ALS - oštećenje motornog neurona

Hvala, ivi84 na informaciji....
Da li oni ista preporucuju kod Bolesti motornih neurona?
Nema gde nismo bili, ali nikakve vajde!
Malo ih ima sa PMA, a lekari su se pokazali kao velike neznalice bez i trunke empatije!
Moja ogorcenost ima jake osnove jer smo bili na puno mesta i videla sam to sto sam videla...

Kako se leci tvoja majka, Ivi?
Nista nisu preporučili, kao i ostali..nismo imali puno pomoći..
Mama je već vise od dvije godine na respiratoru, ima PEG..drži se još uvijek nekako. Najgore od svega joj je sto ne može pricati, kupili smo komunikator, je da je sporije ali može makar nešto reci.
Kako je Vaš muž? Koliko sam skuzila to je od skoro dijagnoza?

KARNOZIN EXRA od domaceg proizvodjaca
www.carnomed.rs
Ne znam da li ce mi koristiti ali sam ga ja ipak narucio iako nije oupste jeftin
moram da upadnem ovde i citiiram SA LINKA:

Kako funkcioniše Karnozin Extra?​

Stimuliše i poboljšava mitohondrijske funkcije i smanjuje oksidativni stres. Za razliku od običnog karnozina, pokazuje veću bioraspoloživost. Lako se apsorbuje iz probavnog sistema, prolazi krvno-moždanu barijeru, ne stvara zavisnost i ne akumulira se u telu.

Šta je mitohondrijska terapija?​

znaci, bas juce sam odgledao video o mytolin, i da je problem metabolicki kod gojaznih, sto i o ovde neko rece ko ima ostecenje motornog neurona,

metabolička (moja) sigurno. riješiti se viscelarne masnoće.
pažnja!!!!
krivo tretiran als te može ubiti.
da je problem u manjku, nefunkcionalnosti mitohondrija, sto dovodi do gojaznosti, visceralnog sala i svega ostalog...i covek se prosto GASI
ja nisam porucio taj mytolin koji je sastavljen od nekih bobicastih kao plodova, maqui, rhodiola, amla, shisandra itd 6 ukupno sastojaka, jer kosta us$79, vec sam takodje guglao mitohondrijske terapije, i atp, ako se secamo postoji areobno i anaerobno disanje ...
te sam porucio ovaj preparat, a sada ga navodim samo za poredjenje, jer rece neko i koenzim Q10, i pqq itd
onda ciljas mitohondrije i atp. na primer [javljam kada mi stigne i probam, vredi li sto]

2326 MG Mitochondrial Supplements with ATP, Vitamins, CoQ10 & PQQ, More Effective Than Creatine HMB & Nitric Oxide, Energy, Endurance, Strength, Recovery & Muscle, Organic, 120 Capsules​

Pogledajte prilog 1726241

znaci, ovo je za sportiste i debele, ali adresira isto MITOHONDRIJE I MANJAK, nedostatak ENERGIJE

Poslednja izmena:
Nista nisu preporučili, kao i ostali..nismo imali puno pomoći..
Mama je već vise od dvije godine na respiratoru, ima PEG..drži se još uvijek nekako. Najgore od svega joj je sto ne može pricati, kupili smo komunikator, je da je sporije ali može makar nešto reci.
Kako je Vaš muž? Koliko sam skuzila to je od skoro dijagnoza?
On je tek ovih dana pristao na hodalicu.
Postura tela mu je katastrofalna, tako da i unutrasnji organi pate.
Jede normalno (mada nema apetita), ali stalno slabi, gornji MT su OK.
Misici, posebno nogu se tope i tope...

Dve je godina sa simptomima (koji su u pocetku bili mnogo, mnogo blazi).
Dg je postavljena pre godinu dana ali ne zvanicno (PMA), oboje mislimo da je tacna.
Veoma je upucen u svoju bolest, jedino mu je nejasna ta njegova postura (kada bi to nekako ublazio, olaksan bi mu bio zivot)...

Da, da, kako je vec receno, nema sumnje da ova bolest pocinje tiho mnogo, mnogo pre prvih simptoma... mozda se nekom i ne razvije, a nekom nesto ubrza javljanje (apsolutna sumnja pada na vakc u doba kovidLudila!).
Kaze mi da se gasi, ali on mi je potreban veoma.... pametan, razuman i nezan covek, uvek moja potpora u svemu... kaze da ce biti uz mene dok ja zelim i dok je meni od koristi (uvek je bio tako nesebican)...
Znam da ne bi pristao na respirator... mnogo godina smo u braku, on mi je sve i bice kako on zeli...

U cilju povezivanja,evidentiranja nas obolelih od ALS,u cilju inicijative oko ostvarivanja pomoći,novih saznanja,i svemu ostalom što muči nas i naše najmilije,JAVITE SE U GRUPU...što nas bude više to ćemo pokušati biti jači,moći pomoći jedni drugima,rešavati probleme,savetovati se,..itd.Molim širite dalje,gde god da ste...
Hvala...Nedeljko Tolić,Sombor,060 333 9597.
( ALS od 2022/23..)

Screenshot_20250526_153331_Chrome.jpg

Back