nikolabn
Primećen član
- Poruka
- 522
Kozlac se moze naci u Dalmaciji!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima ga i u Beogradu . Zanima me da li sme da se koristi za AlsKozlac se moze naci u Dalmaciji!
Jehtro
Kako napredujete sa ibudilastom, ja sam uspeo nabaviti neku kolicinu ne toliko veliku pa pijem 50 mg dnevno za sada. Ne znam da li da povecavam dozu jer nemam sa kime niti igde na internetu da vidim vise nista oko ibudilasta, kao da su odustali od tog leka.
Da napomenem da su mi simptomi krenuli od maja meseca i da mi je do sada leva noga totalno propala, tj hodam jos uvek samostalno ali mi je snaga u toj nozi otisla da ne kazem skroz.
Osim te leve noge koja je propala i fascikulacije u misicima noge, ruke i druge noge, drugih problema nemam. Ne znam koliko progresivno treba da ide bolest i kojom brzinom, ja se nadam da se kod mene mozda i ne radi o ALS-u..
Pozdrav svima i pisite malo cesce, ako ko ima neki savet ili cuje nesto novo.
ibudilast, kako sam i napisao, prvenstveno djeluje na bulbarni als, onda gornje ekstremitete. nitko nije ni od čega odustao. jednostavno, premalo se radi na als, nema se interesa i sve je ostalo na pacijentima. na svijetu je oko 500000 pals od kojih cca 50000 fals. od tih 500000 njih možda 5-10% ima novca, snage i podrške nešto iznjedriti. mislim da ćemo se još dugo natezati sa als. i ja sam na IBUDILASTU, nemam na čemu drugom biti. obavio emg, fizijatar me pita kako sam došao. jedva hodam, sve propada. onako, stihijski... ništa, ništa pa ode ruka. ništa, ništa pa ode noga.
progres je individualan. vidiš čovjeka živog i zdravog, izlazi iz teretane vruć, ne vidiš ga godinu dana i sretneš ga u kolicima. za par mjeseci ga vidiš u čitulji.
opet, imaš progres kod nekoga koji traje 10 godina ili više. nema odgovora, nema znanja, doktori uče od pacijenata. case study.
stvarno ne znam što više da mudrujem.
trenutno sam na lion's mane. nisu mi vodilje naklapanja, neprovjereni članci, anectotal evidence, nego samo argumentirane stvari i po mogunosti sa naučnom potvrdom, ili barem osvrtom stručnjaka, pa pratim ncbi. ma pročitam ja sve, no nekim stvarima ne pridajem puno povjerenja.
http://www.thctotalhealthcare.com/2014/03/page/5/
iz nekog razloga, meni neznanog, ncbi i svi drugi je hvale, side effects=0, no ne vidim da se baš koristi. našao sam gljivara u hr koji radi ekstrakt. nema ih baš u eu. usa, jp i kina su domovina te gljivetine. probat ću i ropinirol. naručio i cbd, thc imam. ideja i informacija više nemam. stvarno sam aktivan svuda, crpim sve što mogu, no ne mogu baš puno. svima sam u životu pomogao, a sebi ne mogu. ima li većeg prokletstva?
als upitan? lako moguće da te krivo liječe, ili uopće ne liječe. vrlo česta stvar o čemu nećeš naći puno na internetu. moj otac je krivo liječen pa kad sam digao prašinu, stišalo me.
interesantno je da je kod mene krenulo sa "diskretnim bulbarnim" znakovima, eskaliralo da sam se rušio od kašlja, da bi ničim spriječeno, potpuno nestalo i povremeno se pojavljivalo i odlazilo.
sve teže hodam, dobio od fizijatra stolicu i jastuk, a govor mi je tih i otegnut. alsfrs-r=37
probao sve kemije, ostala priroda i njeni lijekovi.
AKO NETKO TREBA RILUTEK, IMAM ZA POKLONITI. NE ŠALJEM POŠTOM I NE PRODAJEM. ISKLJUČIVO PRIMOPREDAJA U ZAGREBU AKO IMATE NEKOG, NJEMU DAM.
kako ide ibudilast? ja ga dobio u prahu, morao otopiti u kruškovcu, jer se u etilnom alkoholu otapa. ma može i voda, al je to drugo nešto.
odurno. gorko do zla boga. povraća mi se i dođe mi da radije umrem od als. srećom, pola sata i ode.
pomozi nam bože.
Ja jos uvek zivim u nadi da su mi dali pogresnu dijagnozu jer jos iz mladosti sam imao problema sa kicmom cak sam i vise puta ostajao ukocen da ne mogu da se pomerim i sa neverovatnim bolovima, a i na magnetu mi se vidi protruzija diskusa L4 i L5 sa pritiskom na koren S1 Levo, a i gore imam par diskusa koji vrse blagi pritisak ali bez kontakta sa nervima.
Kako ti kazes pomozi nam Boze da se izvucemo iz svega ovoga jer ni u najgorim snovima nisam mogao da zamislim ovako nesto, a posebno sto osim fizickog ubijanja postoji i psihicko koje je po meni jos gore
Proverite Nikola ako možete, ja bih skupio novac i išao što pre ako je ta klinika dobra.
Kako se vi Nikola držite? Meni je do skoro bilo dobro da ne kažem bez ikakvih pogoršanja od Septembra meseca. Ali zadnjih 10 dana kao da mi se stanje pogoršalo, imam manje snage generalno i psihički sam dosta pao.