Alternative u lečenju raznih bolesti...

Idioti i glupaci! Tako ce samo da podstaknu crno trziste jer narod se hiljadama godina pre pojave svretskih policajaca iz Brisela i Vasingtona lecio travama kao sto se i danas leci u delovima sveta koji poznaje i cuva svoju prirodu.
Pre nego sto se pojavila farmaceutska industutrija koja je gora mafija od sicilijanske, a to znaci i potkupljeni politicari i vlastodrsci, Hipokrat je savetovao svojim pacijentima da protiv groznice i bolova zvacu vrbinu koru iz koje je nastao najprodavaniji lek - aspirin.

И то што су испланирали да једну тј две трећине људске врсте униште - верујем да неће проћи некажњено :rtfm:

Ја баш и не верујем у ту причу. Као, хоће да униште 2/3 светске популације, а људи је све више.
Онда им баш нешто тај план и не полази за руком, зар не?

Bojim se da alternativnim metodama lecenja dolazi kraj. Farmaceutska mafija pobedjuje.

Европска унија забранила природне лекове

Директивом бирократа и комесара из Брисела забрањена је производња и продаја биљних лекова у земљама Европске уније. На овај начин су пацијенти остали ускраћени за стотине медикамената на бази биља који су могли да им помогну у излечењу опаких болести.

Izvor: http://alternativnevesti.com/index....nila-prirodne-lekove&catid=60:vesti&Itemid=28

Pitanje je vremena kada ce i kod nas to da usvoje.

Na zalost - cini mi se vrlo uskoro :( Uzas :evil:

Директивом бирократа и комесара из Брисела забрањена је производња и продаја биљних лекова у земљама Европске уније. На овај начин су пацијенти остали ускраћени за стотине медикамената на бази биља који су могли да им помогну у излечењу опаких болести.

Polako se steze obruc.U pitanju jeste mafija i to se radi radi kontrole i zarade,medjutim ne treba svu krivicu svaljivati na njih,ljudima je dato more informacija o stetnosti ovoga ili onoga,niko na to ne obraca paznju.

Koliko je ljudi danas u nekom vecem naseljenom mestu otislo u prirodu i nabralo cvet divlje ruze pa to lepo osusilo i kasnije pije lekoviti caj sa uzivanjem,a koliko je majki iz istog tog grada danas otpratilo svoju decicu u skolu i dali im dzeparac da kupe sebi uzinu,a koja u sebi sadrze otrovne i kancerogene aditive.A svi su dobili informaciju o kancerogenosti,cak i preko sredstva javnog informisanja.

Svako je krojac svog zivota,drugi nisu krivi zbog sopstvenih slabosti.

Akupresura je jedna od metoda koja se koristi u fizioterapiji.
To je drevni kineski metod pritiskanja prstima i pružanja pomoći sebi i drugima. Sam naziv akupresura zapadnog je porekla, što u prevodu znači „ubadanje“, štipkanje i lupkanje prstima ili pomagalima u određene tačke (koje Kinezi nazivaju bunarčići) na telu.Na taj način se, po kineskoj tradicionalnoj medicini, uspostavlja ravnoteža naše životne energije (Či) odnosno bioenergije. Kao krajnji rezultat ove metode je izlečenje ili saniranje određenih bolesti, odnosno tegoba. Tehnika akupresure po svom kvalitetu dolazi odmah posle akupunkture, sa razlikom da se u akupresuri koristi mnogo manje bunarčića (tačaka). Efekat terapije pritiskom je da unapredi vitalnu energiju i cirkulaciju krvi, da pročisti kanale (prolazi vitalne energije Či), da reguliše Yin i Yang i da ih drži u ravnoteži. Terapeut koji se bavi akupresurom mora imati jaku konstituciju i dobru veštinu pritiskanja, sabijanja, lupkanja i kuckanja tačaka ili stimulativnih linija.

Izvor: http://www.zdravljenadlanu.rs/za-pacijente/fizikalna-medicina/334-akupresura

Postoji veliki broj bolesti ili simptoma koji se akupresurom mogu uspesno lečiti. Najbolji efekti se postižu u slučajevima:
glavobolje, bolova u mišićima, bolova u zglobovima, poremećajima krvne cirkulacije, neuralgija, oboljenja unutrašnjih organa i perifernih nervnih oboljenja.

sujok1.jpg

695d1263665851-akupresura-akupresura.jpg

Poslednja izmena:
Muzikoterapija

Korištenje muzike u lečenju psihičkih poremećaja je jedna od najstarijih terapeutshih metoda. Još je Aristotel preporučivao muziku kod svih vrsta emocionalnih poremećaja.
Ona je univerzalnog karaktera; njene poruke ne poznaju granice, govori kroz svoj specifičan način govora, kroz ritam - melodiju i harmoniju.
Muzika leči bolesnika, a ne bolest - stimuliše duh, aktivira telo, zadovoljava čovekovu potrebu za lepim i prijatnim doživljavanjem.

Iako postoje karkteristične kompozicije koje se preporučuju za određeni tip poremećaja (npr. Betoven, Stravinski, Hačaturijan – za alkoholizam, Wagner, Mascagni, Verdi – za depresiju),
današnji muzikoterapeuti rade razne kombinacije u skladu sa muzičkim interesovanjem pacijenta.
Npr. za neke seksualne disfunkcije (tipa inhibicije) dobri rezultati se postižu primjenom novokomponovane – folk muzike, naravno kod pacijenata koji se oduševljavaju tom vrstom muzike.

Izvor:

Priroda je lek za sve '
A placebo efekata ima svagde .
Hrana i cajevi celi organizam[endokrini ] drze pod kontrolom '
A leciti dio organa videli su , zato zabranjuju ljekovito bilje
Svaka cast hirurgiji i mikrohirurgiji .
A bolesti metabolizma i endokrinog sistema tu je bilje .

Posebno jetra diabetes , pankreas , bronhijalna astma , ..

poz.

Metodi i nacini lecenja diabetesa ljekovitim biljem.
Sta je uzrok diabetesa
Detoksikacija ciscenje organizma
Vreme delovanja biljnog leka
Rezuktati kontrola hab1c
Pitanje da li je uzrok diabetesa pankreas[otocici langerhansovi]
jetra[lipidi], stres , sedenje , debljina , nekretanje

Ili su to sve posledice kao i neuropatija , nefropatija , stopalo i oci i......

Da li detoksikacija resava problem dijabetesa [vitamini , minerali , aktivme grupe biljaka , i mali nacin hrane .

Standardne metode [debljina, kolicinaugljenohidrata, ....

Tema je i hipo, hiper , hipo -hiper glikemi =lecenje ljekovitim biljem .

Mnogo je tema resavacemo polako
poz

...kiseline koje proizvode bakterije u ustima nagizaju zubnu gledj i mogu se neutralisati tako sto se vlazna cetkica uroni u sodu bikarbonu i time operu zubi...ja kod svakog pranja zuba cetkicu sa pastom za zube uronim u sodu bikarbonu (nanin recept - ima sve zube i ne seca se kad je zadnji put bila kod zubara)... jos mi se ni 1 zub nije pokvario - polira zube a ne ostecuje gledj, proverila sam iako neki zubari tvrde suprotno...moj tata za gorusicu pomesa u casi vode kasiku sode bikarbone i nekoliko kapi soka od limuna

Poslednja izmena:
...evo jos 1 nanin recept - glicerin+ sok od limuna...ima ruke kao devojcica bez ijedne staracke fleke
...i moj - kad sam depresivna, ili me hvata prehlada ili imam temperaturu, ili se ne osecam dobro, ili me nesto boli - tusiranje (ne lezanje u kadi nego tusiranje)... drzim tus iznad glave i pustim da voda tece onoliko dugo dok mi ne bude bolje... nekad to radim i vise puta dnevno i super mi je... cak i kad dodjem kuci u 4 ujutro, smorena, umorna i smrdljiva od duvana (onaj zakon niko ne postuje a mislila sam da hoce)tusiranje me osvezi, jeste da moram da susim kosu ali posle toga se lepo naspavam i cak iako moram rano da ustanem ne osecam se slomljeno + sok od cedjenog voca - svaki dan popijem bar 1/2l - jabuka, sargarepa, limun, pomorandza i malo cvekle

A gde još mogu da se bolje informišem (sajt, knjige,..)?
Књига Ернста Гинтера ,,Живети без болести" имаш је код нас на српском, није скупља од хиљаду динара, мада неки кажу да се може скинути са нета, наравно џаб џабе.
Имаш и књигу(непреведену) од Кристине Нолфи, Данкиње која се лечила таквом храном од рака дојке(иначе била је лекар и знала је да се тада уобичајеним терапијама не би опоравила), као и нека њена запажања о пресној храни на нету и на српском и на енглеском.
Она је држала и мали санаторијум на једном од данских острва где су и многе, углавном здраве жене, долазиле због одржавања трудноће и као резултат имале лаке и брзе порођаје и изванредно витално потомство.

Књига Ернста Гинтера ,,Живети без болести" имаш је код нас на српском, није скупља од хиљаду динара, мада неки кажу да се може скинути са нета, наравно џаб џабе.
Имаш и књигу(непреведену) од Кристине Нолфи, Данкиње која се лечила таквом храном од рака дојке(иначе била је лекар и знала је да се тада уобичајеним терапијама не би опоравила), као и нека њена запажања о пресној храни на нету и на српском и на енглеском.
Она је држала и мали санаторијум на једном од данских острва где су и многе, углавном здраве жене, долазиле због одржавања трудноће и као резултат имале лаке и брзе порођаје и изванредно витално потомство.

Kupila sam je - platila sam 450 dinara :)

Ima i dva nastavka :D - treba i to da nađem i kupim :aha:

Back