almir_2016
Početnik
- Poruka
- 5
Poslato![]()
Hvala!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poslato![]()
Evo nažalost ,da se i ja priključim ovom forumu.
Moja supruga je zvanično 07.11.2016.dobila dijagnozu ALS.Trenutno ima 52 godine.Simptomi bolesti su počeli da se pojavljuju tačno pre godinu dana ,u 11.om mesecu 2015.Ležala je na klinici za Neurologiju kod dr.Stević,koja joj je postavila ovu konačnu dijagnozu.Trenutno zdravstveno stanje joj nije alarmantno ali kako čitam ovde na forumu to je neizbežno.Hoda teže,po kući može sama uz eventualno traženje oslonca.Van stana ne može bez pomoći druge osobe.Za sada može da hoda tako par stotina metara.Sama ne može da hoda ,niti da stoji.Vrlo slabi mišići nogu,malo bolje ruke,iskrivljeni prsti bez velike snage u njima.Sa gutanjem i disanjem za sada nema nikakvih problema iako je stari pušač sa tvrdoglavim stavom da neće da prestane.Po preporuci dr.Stević,počela da pije Whey proteine a vežbe radi od prvog dana početka simptoma bolesti.Dosta sam čitao ovde o bolesti ali nisam baš sve prelistao.Upisana na listu čekanja za lek Rilutril.Dobrodošao je svaki savet.Pozdrav svima.
NAZALOST...moja majka je pre tri ipo godine zavrsila svoju tesku borbu sa ovom bolescu,a ja... s vremena na vreme posetim ovaj forum,zasto ni sama ne znam samo ozivljavam muke i tugu,ali mozda mogu nekome da pomognembolest joj je u 50 oj god dijagnostikovana u 53 je preminula,odmah da vam kazem od riluteka nema nista ogromne pare a ni pomak na bolje,odmah smo krenuli s njim od prve dijagnoze godinu ipo kupovali (slala mi je drugarica iz Francuske jer ga tamo ima tj oni ga i proizvode nesto je jeftiniji nego ovde bio je negde oko 280-290 e ne mogu tacno ni da se setim) ali uzalud bacanje novca... sta sve nismo probali,cajeve masaze... ma poceli da verujemo u sve i alternativnu i nadrilekarstva ,te neki caj sa ljuskama kakaa to su mi slali iz fabrike slatkisa Pionir... zalim iskreno sve koji su bolesni i one koji su uz njih,gore nema...
.. moj vam je savet da se informisete o lecenju maticnim celijama, znam da se isto u nekom istrazivanju u Vijetnamu antibiotik neki za lecenje akni i bubuljica pokazao kao jako dobar usporitelj te bolesti samo tada je jos uvek testiran na zivotinjama... mozda su krenuli lecenje,(ne mogu da se setim kakao se zove) ali nacicu pa cu vam poslati.. jos jednom mislim da je jedina nada lecenje maticnim celijama koje se uzimaju od samog pacijanta iz koscane srzi... ako mogu nekako da vam pomognem javite se .
pozzz Ivana iz Pi... zelim vam svu srecu i probajte sveeee ja jesamipak su prosle 3 god moguce da je nesto spas...