Altovska Gamad, koji sprej ili motku da koristimo?

• Začetnik teme Začetnik teme bud@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci nije se delovalo na vreme...
A za ono za sifre, to ok, mislio sam da pricate o identitetu, za to ti ne treba provaljivanje u database foruma...

Hej, meni ne treba nikakvo provaljivanje. Ja sam gost ovde samo.
Kako mislish da mozzesh 100% siguran o indentitetu svakog chlana ovde.

Ne mislim na nalog ili alias, vec': sex, godishte rodjenja, sexualna opredeljenost, stanje racionalnosti ili uma, tachna profesija, shkolovanje ili josh bolje radni stazz, a josh bolje ako mozze tachna adresa boravishta?

Onda primamljivo je isto znati, krvnu grupu, bolesti prelezzanih, trenutan broj zuba u glavi...

Mozes da znas tacnu adresu kod vecine slucajeva...a ko kuca za tastaturom , otac ili klinka to ne mozes znati na taj nacin, osim kroz razgovor, preko onih metoda doslednosti....ali to je vec na nivou sluzbi bezbednosti....

Ovaj nas razgovor me podseti na jednu pojavu, snishodjenje i ustezanje od prokazanja...
Prvo je kad muskarci snishode zenama, odrasli deci i na taj nacin se i desava porast zloupotreba i degradacija drustva, jer umesto da obrazovan, iskustven i kulturan uci neobrazovanog , neiskusnog , naglog i nekulturnog, desava se obrnuto...
Ovo drugo je ono sto sam ja tebi cinio, a to je da se usled tumacenja i reakcija sredine izbegava upotreba necega sto bi bilo inace upotrebljivo i pozitivnog dejstva...
U nasem slucaju to je sa moje strane jer ja znam da u distribuiranom autoritetu kakav je trenutno u srbiji i kakav je na forumu , svaki izuzetak postaje degradivni element.
Tj imamo prokazanje jednog realno krivog, i odmah se javlja ideja u hiljadama za zloupotrebu istog samo zbog licne povredjenosti i sujete...

Hajka.....i masovna zloupotreba...

Medjutim deo krivice pada i na mene, i na blokadu zbog takvih indicija ili strahova (oba kod mene).
Kad nije u pitanju distribuirani autoritet, onda lakse pristajem na prevenciju , jer moja komunikativnost i razumski stav deluje progresivno sa autoritetom...

Neambiciozni i nemakijavelisticki autoriteti ili zdravorazumski ljudi gradeci hijararhijsku mrezu unapredjuju socijalne odnose....
Ambiciozni i makijavelisti to ne cine, vec grade kulu od karata, tj strukture koje opstaju dok za njima imaju potrebe, a urusavaju se posle toga...

Mislim da te razumem Patak :)

Da na internetu se dolazi do negativni diskusija i odnosa veoma lako.
Mozzda je druga tema ali ovo me potsec'a kao metafora na film "Silence of the Lambs".
Jedan od mojih najomiljenijih filmova, gde Anthony Hopkins ili Hanibal je duboko zakopan u zatvoru i iza neprobojnog stakla.

Svaki korisnik interneta i foruma je potencijalno sa druge strane ispred tog stakla i u razgovoru sa Hanibalom.
Osec'a se sigurno i slobodno razgovara ili se svadja kada se ne slazze. Fascinatno je, jer Hanibal je sa druge strane. E sada shta bi bilo kada bi se to staklo naglo podiglo?

U bankama imaju recimo reshetke kada plc'kashi ulete, pa se stroposhta na pult i otfikari ti ruke ako si se naslonio dok c'askash sa zgodnom sluzzbenicom. Ovde se deshava suprotno. Hanibal je zahvaljujuc'i altu, dal greshkom ili namerno, dobio shansu da te nezzno zagrli...

Svaki korisnik interneta i foruma je potencijalno sa druge strane ispred tog stakla i u razgovoru sa Hanibalom.
Osec'a se sigurno i slobodno razgovara ili se svadja kada se ne slazze. Fascinatno je, jer Hanibal je sa druge strane. E sada shta bi bilo kada bi se to staklo naglo podiglo?

...nista ne bi bilo...u vl nalecemo na virtuelne a u rl na realne ljude...ako u akvarijum stavis 2 ribe, malu i veliku a izmedju njih staklo velika ce pokusavati da pojede malu ali ce svaki put udariti u staklo...posle nekog vremena ce odustati i kad sklonis staklo velika riba ce ostati u svom delu akvarijuma i umreti od gladi a mala riba ce bezbedno plivati nedaleko od nje...sami sebi pravimo kaveze i u vl i u rl

Hoces primarno ili sekundarno tumacenje...?

Primarno se zasniva na niskoj psihologiji , onoj na prvi pogled...
A sekundarno se zasniva na dinamici i refleksiji u psihologiji...
Dakle ako osoba udje u net, onda pocne da stvara utisak o netu i o ljudima na netu.
Pri tome dobija oznaku sudija (cesta oznaka u karakterima na socijalnim mrezama) jer vrsi selekciju po nekom kriterijumu za dalji kontakt...
Ako je estetika, onda se to cini radi korisnosti tog argumenta, tj prelazenje u realno sto je moguce pre.
Ako je intelekt , onda je to radi sagledavanja sto vise novih stvari i prihvatljivih spoznaja.
Ako je ponasanje, karakter, onda je radi osecaja bliskosti i slicnosti.

Pogledaj ove AKO recenice...
One ti pokazuju i put za zloupotrebu , ali i put za menjanje tih pojedinaca...
A i trajnost odnosa.
Putevi za zloupotrebu su nadam se jasni iz prilozenog.
Putevi za menjanje nastaju iz covekove zudnje da uvek uzme bolje, cak i od onog sto sam vredi, nezasluzeno...
Tako ce poceti da ganja lepse pripadnike u slucaju prvog ako.
Tako ce poceti da komunicira sa onima koji mu izgledaju intelektualniji inteligentniji i istovremeno razumniji i razumljiviji (razlicito je ova dva)...
Tako ce poceti da gaji grupu istomisljenika ako je ovo trece..

Iz interakcije sa tim osobama, a one mogu da budu malog ili veceg staza na internetu, slede i zahtevi tih osoba, i tu kroz interakciju osoba vidi sta joj unapredjuje sanse, a misli da zadovoljava ili da zeli , to su dva dovoljna motiva...
Tako nastupa ulepsavanje u prvom , copy paste u drugom, a snishodjenje u trecem slucaju.
Do trenutka naplate....
Naplata je u prvom slucaju zivi dejt vec smuvane zrtve, u drugom slucaju intelektualno nadrastanje mentora, u trecem slucaju je zahtev za licnim afirmisanjem tj potreba da drugi tebi snishode , uvazavaju i prate i slazu se....

Takav tok pokazuje i trajnost odnosa , pa se obicno puca i na vise metoda, i sa boljim opsenama i iluzijama, jer svaki od ovih modela osoba ima svoje iluzije, nastale onog trenutka kad je pozeleo iznad svog nivoa, ili kad je bilo ko drugi pozeleo iznad sopstvenog nivoa, a to udara na tu jedinku, tj ta jedinka zadovoljava kriterijume tog drugog....

I sad se plasim da cu u brzini zaboraviti neki vazan detalj, ali osnove sam izneo...postoji tu jos nekoliko vaznih detalja koji se ne smeju zaboraviti a vezani su za ljudske emocije i izgradnju istih...bez obzira da li je osoba tvrdoglava, svojeglava, inatlija, ili krotka , naivna, bistra, nepoverljiva ili bilo kakva kombinacija...
Razlike kod ovih kombinacija su u operativnom , a ne u strategijskom ili drasticno u taktickom smislu...

Pazi da moze, dobar deo interneta bi presao na surogat....tj kao ono u filmu, da ima telo koje maksimalno verno prenosi emocije i osecaje , a da on sedi kod kuce i da mu niko ne vidi stvarnu realnu sliku....prva grupa sigurno...., treca bi se promenila na one night stand, tj svoju viziju svog zivota bi zasnivali na osnovu uzoraka po nocima i dogadjajima i tako je odrzavali...
To i cine mnoge osobe danas u realu...

One samozive i netolerantne, a ekonomski moraju biti zbrinute, ili cak i ne, samo onda im je teze odrzati iluziju....
Grade svoju iluziju preko dozivljaja i kratkotrajnih emocionalnih odnosa ili relacija prema nekome...
Cak vremenom i nadju adekvatan par, tj nisu to sklonosti samo zena ili samo muskaraca, mada vise zena ima sa tim iluziono razvijenim mehanizmom....
Tu forma postaje vaznija od sustine, koja je totalno nebitna....nije bitno da li volis, da li si posten, da li si iskren, bitno je da izgledas da volis, da izgledas postovan, i da odradis ono sto kazes....

Duzan sam jednu ispravku da dam povodom mog stava...
Kad se propusti kroz iteracije, ispada da moj stav dovodi do mediokritetske zavere....
Sto je gore od primitivistickog linca koji moze ovako da se desi....
Te u tom slucaju prelazim na suprotnu stranu....
Nisam siguran da se tako sprecava nastanak mediokritetske zavere, ali bar je ne uzrokuje...

Samo mi nije jasno kako spreciti , osim favorizovanjem facebooka....

Ispada da razvoj i popularnost facebooka cine upravo ono sto ti zelis, a to je da se oteza altima...
Iako i tamo postoje duplikati i aliasi....
I vise hackinga nego ovde...

Ne zna se sta je gore , primitivizam kao najnizi oblik nasilja i zloupotrebe ili elitizam mediokriteta koji to pretvara u diktaturu...

Nesto mi se cini da je covek uspostavljanjem virtuelnog izgubio pravo na nezavistan zivot...

Nadam se da gresim....

...
Ne zna se sta je gore , primitivizam kao najnizi oblik nasilja i zloupotrebe ili elitizam mediokriteta koji to pretvara u diktaturu...

Nesto mi se cini da je covek uspostavljanjem virtuelnog izgubio pravo na nezavistan zivot...

Nadam se da gresim....

Uh ti dosta ispisa i vatreno te ovo zanima.

Mislim da u sushtini odnos net-a i pravog zzivota je totalno razlichit za pojedinca u zavisnosti kakav stav uzme.

Ako zavisish i bolje ti je na netu nego medju "pravim" ljudima oko sebe naravno je da imash problem.

Sada mediokritet, alt je recimo zzensko a visi mu patka. Naravno je da mu je lakshe da prikrije i tera svoj fazon dok ne nadje neshto u pravom zzivotu. Josh manje mu je bitno shto ima pet mushkih sledbenika na netu koji ne izlaze i imaju normalne kontakte sa onima sa kim bi ljubavni zzivot bio i plodan. Isto mislim se deshava u suprotno.

Ko go zabavlja i kako se zabavlja ustvari nema vrednost smatram ako je lik sa druge stran mozzda samo i potencijalno alt.

Zato smatram i odavno samo verujem recimo 28% na recheno i kuckano na netu od nekog sa kim se nisam rukovao...

E sad shto drugi stradaju i shto mozzda nemaju stav. Shto me briga i shto bi se bolje postavljao prema tome nego transvestit kome se mozze da zagorchava nadu onima koje je privukao preko neta?

Zato je najbolje biti priblizzan onome chemu si u pravom zzivotu. Ne gubish ni svoje ni tudje vreme, a i poshtovac'e te vishe drugi chlanovi netskog drushtva.

Bolje je...:D

Sad mi nisi jasan, tema je o altima i o pronalazenju i zabranjivanju alti naloga...
Tj o akciji o tome...
E sad po mojim iteracijama ispada da iako smatram da ce pojedinci to iskoristiti za linc, moje angazovanje i sprecavanje te akcije mnogo losije iz ugla posledica i repova, nego to sto ce neka vestica da zloupotrebi akciju za licni obracun....

Uopste nisam pricao o stavu prema altima ili emocije u kontakt situaciji...
Ja mislio pricamo o trebljenju clanstva...

Sad mi nisi jasan, tema je o altima i o pronalazenju i zabranjivanju alti naloga...
Tj o akciji o tome...
E sad po mojim iteracijama ispada da iako smatram da ce pojedinci to iskoristiti za linc, moje angazovanje i sprecavanje te akcije mnogo losije iz ugla posledica i repova, nego to sto ce neka vestica da zloupotrebi akciju za licni obracun....

Uopste nisam pricao o stavu prema altima ili emocije u kontakt situaciji...
Ja mislio pricamo o trebljenju clanstva...

Da tema moja je o kako sprechiti altove da koriste nekog nevinog ili neiskusnog za svoje lichne potrebe a ne interesta ostalih uchesnika foruma.

Jednostavno, da ko si i shta si a nekom ne odgovara je trenutno lako zatashkati preko foruma.

Moj argument je da li treba to trpeti kolik oi svaki losh izraz ili komikucajiu nekog u datom trenutku (u opshte, bilo online ili ne)?

Mislim naravno da ne, ali ako to se vremenom se ponavlja. I shta bi po tebi bila solucija?

Jer za "svakog" nepozzeljnog je tu moguc'nost za novi (lazzni) ulog jeste, a za stari (neizkrvavljen) ulog postojijedino opcija da ignorishe
nove face?

Hmmm, :think: Naravno da stari ulog c'e manje da poshtuje ili vremenom da bude uchestvovaniji na forumu.
I zashto da ne, shto bi trpeo nepravdu a nema najmanu diskreciju uzvrac'enosti da veruje likovima pred sobom?

Poslednja izmena:
Pa sad govoris o gluposti srpskog naroda...

Svuda se , i u biznis i van biznis sveta ceni kilometraza, tj duzina clanstva na nekom forumu , servisu, biznisu...

Samo alavi , priglupi, brza para brz biznis ljudi to ne primecuju...
Npr ovde kad god iznesem temu koja negde dodiruje zensko uopsteno razmisljanje, odmah krene prozivka koliko si dugo clan a jos nisi razresio taj problem.
U prevodu , prvo ga pripisuju meni licno , sto nije ovde tema,
onda koriste duzinu staza tvog naloga kao argument za gradjenje predrasuda,
I tu je na kraju zakljucak da u srbiji vlada zelja za zabludom..
Iliti , budi nov, budi promenjen, budi dovoljno normalan , a svez, dovoljno jasan i privlacan , a neodredjen tako da mogu da te tumacim da si orginalan....

...
Iliti , budi nov, budi promenjen, budi dovoljno normalan , a svez, dovoljno jasan i privlacan , a neodredjen tako da mogu da te tumacim da si orginalan....

Upravu si za stazz, ovo zadnje je dobro i neshto chemu treba tezziti.
U kapitalizmu ovde, shta da ti pricham. Surovo je, imash stazz i time shto te
plac'aju misle imaju razlog da te imaju na poslu. Pomognesh i pomazzesh kolegama,
retko dobijesh zahvalu i divljenje. Ama bash retko i nikada. Shto si stariji to te
biznis radije zzeli da zameni, za nekog jeftinije, mladjeg, direktoru zanimljivijeg dok
cugate kada su firmske svechanosti...

Tako i altovi, mogu da budu ono shto nisu. Nazzalost misle da imaju pravo i da popuju.

Frikova ima svuda.

Razlika između rl u vl u tome što, kada u rl jedan takav počne da se trlja o devojku u autobusu, ona može izaći, ili dići galamu. U prvom slučaju je to linija manjeg otpora, rešenje nametnuto šokom, gađenjem, panikom; u drugom se, pak, postiže više – osim što je devojka jasno pokazala kako nema nameru da bude žrtva, skrenula je pažnju na manijaka i drugim potencijalnim žrtvama. Jer, ako ona samo izađe iz autobusa, može se već sutradan dogoditi isto; štaviše, postoji i verovatnoća da se frik pojavljuje iz dana u dan, baš u tom autobusu koji je, recimo, devojčina jedina alternativa prevoza. I onda se situacija pretvara u ritual maltetiranja: ili će devojka trpeti, ili će pešačiti. A posledice trpljenja višestruko su pogubne.

Mentalno zdrava osoba ista je kako ovde, tako i kod kuće, na poslu, u društvu.
Ukoliko se nečije virtuelno lice razlikuje od onog koje ima u realnom svetu, onda je ovo prvo, naizgled namenski iskreirano za virtuelni svet ("za zezanje"), zapravo PRAVO lice. Slično kao na primeru, recimo, egzibicioniste: on može biti uzoran sin, otac, suprug, ali će trenutak, kada bude raskrilio mantil i nekome pokazao genitalije, biti trenutak raskopčavanja njegove duše. Period od svitanja do sumraka – kada će se napokon raskopčati i uživati u strahu u nečijim očima – samo je period životarenja. Jer, pravi život je, za njega, taj jedan trenutak egzaltacije, razgolićenje, kada više ne mora da bude ono je u uobičajenom životu. "Uobičajenost" se ispostavlja kao prisila, javni identitet zamenjen je tajnim koji može da čini o čemu javni sanjari.
Postoje ljudi koji žive kroz virtuelni svet. Oni su nečiji roditelji, nečija deca ... ali svoje probleme iz stvarnog, uobičajenog života, kompenzuju kroz identitete koji su sublimacija svega što bi potajno i podsvesno hteli da budu: ružni će biti lepi, stari će biti mladi, impotentni će biti Kazanove, žene će biti muškarci, i obrnuto ... Neuspešni će glumiti uspešne, i svi će imati savršene živote dok ne ugase računar.

Sva ovdašnja lica, dok god ih ne sretnemo oči u oči, samo su NN lica, o kojima znamo tek onoliko koliko nam oni kažu.
Valja biti oprezan ... ali i za oprez je potreban oprez. U protivnom, možemo se zaraziti paranojom.

Poslednja izmena:
Naleteo sam na prilicno agresivnog homoseksualca.
I taktika koju je imao je prilicno uznemiravajuca, ceka pomanjkanje volje...meni to lici na izmoravanje zivotinja kad se coporativno lovi pa cekas dok ne onemoca...

Znaci podelio sam osecanje koje ima neko ko ima slabiju volju , npr zene, ne sve, nego onda kad osecaju manjak fizicke snage tek toliko dovoljno da se osete da zelja tj nezelja nece biti dovoljna , da nije podupreta sa dovoljno volje , u ovom slucaju fizicke volje i okretnosti ....
I jasno mi je koji je problem u drustvu kad imas stockera ili manijakalno proganjanje kao problem...
i jasno mi je da bez obzira na pol drustvo ne ebe pet posto da zastiti pojedinca koji je mentalno maltretiran...

Opet, ja kao fizicki jak i muskarac sam imao alternativu na svoju pospanost i umor, pa sam podigao nivo adrenalina i postao agresivan i netolerantan i jasno pokazao da cu da lomim kosti pa makar bio homofob....
Ali stoji da ni u realu , ni u virtuelnom , ne postoji jasna granica izmedju igre toplo hladno , tj hocu , mozda , necu i onoga kad se drugima ucini da vicete necu i nemate dovoljno velike agresivnosti u tom vikanju iako vicete 20 puta...

Ja sam to video na primeru umora i tolerantnosti i nezelje da dizem frku, ali stvarno postoji onaj psiholoski efekat stava koji stereotipno drustvo gleda kao stav slabasnog i zrtve i to prosto vabi manijake da vas maltretiraju , bilo po kom osnovu ...

Cesto sam to vidjao kod izlazaka kad se naleti na provokatore koji zele tucu , znaci fizicki traze slabije....
Ali ja znam da se postavim i imam argumente u stasu i glasu pa sam to tumacio samo kao problematicnost tih ljudi, a ne celog okruzenja....
Medjutim to jeste problem celog drustva, jer se onda osoba tumaci kao povodljiva , a nije, slaba , a nije, ne zna sta hoce, a nije, i sve ode kroz stereotip na maltretiranje neke osobe samo zato sto nije dovoljno agresivno bezobrazna i ne drzi makaze u torbici, kao seron stoun....

Ima nekih metoda za razracunavanje sa aliasima i altima, ali sam ja vise ostao u temi na realnom i vezi sa realnim......

Ne zamaram se previse...oprezna sam,i u startu sam postavila neka pravila sebi,tako da u su vrlo male sanse da se upetljam u te situacije gde bi mogla biti iskoristena...polazim od pretpostavke da ne postoji mogucnost putem koje bi ja mogla spreciti neke maliciozne ljude da se 'igraju',tako da se unapred ogradjujem od svega stvarajuci dovoljnu distancu.
A i ako se desi neka zlonamerna osoba,jednostavno mi nije stalo dovoljno da bi me to uznemirilo..

Poslednja izmena:
...
Mentalno zdrava osoba ista je kako ovde, tako i kod kuće, na poslu, u društvu.
Ukoliko se nečije virtuelno lice razlikuje od onog koje ima u realnom svetu, onda je ovo prvo, naizgled namenski iskreirano za virtuelni svet ("za zezanje"), zapravo PRAVO lice.
...
Sva ovdašnja lica, dok god ih ne sretnemo oči u oči, samo su NN lica, o kojima znamo tek onoliko koliko nam oni kažu.
Valja biti oprezan ... ali i za oprez je potreban oprez. U protivnom, možemo se zaraziti paranojom.

Pa u sushtini je da paranoja nas zatvara od sveta. Vremenom se nadamo sa tim ochi u ochi i nishta ne ispadne. Tako i alt veshtinom vishe lica, ima pretpostavku da postoji moguc'nost da mu/njoj se zzelje usmere ka tom cilju.

Korisnik (recimo ti) misli da se suochuje samo sa jednim a u stvari novo "drushtvo" i okolo zadnjih par meseci je bila jedna osoba.
U RL manijaci koriste glumu i slichna sredstva ali im je tezze narvno nego na internetu.

Spominjem ovde manijake, ali imamo i politichare, relignozne sledbenike, profesionalno isto tako ugrozzene na tvoje postavljene konstarnacije i istine koje bi otkucao kao chlan kao mishljenje.

Zato hoc'u da napravim "altove" niskim i podmuklim bic'ima i ako ovde mozzda nemaju zlu nameru.
Jer smetaju istini, poslu i usmerenosti nekog ko ne krije, niti ime, niti koje a ni svoje pozzude...

Poslednja izmena:
Ne zamaram se previse...oprezna sam,i u startu sam postavila neka pravila sebi,tako da u su vrlo male sanse da se upetljam u te situacije gde bi mogla biti iskoristena...polazim od pretpostavke da ne postoji mogucnost putem koje bi ja mogla spreciti neke maliciozne ljude da se 'igraju',tako da se unapred ogradjujem od svega stvarajuci dovoljnu distancu.
A i ako se desi neka zlonamerna osoba,jednostavno mi nije stalo dovoljno da bi me to uznemirilo..

Da, isto sve zavisi koliko se upushtash i u chemu jedrish van onog gde ti je udobno.
Retko ko ima problema, ustvari ako ne daje povoda opoziciji.

Retko se i verovatno desi da neko svoje namere kroji samo zato shto ti je video sliku, prochitao shta i kako pishesh, odgovarash na forumu i sada ima cilj i nameru da te napravi kao deo svog zzivota. A nemozze da shvati da ti nije zgodan.

Moja poeanta? Pa deshave se i moguc'e, chuo sam zzalbe.

Žabica je stari forumaški trik koji koriste neke spodobe i gamad da ih tako nazovem.

Da vratim tochak i ovaj trn u oku za njih unatrak, jer to je nešto svaki korisnik interneta bi trebao da zna.

Šta su Altovi. To su.................

Procitao sam samo uvodni post drugar, i nije mi jasno zasto se toliko zamaras oko smesnih stvari, pretpostavljam da si na forumu da razmenis neka misljenja i stavove, nesta da mozda i naucis a ne da steknes nekakve prijatelje, prave ili ti te imaginarne kako ih zoves "altovi".
Najbolje resenje za problem je, sto se tice druzenja, izcupajmo modem i izadjemo napolje na svez vazduh... tamo nema "altova". :D:D:D

Procitao sam samo uvodni post drugar, i nije mi jasno zasto se toliko zamaras oko smesnih stvari, pretpostavljam da si na forumu da razmenis neka misljenja i stavove, nesta da mozda i naucis a ne da steknes nekakve prijatelje, prave ili ti te imaginarne kako ih zoves "altovi".
Najbolje resenje za problem je, sto se tice druzenja, izcupajmo modem i izadjemo napolje na svez vazduh... tamo nema "altova". :D:D:D

Tacno, slazzem se :ok: Nazzalost mnogi kada izadju napolje suocheni su surovom stvarnos'cu. Ili treba da menjaju zemlju ili okolino da bi bio priblizzan onima kojim se smatra slichnim. Recimo silom prilika zzivish na selu, prijatelj u kafani nachuao samo shta je modem, nema pojma da umesh da ga rastavish i sastavish ko od shale, kao da je obichan dodatak za kombajn ili traktor. :D

Poslednja izmena:
Ja se ne slazem....
Ne postoji nijedna ljudska aktivnost koja ne ostavlja tragove...
Pa ni ucestano altovanje....
Niti tolika popularnost facebooka i ostalih internet servisa....
Nebitno je to sto je to samo posledica neke druge stvari, to ne umanjuje razlicitost putanje Uzrok1>facebook>uzrok 2>facebook>uzrok 3>promenjena psiha i licnost.....

Dakle kidanjem lanca, se sprecava ceo lanac i usmerava na drugu stranu...
Ko to zanemaruje jednostavnom porukom izadji sa neta i izadji napolje je idealista i glupak, na zalost , ove istinite reci uvek nekog povrede, sto pokazuje jos jednom da nije realnost ono sto je zeljeno , vec ono sto nama godi....inace bi realnost bila prihvatljiva i samim tim i lakse promenjljiva....vise bi se islo u korak sa teznjama ali i sa nemogucnostima i ogranicenjima svakog pojedinca...

Samo odnos prema recima, tj prema oceni nekog da je drugi glupak pokazuje da je savet "izadji u grad , realnost, bezi sa neta" nesto sto je lakomisleno i vise receno u pausalnom i povrsnom stilu, a u sustinskom tonu (sebi tako predstavljeno)....

Back