Gledam ove strane als forume cisto dok cekam emng pregled jer Sam neoptimistican I vec Sam sebe proglasio bolesnim. I vidim da spominju neki lunasine da usporava als vidite informisite se vise oko toga mozda moze da vam ppmogne.
Lunasinu nije utvrđena količina, kao i za dosta suplemenata. Bolje ne piti, nego premalo ili previše. Lunasin je peptid, ne vulgaris aminokiselina. Konkretno, ako netko zna koliko se može uzimati Lunasina, neka javi. Uzimam L-serine 30g dnevno sa b vitiaminima. Imam i Rilutek kojeg mijenjam za Naltrexone. Rilutek ne koristim, a Naltrexone ne mogu dobiti. Cijena mi je nevažna, ne dilam, nego spašavam što se da spasiti.
Općenito, veliki je problem (kako i ističe Richard Bedlack) doziranje suplemenata i lijekova, baš kao i sam pristup bolesti. Miševi ne daju iste rezultate kod čovjeka, a naročito je upitno ishodište, da li je riječ o Familial ili Sporadic ALS:
To sve skupa nema veze sa pristupom uobičajenim pri iznalaženju lijekova, metoda i sl. Tipičan humani pristup: "moramo izmisliti oružje za taj problem".
Kladim se da je lijek oko nas i banalan. Dok ljudi umiru, a cijele obitelji s njima, lijek je nadohvat ruke sigurno. Ipak, dok prođe trial I, II, III, IV, marketing se odradi, EU prihvati FDA i čuda, mnogi se razbole i umru. NurOwn je započeo polovicom 2013, iako je i prije najavljivan, a bit će gotov (ako bog da 2019). Malo njih će to doživjeti. U Americi godišnje umre 5600 ljudi od ALS, a ne umru samo oni, odumiru i njihove obitelji.
@jovannikolic634 nije emng isključiv pri dijagnosticiranju. javi kada dobiješ rezultate. Doduše, meni na EMNG nisu ništa našli, a imao sam ALS već godinu dana. Ne znaš u kojoj mašini živiš. Vjeruj, granice vlastitog tijela ti nisu poznate.
Poslednja izmena: