bruna, čim je lezija neka, treba vidjeti što je i lako je moguće krivo dijagnosticirati. što se tiče emng, to je ovako: na tijelu imaš puno mišića, oko 750.možda su ti pikali tibialis, peroneus, biceps... ono što nije pogođeno. als ima poseban obrazac emg. mene je društvo tako iznenadilo s tim (dijagnoza), da nisam uspio udahnuti. ne znam zašto, ali imao sam neoperiv osjećaj da im je drago što još netko ima als. isključili su sve živo onako samo. naravno, likvor su mi srknuli. borreliu i teške metale sam o svojem trošku. boreliju (krv) sam slao u njemačku. amalgam je priča za sebe. neviđena. kod tebe je početak početka, a taj bulbarni dio - e to je frka. identično sve kao kod mene, stoga ti mogu dati savjet. u ovoj fazi (navodno) čak i rilutek mrvetinicu pomaže. nego, da se ne zezamo: počni čim prije sa terapijom kanabisom - cbd, thc, cbda, thca. jedino efikasno i iako skupo - još uvijek daleko najjeftinije i od čega. orijentaciono: očekuje se "lijek" od brainstorma (nurown) početkom sljedeće godine, a terapija će koštati (predviđa se) do 430000 USD (!). ne, nije tipfeler i dobar broj nula je. htio sam kupiti lijek drugi u trialu i htjeli su mi "prodati" za 90000 USD terapiju za 2 godine! mislim da je riječ bilo o gm604, nisam siguran. mnogi su uzimali puno stvari, no ništa nije efikasno. vjeruj mi, jedan sam od rijetkih pals koji je na kanabisu i znam o njemu malo više čak i od prosječnog travadžije. ne želim javno tvrditi da je/nije lijek. blage veze nisam imao kad mi je als dijagnosticiran (bilić, rebro). bilić je mlad, ali iskusan. svake godine mu prođe kroz ordinaciju cca 50 pals.
kanabis i als? ne traži na netu, jer nećeš naći. ako i nađeš, općenito je pisano, kao za djecu. doze od 20mg thc, sativex, marinol i ostale dječje radosti - zaboravi. kinu i njihove "klinike" zaboravi.
ja sam brdo tableta ukinuo i još sam živ. mamipare kao u priči.
vitamine moraš uzimati, jer će ti se apetit smanjiti, voća nećeš baš jesti pa...
liposomalni vitamini i suplementi? da...:-) do nedavno si mogao kupiti čuda od suplemenata za male pare. bačen novac. sve što uđe na usta, ide kroz želudac gdje ga kiselina rasturi pa onda od grama nečega imaš samo cca 10%. u tu svrhu se rade liposomalni suplementi koji imaju šild pa ih kiselina u želucu ne razgradi, nego završe u crijevima i to je druga priča.
ako fali energije, u dm trk po kokosovo ulje, ili bilo koje ulje srednjelančanih triglicerida. može i kratkolančani. najveća koma u ovoj priči je što ne možeš i sa kim razgovarati. ni sa neurologom. kako to izgleda? ovako: bio na rebru kod bilića i rekao sam mu da mi se fvc koji je stremio nuli i bio 84% (to je još uvijek dobro, no da bi rekao rečenicu cijelu, moraš udahnuti 2 x zrak) - popeo na 101,7. i desno stopalo koje mi je palo 8.4. i kolica mi došla za 2 dana - ispravilo se. nije ga interesiralo ništa, ali je rekao: u als nema "na bolje", a fvc - nije im kalibriran aparat. eto, kao neki poticaj, potraži neldu buss. ona se totalno izvukla od als iako je imala kvadriplegiju. skuplja žena drva. ma ima ih, ali je problem to što ima nebrojeno puno varijanti als. ako mogu pomoći, rado...