- Poruka
- 30.631
Тема се закључава због спамовања и препуцавања.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ali kakav koncept teme, kao neupitno se postavlja da je taj čuveni humanista i filantrop Lojze spasavao Srbe i jevreje, pa se potom traži razlog zbog čega se odlučio na takav čin, sve navodno prkoseći ustašama i rizikujući sopstveni život![]()
![]()
![]()
![]()
Samo što nije napisano da mu se napravi spomenik u Beogradu, Banja Luci, Vukovaru i Kninu , a i u Beču ne bi bilo zgoreg, i tamo je par stotina hiljada Srba
Hrvati su oduvek bili šampioni ljigavosti. Šljam.
Ako je za tebe dnevnik Diana Budisavljevic fabrikat i poluistina, onda uredu...Prilikom razmatranja njegove kanonizacije bio je presudan jedan zapisnik sa pregovora gde Nemci kažu da treba da nasele 400.000 Slovenaca u Hr, na što je Stepinac rekao da može , ali da se Hrvatska očisti od Srba
Pa sad mogu se proturati svakavi fabrikati i poluistine ... On je bio to što je bio . A to jedan bolestan um
Svako tera vodu na njegovu (svoju) vodenicu.Tako neki kazu da je dobio Solunsku spomenicu i bio u Srpskoj vojsci,
drugi kazu da nije, a po arhivima niko ne trazi .
Ako je za tebe dnevnik Diana Budisavljevic fabrikat i poluistina, onda uredu...
A što da ne bi bio?
Savo Štrbac isto laze ?
On je jos i dodao da je muz od Diane Budisavljevic bio lekar od Pavelica.
Da li si procitala uvodni tekst ? Da li si pogledala klipove ?Pa uz 100 činjenica plasiraju se 2 laži i sve ok, onda sve dobija legitimitet. Već viđeno.
Pazi super bi bilo da se može ova tvoja teza "progutati" pa onda Stepinac svetac, Hrvati zadovoljni, Srbi glupi u neznanju i mir , ali ne može , šta da se radi I zato ima drugo rešenje
Dakle Stepinac je zločinac , ne može biti svetac i hrvati to treba da prihvate . Srbi zadovoljni, hrvati znaju istinu i zadovoljni i opet super i mir
Nisi razmišljao o ovoj opciji-istine?
Da li si procitala uvodni tekst ? Da li si pogledala klipove ?
- Postoje istorijske cinjenice da je Stepinac posle ubistva rodjenog brata i sedam katolickih svestenika od strane ustasa odlucio da pomogne Diani Budisavljevic, i da je intervenisao za neke Srbe i Jevreje da se oni puste.
- Stepinac bez obzira na sve on je ceo rat saradjivao sa ustaskim rezimom, kao takav je krivac.
Ovde pdf istorija i raspravlja se o istorijskim cinjenicama, one mogu da se ne svide meni, da se ne svide tebi, ali je su cinjenice da je spasio neke , a stotine drugih da nije intervenisao.Postoje istorijske činjenice dokazane , ne ove plasirane i meni neproverive da je Stepinac tražio da se Srbi isele sa teritorije NDH , tadašnje
A u kontekstu ove druge tvoje tvrdnje, ne vidim čemu ova prva , šta mene briga što je neki lik kome su ubili brata bio idejni tvorac da bude ubijeno min 30-tak pripadnika moje familije (17 bliskih) - od nerođene dece (u majčinom stomaku bukvalno) do staraca i što su moji i babe i dedovi i njihovi roditelji imali ceo život traume od te ideje tog nazovi sveštenika
Ako je i intervenisao za neke, za stotine hiljada je intervenisao da budu ubijeni
Budi ljubazan pa nam ne serviraj priče o tom nesretniku i zločincu .
Ovde pdf istorija i raspravlja se o istorijskim cinjenicama, one mogu da se ne svide meni, da se ne svide tebi, ali je su cinjenice da je spasio neke , a stotine drugih da nije intervenisao.
Ono sto sam ja napisao o Stepincu, samo sam citirao sta je receno u filmu Dijanina deca, koji je bio emitovan na RTS. Tako da to nije moj ''pokusaj'', nego pokusaj onoga ko je napravio dokumentarni film Dijanina deca, gde preziveli svedoci pricaju o spasavanju, gde se i spominje istorijska cinjenica da se Stepinac ukljucio u akciju spasavanje srpske dece.Zašto bi se raspravljalo o nekom zločincu ?
.
Uzgred mnogo ljudi sa ovih prostora genetski nosi strah od pominjanja imena tih zlikovaca kao i njihovih lica , pa je shodno tome i pokretanje tema o tom ljudskom otpadu i svojevrsni mobing nad potomcima njihovih žrtava . Pri tome traume nisu posledica propagande, već stvarnih proživljenih života naših predaka, i strahova koji su opstali usled pokušaja kao što je tvoj.
Ono sto sam ja napisao o Stepincu, samo sam citirao sta je receno u filmu Dijanina deca, koji je bio emitovan na RTS. Tako da to nije moj ''pokusaj'', nego pokusaj onoga ko je napravio dokumentarni film Dijanina deca, gde preziveli svedoci pricaju o spasavanju, gde se i spominje istorijska cinjenica da se Stepinac ukljucio u akciju spasavanje srpske dece.
Dijanina deca / Diana’s Children 1:03:15
Vidiš neka od te Dijanine dece su data na usvajanje hrvatskim, katoličkim porodicama
Pa tako sada gledamo "posledice" - jedna glumica ime joj je Božidarka i neko germanizovano prezime bila je jedno od te dece, naravno njeno pravo ime i prezime je tek kasnije saznala
Rodila je dvoje dece - sin je bio u vojsci te hrvatske 1991 i smatrao neprijateljima narod svoje majke , kćer joj je glumica , udata za nekog lika koji nosi muslimansko ime i prezime (verovatno je i on neki miks ) na svom instagramu ona je ponosna na svog brata "branitelja", on šeruje slike o "srebrenici- da se ne zaboravi" ali je legitimno da je glumica zaboravila genocid nad porodicom njene majke .
To čak ne sme otvoreno ni pomenuti, već je taj deo njenog porekla nešto što je samo neka nesrtena okolnost .
I da dodam uredno vitla šahovnicom (ispod koje je njena majka ostala siriče ) i ponosi se što je hrvatica .
Da su ta deca vaspitavana da budu šta jesu , bila bi to druga priča, ali naprotiv, ona su postala svoja suprotnost. I sva, ali gotovo sva su dobila hrvatski identitet sa stidom što su deca onih koji su ubijeni ..