nikolabn
Primećen član
- Poruka
- 522
S obzirom na okolnosti i prirodu bolesti i cinjenicom da ja bolest kod mene pocela u prolece 2006.godine zadovoljan sam mojim zdrvstvenim stanjem! Koristim kolica za kretanje,sam mogu da predjem iz kolica u kolica,iz kolica u krevet .......... ! U hodniku doma uza zid ima gelender, koji koristim za kretnje, drzeci se sa obe ruke za gelender!Mogu sam da se obucem,samo to traje bar 45 minuta,za obuvanje carapa koristim pomagalo!Sam se istusiram ali koristim princezu! Sa gutanjem nemam problema,ali zbog problema sa prstima, pribor za jelo sam modifikovao i tako anulirao problem sa prstima(snimcu video da bi videli moj priibor za jelo)!NIV koristim povrremeno od dolaska u dom nisam ga koristio,disem bez problema!!! Za kucanje korstim specijalnu tastaturu sa misem vec mesec i po,vrlo sam zadovljan!!!!!!!! Pogledajte http://www.reabiltech.ru/page14.php Govor mi je gotovo nerazumljiv pa koristim alfabet panel (azbuka & abeceda) koji sam Ja kreirao-dizanirao,jedna kolicina alfabet panela ima na klinici kod Dr.Stevic .................. !!!