Alberta

Klima u Kalgariju je specificna zbog toplog vetra chinooka. Ovih dana je pisalo o tome kako je za vreme odrzavanja Zimskih olimpijskih igara u Kalgariju, 1988. godine, dunuo chinook i digao temperaturu na +16, pa su takmicenja morala da se prekinu...To sam dozivela zimus, potpuno je neverovatno kako se za dan promeni vreme..mada, taj chinook je nesto kao nas jugo, i hoce glava da boli strasno kad dune, nije bas dobar za meteropate. Ono sto se meni najvise svidja u mikroklimi Kalgarija je najveci broj suncanih dana u Kanadi, kad je suncano ni minus ne pada tako tesko kao kad je sivo i tmurno...

da, videla sam ja tu prognozu
mislim da je vec pocelo da otopljava kod nas
ali da je bilo hladno ovih dana, bilo je... i tako neobicno suncano
kod nas je obicno oblacno i ne tako hladno

Ne znam za "one na severu",ali kod nas najavljuju blagi plus,u narednih par dana

Danas je bilo jako lepo, sunčano i toplo. Ja sam inače jako zimogrožljiva i u Bg sam se smrzavala čim temperatura padne ispod 15 stepeni, a evo večeras smo šetali po obližnjem street mall-u i uopšte mi nije bilo hladno iako je bilo nula stepeni. Jedino mi vetar smeta, mi smo na brdu i često duva.

kod nas je ovih dana bio minus
i moj sin je bio na odmoru bez jakne!!!
to je bilo bar 30 min i on je covek od 25kg

To bi on da se celici? :mrgreen:

Tako rade Kanadjani. Ne znam da li sam pisala ovde ili na nekoj drugoj temi, ali to im je neki ponos da na - beskonacno idu u kratkim rukavima.

- - - - - - - - - -

Danas je bilo jako lepo, sunčano i toplo. Ja sam inače jako zimogrožljiva i u Bg sam se smrzavala čim temperatura padne ispod 15 stepeni, a evo večeras smo šetali po obližnjem street mall-u i uopšte mi nije bilo hladno iako je bilo nula stepeni. Jedino mi vetar smeta, mi smo na brdu i često duva.

Kod nas je bilo -2, ali relativno lepo i stvarno, osetis da je otoplilo! Cak sam skinula i kapu i rukavice, u stilu, sta ce mi.

Pre sam mislila da oni ironisu kada kazu "oho, -10, otoplilo!" ali sada stvarno vidim da se oseti da je otoplilo cim se temperatura podigne iznad nekih -5. Ne zezam se uopste.

- - - - - - - - - -

Jedino sto moram da ogovaram ove iz odrzavanja puteva. Uopste nisu lepo ocistili, sve se ledi na pesackom, mislis da ces da se prostres na raskrsnici kada prelazis ulicu. Pa i oni u Srbiji se malo potrude, sta je ovo? Da li je to samo u ovoj vukoj.ebini (Edmonton), ili je to opsta pojava?

Jedino sto moram da ogovaram ove iz odrzavanja puteva. Uopste nisu lepo ocistili, sve se ledi na pesackom, mislis da ces da se prostres na raskrsnici kada prelazis ulicu. Pa i oni u Srbiji se malo potrude, sta je ovo? Da li je to samo u ovoj vukoj.ebini (Edmonton), ili je to opsta pojava?[/QUOTE]

Da te malo utesim,u Calgary-ju je ista prica+bolje se ne zavlaciti u sporedne ulice,one se uopste ne ciste.Sasvim mi je jasno otkud ovde ovoliki broj SUV-a

Mi smo dobacili do -14,ali bez vetra,mislim da niska vlaga igra znacajnu ulogu u osecaju hladnoce.Sto bi moji ukucani rekli,kakva je ovo zima kad prozori nisu oslikani

Da te malo utesim,u Calgary-ju je ista prica+bolje se ne zavlaciti u sporedne ulice,one se uopste ne ciste.Sasvim mi je jasno otkud ovde ovoliki broj SUV-a

Aha, to je i mene bunilo kada sam stigla. Sta ce im te glomazne automobilcine? Kad ono, pade sneg i samo mi se objasnilo.

- - - - - - - - - -

Mi smo dobacili do -14,ali bez vetra,mislim da niska vlaga igra znacajnu ulogu u osecaju hladnoce.Sto bi moji ukucani rekli,kakva je ovo zima kad prozori nisu oslikani

Jeste, niska vlaznost vazduha, manjak vetra i relativno suncano vreme definitivno pomazu da ne deluje toliko hladno.

Back