Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 38.484
Dejan Lucic ( Covek koji sve zna ) je otkrio - Stepinac je bio gay !
7.03 min
7.03 min
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Није, никада га нисам користио као извор за било шта, а сигуран сам и добар број корисника који пишу овде.Pa to je izvor informacija za dobar deo pro-jvuo pristalica.
дана 28.априла 1941.год. издао је клеру загребачке надбискупије службену окружницу у којој позива свештенство и вјернике да сурађују са властима ове монструм творевине, да би почетком 1942.године28. travnja 1941.god. izdao kleru zagrebačke nadbiskupije službenu okružnicu u kojoj poziva svećenstvo da surađuje i vjernike potstiče na saradnju sa tzv. NDH, a 26. lipnja 1941.g. kao predsjednik biskupskih konferencija, nakon održane biskupske konferencije, na kojoj je zauzet stav saradnje sa ustaškim vlastima, predveo katolički episkopat u audijenciju Paveliću i tom prilikom ovoga fašističkog agenta pozdravio kao državnog poglavara tzv. NDH, i obećao mu iskrenu i lojalnu saradnju.
од стране Ватикана био именован војним викаром Павелићевић усташа и домобрана.Što je početkom godine 1942. imenovan po Vatikanu i primio službu vojnog vikara pavelićevih ustaša i domobrana i postavio za svoje zamjenike poznate ustaške svećenike Stipu Vučetića i Vilima Cecelju, pa je tako postao i službeno najviši vojni svećenik pavelićeve vojske, kome su bili podređeni svi vojni svećenici, koji su u sastavu ustaških i domobranskih formacija podstrekavali na na vršenje zločina, a i sami vršili zločine nad narodom i vršili propagandu za Ustaštvo. Nadalje, što je nadbiskupski duhovni stol kome je on predsjednikom, odobrio 10.02.1942. pod brojem 904, molitvenik „Hrvatski vojnik“ kojega je sastavio ustaški potpukovnik Vilim Cecelja, a u kojem vojnicima stavlja kao vjersku dužnost službu okupatoru i odanost Paveliću, te veliča poznate ustaške zločince, kao Juru Francetića i druge.
означио као најкрволочније убојице фратре Филиповића, Брекала, Матковића и Бркљанића.Један други свједок који је прошао ужасе јасеновачког пакла и спасао се при самом крају рата, означио је као најкрволочније убојице фратре Филиповића, Брекала, Матковића и Бркљанића.„Ове звјери фратри“, прича Лазар Јанков, типографски радник из Земуна, „но-сили су униформу и, као сви кољачи, носили су нож за чизмом, којим су се често служили пред заточеницима. Тако је једном, 1942, пред стројем од 2.000 заточеника фратар Филиповић заклао са својим помоћником Матијевићем двадесеторицу за-твореника које је издвојио из строја, а осталима је наредио: ‘Ајде ви други у своје настамбе’. Заточеници су кренули и пошли у логор, али је Матијевић завапио чу-пајући се за косу: ‘Дај ми још једног да закољем... Крви, крви сам жедан’ – ви као је сумануто Матијевић, нашто му је фратар хладнокрвно добацио:
је форме ради.Nadbiskup je jednako žurno i oštro prosvjedovao čim je doznao za pokolj Srba u Glini počinjen 13. svibnja 1941., napisavši pismo dr. Anti Paveliću, u kojem je istaknuo: »Ovaj čas primio sam vijest da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju NDH, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt. Inače mi ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojega moramo propasti. Nadam se da mi nećete zamjeriti ovu otvorenu riječ.«
26. svibnja 1942.:»Moj prvi prijem kod nadbiskupa dr. Stepinca. I tamo je rezultat razgovora bio potpuno negativan. (…) Spreman je zauzeti se za stvar, ali unaprijed zna da ne može ništa postići.« (Budisavljević, 2002, zapis od 4. prosinca 1941.)
Ovo je na Stepinca ipak djelovalo, po Dianinom dnevniku - ali više na riječima nego u praksi. Dva dana kasnije, 28. svibnja 1942.:»Nadbiskup je vrlo suzdržan. Ne želi se zainteresirati. Kaže da nema nikakvog upliva na vladu. Ispričao mi je da je zbog stana jedne Židovke bio kod nekog ministra. Taj mu je obećao da će žena moći ostati u stanu, a sad ju se usprkos tome namjerava iz stana izbaciti. Kažem da sam došla tražiti da spasi jedan narod, a on mi priča o nekom stanu. Onda je počeo kritizirati Nijemce, nacizam, Hitlera, da su oni svemu krivi. Kažem mu da se njemački biskupi jako zauzimaju za svoje vjernike i suprotstavljaju Hitleru. Mnogi od ovdje progonjenih su prešli na katoličku vjeru i njegova je dužnost zauzeti se za njih. Od velike je važnosti za Crkvu da ljudi znaju kako se u vremenu njihove najveće nevolje za njih brinula. Na kraju obećava da će se zauzeti. Budući da u to mnogo ne vjerujem, nazivam poslijepodne kanonika Bakšića i molim za prijem. Molim da sa svoje strane utječe na nadbiskupa. Molim da se kanonici sastanu i da se svi zajedno zauzmu za progonjene s Korduna.«
Doktora Vidakovića spominje u zapisu od 1. lipnja 1942.:Nadbiskup nas obavještava da je imao sastanak s ministrom udružbe i da će se obojica u velikoj mjeri zauzeti za spas deportirane djece. Nadbiskup će za djecu učiniti sve što je u njegovoj moći. Djeca će biti smještena u ženske samostane. Svi samostani, svi dječji domovi, svi internati će preuzimati djecu, sve što može stavit će na raspolaganje. Bili smo potpuno ošamućeni velikim obećanjima koja smo dobili. (Ali se nisu ostvarila.)
16. lipnja 1942. spominje direktora Caritasa Dumića:Dr. Vidaković kod prof. Bresiera pribavlja sve što je djevojkama potrebno za put. Dolazi s vrlo lošim vjestima. Sve velike nade koje je pobudio nadbiskup propale su. Ništa se ne može učiniti. Ministarstvo ne može niti saznati gdje su djeca. U Ravnateljstvu ne dobiva nikakvu informaciju. Nema nikakve mogućnosti za pomoć. Odlučujemo da s naše strane pokušamo učiniti sve za spas djece.
I kasnije povremeno spominje Stepinca, na isti način: pružio je određenu pomoć, ali se nije znatnije angažirao.Budući da smještaj odraslih još nije osiguran, odlazim, usprkos noći provedene na kolodvoru, ujutro nadbiskupu. On odmah poziva direktora svog Karitasa, gospodina Dumića, s kojim dogovara što treba učiniti. (Bio je to moj prvi susret s direktorom Dumićem. On je kasnije vodio čitavu kolonizaciju djece.) Već je dan prije dr. Vidaković dogovarao smještaj odraslih i sad je za njih odobrena jeronimska dvorana i ljudi su tamo odvedeni tijekom prijepodneva, uz izuzetak nekoliko žena koje su izravno odvedene u Bolnicu za zarazne bolesti. U međuvremenu je organizirana i prehrana - kuhat će sestre Crvenog križa na južnom kolodvoru i onda će se hrana prevesti.
"Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt.
Stepinac je bio dvolican,Koje su to "teske zlocine" Srbi napravili "u nasoj domovini" .Koja je to domovina? Stepinac je drzavljanin Kraljevine Jugoslavije, i rezervni oficir iste; NDH nije nikada bila medjunarodni subjekt, niti je cak legalno priznata od Vatikana, da bi on mogao govoriti o njoj kao domovini.Stepinac je bio i ostao ljubitelj ustaske ideologije
10 jula 1943 godine , Saveznici su poceli sa desantom na Siciliju, a par dana prije toga Sovjeti su poceli Kursku ofenzivu.U martu 1943 godine, na teritoriju NDH je bilo 800 Zidova , i to u mjesovitim brakovima, sto znaci da je jedan od partnera bio prekrsteni Zidov, koji je presao na katolicanstvo, i vjencao se u katolickoj crkvi, ali je zbog definicije Zidova u "rasnim zakonima" tretiran kao Zidov.Stepinac je bio prisiljen da govori protiv rasnih zakona jer odvodjenjem tih Zidova, ugrozava se kompletna doktrina crkve, i pokazuje se koliko katolicka crkva nije u stanju da zastiti svoje vjernike.Inace , cijela 1943 godina je prosla u strahu od iskrcavanja Saveznika na Balkan, pa je Stepinac na taj nacin pokusao da sebe stavi u pozitivu
Stepinac je jos 1941 napisao Pavelicu protesno pismo protiv pokolja Srba u Glini, onda saveznici nisu ni bili blizu Sicilije.10 jula 1943 godine , Saveznici su poceli sa desantom na Siciliju, a par dana prije toga Sovjeti su poceli Kursku ofenzivu.U martu 1943 godine, na teritoriju NDH je bilo 800 Zidova , i to u mjesovitim brakovima, sto znaci da je jedan od partnera bio prekrsteni Zidov, koji je presao na katolicanstvo, i vjencao se u katolickoj crkvi, ali je zbog definicije Zidova u "rasnim zakonima" tretiran kao Zidov.Stepinac je bio prisiljen da govori protiv rasnih zakona jer odvodjenjem tih Zidova, ugrozava se kompletna doktrina crkve, i pokazuje se koliko katolicka crkva nije u stanju da zastiti svoje vjernike.Inace , cijela 1943 godina je prosla u strahu od iskrcavanja Saveznika na Balkan, pa je Stepinac na taj nacin pokusao da sebe stavi u pozitivu
Kako je odogovoran Stepinac za pokolj u Glini ? On je naredio to ?Zločin u Glini - direktno odgovoran
Pokrštavanje Srba u Mostaru uz prisustvo vatikanskog emisara - lično učestvovao..
On je ratni zločinac zbog mnogo toga.
Stepinac je jos 1941 napisao Pavelicu protesno pismo protiv pokolja Srba u Glini, onda saveznici nisu ni bili blizu Sicilije.
Za to pismu za pokolj u Glini se navodi izvor.To pismo jedino ima J.Kristo ( i nitko drugi), i objavio ga je u svojoj katolickoj bljuvotini "Sukob simbola" str.134-135.On tvrdi da je to "prijepis" pisma, ali nema originala
Svoj stav prema pravoslavnim Srbima nadbiskup Stepinac je izrazio u svom Dnevniku 17. januara 1940. sledećim rečima: “Najidealnije bi bilo da se Srbi vrate vjeri svojih otaca, t.j.da prignu glavu pred Namjesnikom Kristovim – Svetim Ocem. Onda bi i mi konačno mogli odahnuti u ovom dijelu Evrope, jer bizantizam je odigrao
strašnu ulogu u povijesti ovog dijela svijeta u vezi sa Turcima.”
Objavljeno je u : Službenom vjesniku Nadbiskupije zagrebačke.Pavelic je odlikovao sve verske poglavare u NDH, ne samo Pavelica.Nista od originala toga pisma.Inace pisati privatna pisma glavicu prvome NDH se ne racuna kao neki protest.Dasa koji kontrolira cjelu katolicku stampu u NDH, iza kojeg stoji Vatikan ,koji je prilicno mocna organizacija, nije nikada napisao u "Katolickom listu" ili Hrvatskoj strazi" nikakav protest protiv bilo cega u NDH.Pavelic ga je odlikovao za zasluge, sto je dokaz njegovog velikog neslaganja sa politikom NDH; inace za vrijeme posjete Vatikanu u periodu 1941-45 , nije rekao Papi nista o zlocinima u NDH, cak je to i rekao Lorkovicu , da ce se on boriti za interes NDH