Aleksandar Simic: I rat ako treba

Ma jasno, nema ni potrebe da razgovaras sa nama retrogradnim, ispodprosecnim likovima.

Ti si elita, avangarda, klasno i nacionalno osvescena individua. Taman kao i ovaj baja sto je sam sebe proglasio za uzor i reper svim Hrvatima.

Komedija.

Komedija ili ne, nema veće gluposti nego mrzeti nekog zato što je druge nacije ili vere. Zato imaš glavu pa razmišljaj. Ili se uniformiši pa opet juriš na Hrvate, Albance... izaberi sam koga još.

Btw, ja jesam nacionalno osvešćena individua, koliko god to tebi izgledalo neverovatno. To što ne mrzim druge, ne znači da ne volim svoje.

Samo, to nije lako razumeti.

Ha ha ha... bez lazne skromnosti, sta velis, kamo srece da su svi kao ti?

E svasta.

Iskreno, uvek bih radije s njim razmenila mišljenje, nego s nekim zadriglim četnikom koji još uvek razmišlja o tome kako da prekolje, zakolje, obesi i slično svakog ko nije Srbin.

Nisam primetila da Kyo ima takve ambicije.

E sad, to što je čovek Hrvat, a vama velikosrbima to smeta, jer zaboga, svako ko nije Srbin, eventualno Rus, ne treba da živi, to što ste vi velikosrbi nadnacija, nebeski narod i slično, to nije njegov problem, to je vaš problem.

Što se pre s nebeskih visina spustite na zemlju, okrenete oko sebe i uvidite koliko ste u stvari prosek, koliko ste ispod proseka, pre ćete krenuti napred.

Inače, ja jesam jedna obična Srpkinja. Ne velikosrpkinja, ja sam samo Srpkinja po rodjenju, ne po ubedjenju. Po ubedjenju sam na prvom mestu normalan čovek, iliti žena, ako hoćeš. Zato mi na ovom forumu, a ni u životu ne smetaju ljudi, smetaju mi majmuni koji izgledaju kao ljudi.

eto Registra ti umesto mene odgovorila..ne bih ni riječ dodao

Reg...pozzz&thnx

Evo ga i hrvatski uzor.

Krvavi ste.

:lol::lol: Rekoh već na nekoj drugoj temi, ali nije na odmet ponoviti: super je što ste svi tako velike patriote s nekoliko stotina ili hiljada kilometara udaljenosti.

Navijate, je li?:roll: Samo ima jedan problem: ovo nije utakmica. Ovde se radi o ljudskim sudbinama, znaš? Kyo je u Hrvatskoj, ja u Srbiji, svašta preživesmo za ovih petnaestak godina, dok vi odande gledate prenose na CNN ili BBC ili RTS satelitski program. A to nije isto. Onda huškate jedne na druge, ali nikako da se setite da dodjete u postojbinu i rešavate to tako što ćete lično da idete u rat, nego bi da neko umesto vas ide i gine, a da mu vi čitate posmrtne govore.

Hvala, dragi zemljaci, snaći ćemo se. Samo vi uživajte u toj "truloj" Evropi.

Znaš šta, ja to zovem - licemerje. Isto kao što tvoju "prvobitnu akumulaciju kapitala" devedesetih zovem - kradjom.

Ma pusti ti nas lopove i trule nacional-soviniste, imas ti preca posla.

Povesti celu jednu naciju i dati joj moralnu viziju kao sto to radite ti, Uzor Svih Hrvata par postova iznad i jos mozda recimo samo drug Staljin... to bas ne moze svako, zar ne?

E, da su ne samo svi Srbi nego i svi ljudi na svetu kao ti - gde bi nam kraj bio! Ali cemu zvezde, osim da im tezimo?

E stvarno si me nasmejao/la!
Kad mi Pavelicevac daje savete jer brine za jednog "skrenutog" Srbina!
Pa ja moram OBAVEZNO da te poslusam!
Znam ja da bi ti i tebi slicni voleli da se pomirimo sa cinjenicom da ste nam okupirali zemlju,pobili bracu i sestre,i jos da budemo poslusni kao Jelena,ali tesko...

Nazovi to poslusnost ili kako god hoces-boli me! Ja samo zivim kao sav normalan svet,negujem svoj jezik i obicaje,a isto tako ne zaboravljam stradanja,ubijanja itd. Samo sto ja nemam nikakve koristi od nekog iskaljivanja na bilo kom forumasu-99% njih nije ni za sta krivo...

Nazovi to poslusnost ili kako god hoces-boli me! Ja samo zivim kao sav normalan svet,negujem svoj jezik i obicaje,a isto tako ne zaboravljam stradanja,ubijanja itd. Samo sto ja nemam nikakve koristi od nekog iskaljivanja na bilo kom forumasu-99% njih nije ni za sta krivo...

Ti imas pravo na svoje misljenje i ponasanje.A ja imam pravo da mi se to ne svidja.
Ja ne mogu da svarim Hrvate,ne volim ih i to je to.Ne mrzim ih,to unistava,ali ih nikako ne volim,i mozda malo vise od toga.
Ne mislim da su svi Hrvati losi,niti da su svi Srbi dobri,ali kad mi jedan Pavelicevac kaze da sam bolestan zato sto se osecam VelikoSrbinom,i da treba da se pomirim sa cinjenicama koje sam naveo,e onda ni njega ne mogu da svarim.
Kad mi kaze :neguj ti svoj jezik,svoju veru,i zivi u zemlji Hrvatskoj,miran,bez da se bunis za nesto.Zivi u zemlji Hrvatskoj,iz koje smo proterali tvoj narod,i ne samo proterali,nego se zverski izivljavali.Kaze mi oprosti i zaboravi.Posle svega toga se iscudjava :STA MI JE?ZASTO ZELIM ONO STO JE MOJE?ZASTO HOCU ONO STO MI JE UZETO?
Govori mojim jezikom,a kaze da je njegov.Zivi na mojoj zemlji,a kaze da je njegova.I jos treba da se zapitam da li sam normalan i da se smirim.E NECU DA SE SMIRIM! NI DA ZABORAVIM! TESKO CU I DA OPROSTIM!
Taj tvoj komsija nije dobar covek.Ne moze da bude dobar kad zmuri i cuti.
Koliko se Srba vratilo u "Hrvatsku",i oni sto su se vratili kakav tretman imaju?Porucuju nam:klali smo vas,budite dobri da ne koljemo ponovo!
Dice se svojim europeizmom,a ucinili su najveci genicid u novijoj istoriji.I jos nam porucuju:Sami ste krivi.I ja treba da ih volim i budem miran?! E NECU! NE MOZE TO TAKO!
Koliko nas je stradalo u I Svetskom ratu,koliko u II? I na koji nacin? Zaboravili smo to,i to zato sto su nam oni tako rekli,da smo postali BRACA I DA SMO JEDINSTVENI. EJ BRE! I za 50 godina isto,i jos gore! Nema vise SRBA u Hrvatskoj.
I onda neko kaze :Politicari su krivi,nije narod. I ja to treba da progutam,i jos da kazem kako je dobro!Pa ko je klao?Nije valjda,samo politicari?
Pavelic je imao plan:trecinu Srba proterati,trecinu pokatoliciti,trecinu pobiti.U dve od tri stvari je uspeo,sada su ispunili njegov zavet.I sve to uz blagonaklone poglede Nemaca i Vatikana,onda,i opet sada,od istih tih,potpomognutim Amerikancima.Teorija zavere nije samo teorija,zivimo u zaveri,i osecamo je na svojoj kozi.
Ti bi trebala prva da stanes u srpsku odbranu.Koliko je tvojih poginulo?Ko ih je pobio?Kako?Pobili su ih zli ljudi,ali sad je sve u redu,njih vise nema?E ima ih,tu su oko tebe,ne svi,ali tu su.
Samo jos imam da ti pozelim srecu i da progledas.

Na svu srecu,niko od moje blize i dalje familije nije poginuo,jedino su se neki odselili... Razumem tvoj gnev,ipak smo istog roda,ali shvati da na forumu nikakvu pravdu neces isterati!

Nemam ja sta da shvatim.Znam ja da na forumu pravde nema.Da je ima ne bi bilo ovako.
Nema pravde ni van foruma,ovde pod nebom zemlje koju naseljava srpski rod.
Pravda nikom nije dosla sama,moras se potruditi za nju.
Ja necu da cutim o onome sto svi znaju,samo nece,ne smeju ili ne zele da kazu.
Danas je sramota reci da si Srbin,jer onda si nacionalista.Sramota je reci da Srbi ne zive samo u Srbiji i da su ziveli tamo negde,nekada,jer onda si zagovornik Velike Srbije i fasista.Ne smes da kazes da su te klali,jer onda te optuze da si taj koji je u stvari klao,i onda si cetnik ili nacista,iako se te dve stvari potiru.
Moramo da se izvinjavamo onima sto su nas klali,zato sto su nas klali.Idemo da se poklanjamo nastradalim neprijateljima,jer to je ljudski, i to se od nas ocekuje.Na svoje zaboravljamo,jer secati ih se i pokloniti im se,to je sramota i nedopustivo.Jer mi smo krivi.
Opet nam brisu istoriju,uce nas nekoj novoj istoriji.Kazu nam : Sve ste to vi sanjali,ovako je u stvari bilo.Budite dobri i poslusni,i sve ce biti u redu.SRBIN NIKAD NIJE BIO POSLUSAN!
Kazes da razumes moj gnev.To nije gnev,to je jed.I mislim da ne razumes.

Sta reci kad predsednik dodje i kaze da se izvinjava,a nama se niko ne izvinjava! A da te pitam-jesi ti ostecen u tom ratu ili si sedeo negde u Srbiji pa sad ovde prosipas price?

Sedeo sam u Srbiji,imao sam 12 godina.Ne prosipam price.Ujak mi je bio u Vukovaru.Ostecen sam,dusa mi je ostecena.Devojka mi je iz Petrinje,oterali su je,zapalili kucu,pobili rodjake.
Znam sta mnogi misle ovde o meni i ovome sto pricam : lako je njemu da pise,a da stvarno dodje do sranja,samo bi i dalje pisao.Ali nije tako.Ja sam stvarno spreman da dam svoj zivot za Srpstvo i Srbiju,tako sam vaspitan i tako osecam.

Sedeo sam u Srbiji,imao sam 12 godina.Ne prosipam price.Ujak mi je bio u Vukovaru.Ostecen sam,dusa mi je ostecena.Devojka mi je iz Petrinje,oterali su je,zapalili kucu,pobili rodjake.
Znam sta mnogi misle ovde o meni i ovome sto pricam : lako je njemu da pise,a da stvarno dodje do sranja,samo bi i dalje pisao.Ali nije tako.Ja sam stvarno spreman da dam svoj zivot za Srpstvo i Srbiju,tako sam vaspitan i tako osecam.

Dala bih i ja,ali da se stvarno daje za cilj koji ce biti vidljiv i trajan..a ne ko u proslom ratu izginuo toliki narod za dzabe!

Sta reci kad predsednik dodje i kaze da se izvinjava,a nama se niko ne izvinjava! A da te pitam-jesi ti ostecen u tom ratu ili si sedeo negde u Srbiji pa sad ovde prosipas price?

А има ли неко, уопште, ко тим ратовима, и свим осталим злом није "оштећен", овако или онако?

(Наравно, мислим на нас "обичне", не на већину политичара и профитера свију врста).

А има ли неко, уопште, ко тим ратовима, и свим осталим злом није "оштећен", овако или онако?

(Наравно, мислим на нас "обичне", не на већину политичара и профитера свију врста).

Mislila sam na ova teza ostecenja-gubitak zivota

Dala bih i ja,ali da se stvarno daje za cilj koji ce biti vidljiv i trajan..a ne ko u proslom ratu izginuo toliki narod za dzabe!

Meni je cilj uvek vidljiv i trajan.Istina,pravda,Srpstvo.
Izginulo je mnogo ljudi,i na kraju je ispalo za dzabe,ali moglo je i da ne bude tako,da nije bilo izdaje.
Nikad ne znas kakav ce ishod bitke biti.Ako se ne boris,onda je sve jasno.
Ne borim se ni za predsednika,niti za neku partiju,borim se za Srpstvo.I ne zato sto moram,nego sto mislim da tako treba.
Bitno je koliko jak udarac mozes da zadas,ali je jos bitnije koliki udarac mozes da primis i izdrzis.A zilav smo mi narod.
Doci ce sve na svoje,samo moramo da se trudimo,i da ne zaboravimo.I da izvucemo pouke.Ja jesam.

Nemam ja sta da shvatim.Znam ja da na forumu pravde nema.Da je ima ne bi bilo ovako.
Nema pravde ni van foruma,ovde pod nebom zemlje koju naseljava srpski rod.
Pravda nikom nije dosla sama,moras se potruditi za nju.
Ja necu da cutim o onome sto svi znaju,samo nece,ne smeju ili ne zele da kazu.
Danas je sramota reci da si Srbin,jer onda si nacionalista.Sramota je reci da Srbi ne zive samo u Srbiji i da su ziveli tamo negde,nekada,jer onda si zagovornik Velike Srbije i fasista.Ne smes da kazes da su te klali,jer onda te optuze da si taj koji je u stvari klao,i onda si cetnik ili nacista,iako se te dve stvari potiru.
Moramo da se izvinjavamo onima sto su nas klali,zato sto su nas klali.Idemo da se poklanjamo nastradalim neprijateljima,jer to je ljudski, i to se od nas ocekuje.Na svoje zaboravljamo,jer secati ih se i pokloniti im se,to je sramota i nedopustivo.Jer mi smo krivi.
Opet nam brisu istoriju,uce nas nekoj novoj istoriji.Kazu nam : Sve ste to vi sanjali,ovako je u stvari bilo.Budite dobri i poslusni,i sve ce biti u redu.SRBIN NIKAD NIJE BIO POSLUSAN!
Kazes da razumes moj gnev.To nije gnev,to je jed.I mislim da ne razumes.

Истину пишеш Вуче - али као и до сада у историји, окупатору ће Србија бити КОРА ОД БАНАНЕ...

Има разних врста ратова...СРБИЈА ЈЕ ДАНАС "ИЗМЕЂУ ДВЕ ВАТРЕ"... (ако се сећаш те игре лоптом).......

Simić: Rat pravno sredstvo
5. decembar 2007. | 12:20 -> 14:41 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Aleksandar Simić kaže da će Srbija Kosovo braniti svim sredstvima koje ima na raspolaganuju.

Na pitanje šta nedostaje kad se stalno čuje da se Srbija bori za Kosovo svim pravnim i političkim sredstvima, savetnik premijera Srbije je odgovorio da je rat isto tako pravno sredstvo kada ne postoje druga. "Srbija je imala negativno iskustvo iz nekih oružanih sukoba građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije i to je razlog što je pojačana mudrost i pojačana opreznost, ali svakako se državni interesi brane i ratom", kaže on.

"Kada neko ne poštuje Savet bezbednosti, koji je jedini dužan da reaguje u momentu kada neko preti agresijom i ratom, pogotovo ako neko ne poštuje glavu sedam Povelje UN i rezoliciju koja je po njoj usvojena, onda državi ne preostaje ništa drugo da uradi", rekao je Simić sinoć u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije.

On je rekao da dosadašnji pregovori nisu bili realni i da sada ne postoji saglasnost Rusije i SAD da li ih uopšte treba nastavljati.

Док је нама оваквих "јуначина" ја се ништа не бринем!

Овде се у пракси потврђује "она" из филма: "...........неки ћете да ратујете, а неки ћемо да се вратимо!"

Хвала драгом функционеру ДСС-а, што сада знамо да је и рат правно средство!

Back