I do sada je to bilo vidljivo,ali svi smo "mudro" cutali,o tom zlu,koje polako unistava psihu nase omladine,u tinejdzerskom dobu odrastanja. Roditelji su vise
nego ocigledno,nemocni.Skole takodje.Stidljivo se sapuce.......nasa deca,sve vise piju alkohol.Devojcice od trinaest -certnaest godina,po parkovima uvece sa
drustvom svojih vrsnjaka,pije pivo,iz plasticnih flasa od dva litra.!!!
Najnoviji slucaj,saznadoh iz stampe.Devojcica od cetrnaest godina,na rodjendanskoj zurci,otrovana od konzumiranja votke i viskija.Spasli je na VMA,od trovanja
alkoholom.Tinejdzeri,u zadnje vreme,"izlaze" sa drustvom svako vece.Oni ciji roditelji imaju novaca,daju ih svojoj maloletnoj deci,i ta deca,piju po skupim
nocnim klubovima i diskotekama.
Oni pak,koji su siromasnijeg imovnog stanja, "zaposedaju" uvece beogradske parkove.Klupe su prepune tinejdzera,muske i zenske rodnosti.Pivo se najvise pije,i to
u enormno velikim kolicinama.Ali,pije se i viski i votka i......i sva ostala zestoka pica.Treba ujutru proci bilo kojim parkom u beogradu,i ima se sta videti.
Parkovi su ujutru zatrpani flasama zestokih pica,praznim flasama i konzervama od piva.
Ono sto mene,kao coveka,kojem je sdravlje mladih,na prioritetnom mestu,cudi jos nesto.Mladima je zabranjeno da kupuju alkohol,kao i da im se isti sluzi,u
bilo kojem javnom objektu.Poznata je cinjenica,da tinejdzere niko,kada udju u bilo koji nocni klub,niko ne pita za godine.Ali,mene cudi jos nesto.Mi imamo tu
nasu cuvenu komunalnu policiju.Kako patrole te gradske policije,nocu ne ovilaze beogradske parkove,koji su bukvalno prepuni tinejdzerima,koji javno ispijaju
ogromne kolicine alkohola.Pa ko treba da uvede neki red,i u ovoj oblasti,koja direktno pogadja zdravlje,tih po godinama neodgovornih maloletnika.???
Pa zar to nije,izmedju ostalih zadataka koje imaju,zadatak komunalne policije,koja bi maloletnicima oduzela alkoholna pica koja imaju kod sebe,i o svemu,
obavestila njihove roditrlje ili staraoce.Zatvarati oci,pred baukom alkoholizma,koji je zahvatio dobar deo,maloletnicke populacije,sulud je cin,cije posledice ce
biti katastrofalne.