Dragi Nikola,
jako mi je drago da Vas vidim ovde. I nedostajala nam je mala doza humora i na ovim stranicama.
Flastre smo kupili u Minhenu. Potreban je recept na uvid da bi vam prodali. Kostaju ja mislim 31 e. Moja mama je postala alergicna na njih tako da ih vise ne koristi. Na zalost jer se bas muci sa tom pljuvackom. Stevicka nam je rekla za neke tablete koje se piju i koje bi trebalo da nadjem u nekoj apoteci pored Hrama Svetog Save. Ako neko zna koja je to apoteka neka javi.
Dugo se nisam javljala i nisam pratila sta se ovde desava.
Ono sto cu ja napisati malo se razlikuje od onog sto sam procitala na ovih poslednjih par stranica.
Mojoj mami je dijagnostikovan ALS pocetkom prosle tj. 2013 godi. i kod nje je bulbalna forma, ako se tako kaze, zahvaceni su joj organi za disanje i gutanje. Vec koristi NIV i Ugradili smo PEG i promenili ga, jer onaj koji su joj ugradili u Nisu je bio toliko mali da je crevo od infuzije bilo sire od njega.
Novi PEG smo kupili u Frankfurtu za 124 eura. To posebno naglasavam jer su mi kod nas trazili oko 50.000 din.
Inace mama se trenutno dobro oseca. Spremamo se da u cetvrtak opet idemo u Grcku jer joj more jako prija. Ona je za sada pokretna u potpunosti iako ima titranje misica. Ima problem sa gutanjem i zato jede iskljucivo blendiranu hranu. Izbegavamo Peg jer mi je jedan decko koji radi na pulmologiji rekao da obicno od kada predju na Peg najkasnije za 6 meseci i legnu u krevet ili postanu potpuno nepokretni. Tako da ja prestrasena time forsiram da guta sve dok moze. ali izgubila je dosta u kilazi.
Ono sto je dobro to je dobro raspolozenje i uverenje da sve od nas zavisi. Ja stalno mami pricam da sve ide iz glave i da samo od nje zavisi kako ce bolest napredovati. Mi smo mnogo vise paznje posvetile zdravoj ishrani i alternativnim nacinima lecenja. Zato mama vec godinu dana ide kod homeopate i jako smo zadovoljne, pored toga ukljucile smo i Reiki, sto je jos jedan vid alternativnog lecenja, i sto je jako zanimljivo sto joj upravo to jako pomaze.
Cak sam i ja iz onog najgoreg ocaja uspela da se uz pomoc toga izvucem i da pocnem da gledam na zivot drugim ocima.
Ono sto je za nas bitno to je da zvimo za danas. Danas nam je lepo i danas smo srecni, kako ce biti sutra? Pa bive kako biti mora.
Ja mislim da ovaj pozitivan stav jako puno pomaze i znaci i meni i mami. Zato se ne predajemo i trudimo se da iz svakog dana izvucemo najbolje.
Nikola sto se zimnice tice tu se ne damo

.
S obzirom da sam odrasla u Leskovcu i da imam divnu mamu koja mi pomaze jos malo pa je gotovo. Nije da je ja iskoriscavam, ali slozicete se da je ljustenje paprike jako bitna vezba za misice ruku
Veliki pozdrav za sve clanove.
Suzana i zorica2 verovatno spremaju zimnicu pa ih nema na forumu!
Koliko se secam Suzana je jednom prilikom rekla da flastere nabavlja u Nemackoj!