...
Људи данас под појмом амазонка подразумевају сексуалну предаторку којој нико не треба.
Данас тај термин има потпуно искривљено значење.
Исправан термин би био Лилит (по легенди, Адамова прва жене која је била створена на исти начин као и он и која му је била у свему равноправна. у Хороскопским тумачењима код појединих народа представља секуалу димензију човековог живота.).
Међутим, ко данас зна за Лилит?

Back