Alberto Fortis: Put po Dalmaciji, Morlaci, slavna knjiga iz 1774. godine

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve veze ovo ima sa Morlacima?
Isto kao tvoje ubacivanje slaveno-serba u Dalmaciju. Ako je tamo bilo Srba u 18. vijeku, onda je Istra crnogorska zemlja. Prcoljak sam pokazao i dokazao.

Navedi mi koja je to stvar koja kod Morlaka nije slovenska, koja ih odvaja od Slovena - a pak, približava Romanima.

Sve ih odvaja od Slovena, osim jezik.

Romane niko nije pominjao, ne znam kakvu oni ulogu igraju????
Vlasi su na Blakanu nekih 5000 - 10 000 godina.

Sve što pokazuješ je prevara. pokazuješ potpuno marginalne stvari a sve ključne stvari ne prikazuješ.

Prikazuješ 10 pomena Srba a iz istog kraja ne prikazuješ MILION pomena Morlaka i Vlaha. Pa zar nijesi prevarant 100%, čisti! Zar nijesi?

Holečeka prikažeš nekoliko redaka, al link na knjigu koju si postavio na internetu ne smiješ dati, ne želiš, smeta ti kompletni Holeček, jer si prevaranat, podupireš prevarantske teze.

Isto kao tvoje ubacivanje slaveno-serba u Dalmaciju. Ako je tamo bilo Srba u 18. vijeku, onda je Istra crnogorska zemlja. Prcoljak sam pokazao i dokazao.

Sve što pokazuješ je prevara. pokazuješ potpuno marginalne stvari a sve ključne stvari ne prikazuješ.

Prikazuješ 10 pomena Srba a iz istog kraja ne prikazuješ MILION pomena Morlaka i Vlaha. Pa zar nijesi prevarant 100%, čisti! Zar nijesi?

Holečeka prikažeš nekoliko redaka, al link na knjigu koju si postavio na internetu ne smiješ dati, ne želiš, smeta ti kompletni Holeček, jer si prevaranat, podupireš prevarantske teze.

Hej ili nevidis dobro.

Ti prvo dokazi da su se stanovnici iz Boke Kotorske ili stare Hercegovine smatrali crnogorcima pre sto su i Petrovici pocrnogorcili.

Ajde cekam.

Da li se ti samo praviš glup, ili zaista ne razumeš?

Nemoj odgovarati na jedno pitanje, a ne na ostala, nemoj se crvoljiti, nemoj postavljati nešto što nema veze sa ostalim - već direktan odgovor na ova tri pitanja. Prost i sažet. To je sve. Onda, možemo dalje. z:poz:

Evo ponovo pitanja:

1. Gde sam to ja varao

2. Šta je to karakteristično za Morlake, a šta nije za Slovene, i što im je slično sa Romanima

3. Znaš li ti ko su uopšte Lale?

P.S. Izvini, ali nisam mogao da ne primetim da ponavljaš onu glupost:

Sve ih odvaja od Slovena, osim jezik. .

Znači odvajaju ih i narodna nošnja, muzika, običaji, tradicija, kultura,...iako nose opanke, guslaju srpsku narodnu epiku i slave slavu? :hahaha: Ajoj, Ćipure, pobogu, zar misliš da možeš ispasti jadniji?

Ti prvo dokazi da su se stanovnici iz Boke Kotorske ili stare Hercegovine smatrali crnogorcima pre sto su i Petrovici pocrnogorcili.

Nećeš videti, jer je to nemoguće dokazati - jer Petrovići nisu pocrnogorčili Bokelje, već komunisti.

Dobro bre ljudi, zar zaista mislite da je ikome ikad poslo za rukom da vodi normalnu diskusiju sa Cipurom?

Covek je prosto jadan od srbofobicnosti i neobrazovanja.

Ma u pravu si...samo kada se setim da on tvrdi da su Lale napustile 1690. godine Kosovo...i kako je Matica Srpska u Novom Sadu 1825. godine izdala letopis. :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back