Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Strathcona drive sw. Ne znam gde je Thorncliffe, mada je vrlo verovatno da sam prolazila. Kolika su ti deca? Moj klinac je mali, ima 3 godine.
Strathcona drive sw. Ne znam gde je Thorncliffe, mada je vrlo verovatno da sam prolazila. Kolika su ti deca? Moj klinac je mali, ima 3 godine.
moze malo informacija za nas koji tek planiramo tamo. Cene stanova i kuca za rent a i za kupovinu, interesuje nas iskljucivo Kalgari. Koji su dobri krajevi a koji losi, itd. sve sto bi trebalo da znamo o Kalgariju i lose i lepo. Hvala unapred.
P.S. dvoumimo se izmedju Vankuvera i Kalgarija pa nam treba mala pomoc oko Kalgarija jer o njemu bas ne znamo nista i ne znamo nikog tamo. ali smo jako zagrizli.![]()
To mi deluje kao odličan kraj.
Da li znaš kako se kreću cene rentiranja u komšiluku?
To je McKnight i 4 St NE
Definitivno ste u lepom kraju
Moja kcerka je 4.5 i prilicno je razmazena,hahaha
Ovo jeste lep kraj, nije sto smo mi tuAuuuu, kakvo veselo društvance! Ako nam sve prođe kako treba sa papirima bar znam da ćemo imati dece našeg uzrasta za druženje
@Jannči, raspitaj se za cene ali nemoj to da shvataš kao neku obavezu, ne planiramo pre leta da dolazimo i to samo mi odrasli. Ja se vraćam kući a tatu ćemo ostaviti da traži posao i sve ostalo.
I taj kraj gde je Mount Royal sam gledala kao poželjan, ima nekoliko odličnih škola u blizini a i kursevi koje bih ja upisivala su na tom univerzitetu. Ako znate kako se kreću cene bila bih Vam zahvalna da napišete. Nas je četvoro i, kako sam razumela, morali bi smo da rentiramo 3 bdr u skladu sa nekim njihovim propisima. Jesam li u pravu?
Bokaruki, tebe znam i sa drugog foruma
Obožavam pse a i klinac, mada se pomalo i plaši. Nismo nikad imali psa, što mi je jako žao a uvek sam želela.
Ovo jeste lep kraj, nije sto smo mi tu, nego i Kanadjani tako misle. Miran, porodicne kucice, ima dve-tri osnovne skole, dobra autobuska veza sa centrom...Mi smo u Boardwalk apartmanima i mislim da smo odlicno prosli, najtoplije preporucujem, bar za neki pocetak. Mi placamo stan sa dve spavace sobe i 1 i po kupatilom, dva storage-a, veliki, lep, suncan 1.320$. Evo ti link, pa gledaj, ima raznih...http://www.bwalk.com/en-CA/Rent/Search/Alberta/Calgary. Preko kirije placamo samo struju, sto je oko 45$ mesecno, imamo za prvih godinu dana svakako, ne znam za dalje, besplatan internet i kablovsku. Cisto je, uredno, sve sto treba da se zameni, popravi, urade relativno brzo i to se ne naplacuje. Komsiluk je sarenolik ko Kanada - svih rasa, svih boja, ima i Kanadjana, uglavnom porodicni ljudi sa decom. Druze se ljudi medjusobno, pa i posecuju, ne preterano, ali sasvim dovoljno za moj ukus. Ima i parking, imas svoje mesto, staze se uredno ciste kad je sneg, travnjaci odrzavaju i kose, zalivaju svakodnevno leti...Letos su cak i prali fasade zgrada, lepo nas obavestili da sve sklonimo sa terasa i zatvorimo prozore i onda su masinama smrkom prali fasade,zgrade su bile kao umivene posle toga.
E ne znam za to pravilo koliki stan morate da rentirate, raspitacu se od ponedeljka, pa cu ti javiti, bas i mene zanima...Jel to zbog pola dece ili ..?
Eto dosta za danas, da ne smaram...raspisah se...
- - - - - - - - - -
poziv vazi...definitivno svratite, moji psi vole decu i vole da se igraju, svidece mu se...
Prvo treba srediti osnovno, SIN, zdravstveno i sl. To valjda mozes preko poslodavca. I, naravno, smestaj. Moras da imas minimum za prvu kiriju i depozit (2 kirije), a nekad je problem naci posto nemas kreditnu istoriju u Kanadi, pa neki stanodavci traze dosta kirija unapred. To treba videti.
Gledaj i da probas da nabavis kreditnu karticu, ona ti gradi kreditni rejting. Za sada, jedina banka koja daje kreditne kartice newcomersima (bez security) je Scotia Bank. Ona ima neki posebni program za novopridosle. Veoma je bitno da odmah pocnes da gradis kreditni rejting. Ako ne mozes da dobijes kreditnu karticu, onda bar uzmi neki ugovor za mobilni telefon, i to se gleda (nije tako dobro kao kartica, ali i to moze po malo da pomogne u gradjenju rejtinga).
Zvezdice,
Mozes li mi malo pojasniti kako se gradi kreditna istorija tj rejting. Pretpostavljam da je vezano za potrosnju i redovnu isplatu rata. Dobio sam informaciju iz Amerike da nikako ali nikako nista ne uzimam na kredit vec da placam sa debit karticom. Pretpostavljam da se to razlikuje od zemlje do zemlje.
Zvezdica ti nije rekla da uzimas nesto na kredit (jer to neces ni moci, jer ti ga niko nece odobriti) nego da koristis kreditnu karticu za placanje (svakodnevne potrebe)
Sustina je da placas kreditnom karticom, ali da izmiris racune u roku od 20-30 dana od kupovine/racuna tako da ti kamata ne ide i odobreni limit ti je uvek pri vrhu.
Kad budes dosao,verovatno ces morati prvo da otvoris secured kreditnu, tj stavis depozit i toliko mozes da trosis. Istina da Scotia Bank hoce da odobri i bez depozita, ali To nije pravilo jer ti nisi imigrant, nego si privremeni radnik u Kanadi...svakako vredi da prvo to probas...
zasto je bitno graditi kreditni rejting?
mozda zvuci pitanje glupo onima koji se u razumeju al ja sam laik za bankarske poslove pa sam neupucena![]()
Mnogo Kanadjanina (I dosta ljudi u drugim zemljama) su se obogatili zbog dobrih uslova kredita, posebno oni koji su kupili nekretnine pre 10 godina. Razlika izmedju dobrog I loseg kredit rejtinga je na primer da li ce te rate za nekretninu placati 600 dolara mesecno ili 1000 mesecno (losiji kredit, losiji uslovi). Ja licno koristim svoj dobar rejting za kreditne kartice posto iznosim sve poslovne troskove na premium karte koje donose dobre poene. Dobio sam jedno 10 avionskih karata za dzabe I takodje ostao u mnogim lepim hotelima.
Mada koliko ce ovaj raj dugo da traje? Danas je gorivo spalo na 60 dolara I cisto me interesuje kakva je atmosfera u Alberti posto u mnogim kopmanijama gorivo ispod $70 nije profitabilno. Moj Kanadski dolar pada svaki dan ko Ruska rublja a pre samo nekoliko godina Kanadjani su se pravili vazni I pricali gluposti poput kako americki 25 centi koin treba da se eliminise iz cirkulacije posto Kanada zbog toga gubi pare. Da... Kanadjani mogu biti toliko arogantni.
Sad kad je cena nafte pala bas nisko,a naftne kompanije jaucu tesko da ce obarati poreze.Vec su digli poreze za nekkretnine.
Ko ostaje ovde ima opcije ili placaj rentu za stan ili uzimaj kredit.Trece ne postoji.U prvom slucaju placas i nikad nista nemas,a u drugom slucaju barem nesto je tvoje.U prevodu ili placas kompaniji ili placas banci i sebi![]()
Sad kad je cena nafte pala bas nisko,a naftne kompanije jaucu tesko da ce obarati poreze.Vec su digli poreze za nekkretnine.
Ko ostaje ovde ima opcije ili placaj rentu za stan ili uzimaj kredit.Trece ne postoji.U prvom slucaju placas i nikad nista nemas,a u drugom slucaju barem nesto je tvoje.U prevodu ili placas kompaniji ili placas banci i sebi![]()