Albancima "sređivala" papire za 10 evra

Kol'ko ja kapiram, Albancima treba srpska dokumentacija ili da se ispale u Evropu, ili da se lece u Srbiji.

E sad, meni nije jasno zasto nisu papire zatrazili preko legalnih organa, ne bi morali da placaju mito (pa cak ni tako mizeran).

A babu strpati u bajbok na duze 'ladjenje.

zato sto redovna procedura traje malo duze. a tebi toliko ode na idi mi dodji mi, ovako joj das deset eura i dok popijes kavu u nekom restoranu....

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo uzimanja i davanja mita prilikom izdavanja uverenja građanima, pretežno albanske nacionalnosti, sa područja opština Podujevo, Priština, Glogovac, Obilić, Lipljan i Kosovo Polje, saopšteno je danas u Policijskoj upravi u Nišu.

Policija je uhapsila matičara Vesnu Stevanović (50) iz Niša zbog sumnje da je primila mito, kao i Milivoja Radojevića (42) iz Niša i Neđipa Gašija (60) iz sela Majance, opština Podujevo, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo davanja mita, rekli su u policiji na konferenciji za novinare.

Osumnjičena, koja je bila zaposlena kao matičar Odseka za građanska stanja za vođenje matičnih knjiga za navedene opštine na Kosovu i Metohiji, zahtevala je i uzimala novac od lica iz pokrajne kako bi im izdala uverenja o državljanstvu, uverenja iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, za mnogo kraće vreme nego što je to bilo uobičajeno, naveli su u policiji.

Licima kojima su uverenja izdavana najpre su bila u kontaktu sa osumnječinima Radojevićem i Gašijem, koji su bili posrednici u davanju novca sa osumnjičenom Vesnom.

U policiji su rekli da je Stevanovićeva najčešće po jednom izdatom uverenju uzimla 10 evra ili 1.000 dinara, a Radojević je izjavio da je dnevno tražio izdavanje od sedam do 10 uverenja.

Policija trenutno proverava koliko je takvih uverenja izdato, da li je za izdavanje uverenja uplaćivana taksa u republički budzet, a kako je navedeno, uhapšena matičarka je zahteve za izdavanje uverenja popunjavala i sama, na osnovu primljenih SMS poruka.

U policiji su napomeuli da su matične knjige za opštine sa Kosmeta pronađene u kući Vesne Stevanović.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=139349

Bruka i sramota. Nekad obraz nije imao cenu. :thumbdown:

Tachno bruka i sramota.
Bruka zbog 10e
a sramota shto tih 10e doosi po pola godine klavirschtimerstvo

Tachno bruka i sramota.
Bruka zbog 10e
a sramota shto tih 10e doosi po pola godine klavirschtimerstvo

:think:... mislim, samo kad' se opustim, da je u ovom sluchaju manje bitna suma (...ostvarena protivpravna imovinska korist...), koja, btw, kumulativno nije mala, nakupilo se toga za sve ove godine lapanja... nego tezhina uchinjenog dela s' obzirom na okolnosti izvrshenja... i komandna odgovornost, naravno... :rtfm:
...muchenica je, koliko chitam i kuqi radila... :thumbdown:

normalno, sva dokumenta za koja se ustanovi da su dobijena ovim nachinom proglasiti za nevazheqa... pa nek stanu Sh/Al u red... kao i svi mi, makar oni sada znaju shta je demokratija... :dash:

Poslednja izmena:

Back