Албанци нису Илири

Rima sam cuo , nacu cu ti Link , ali nemoj da me hvatas jezik jer nisam siguran ..

Mister Lesander citaj ovo pre par meseca , zasto ovaj najveci HISTORICAR danas u Grcku , za hednu najvecu novinu sveta rekao fa su u Grciju govorili Albanski sve do krajem XVIII veka pitao bi i D1 ?

2d1rewo.jpg

Evo vama i link : http://www.nytimes.com/2009/06/24/a...pagewanted=2&sq=Albanian Marbles&st=cse&scp=1

Koliko li je love zgrnuo za to?

Poslednja izmena:
Ne-ne , ne mislim tako .. Meni je cilj da ne ponizavam nikoga , i da dokazem da nismo sa marsa z:mrgreen:
Ali nemas komentara u vezi sa tim New York Times , i Milorad i D1 cute z:mrgreen:

Istocni vetar ,
Ovo si trazio mozda , samo moras u translate jer je na njemcki :
http://www.thomas-golnik.de/orbis/realien/myth/romul-01.html

Zar je istina, ponizenje?
Daj Arberi, fakat je da ste dosli sa Kavkaza i da ste se izmesali sa starosedeocima!
Ako platis, pisace sta god budes pozeleo!
Nemoj molim te ovaj link na nemackom...pa to je humor, nikakve verodostojnosti i nebazira se na nikakvim dokazima, samo teze i pretpostavke. To to nije ozbiljan argument.Pa ja tebi mogu sada da nakim x linkova takvog tipa....

Zar je istina, ponizenje?
Daj Arberi, fakat je da ste dosli sa Kavkaza i da ste se izmesali sa starosedeocima!
Ako platis, pisace sta god budes pozeleo!
Nemoj molim te ovaj link na nemackom...pa to je humor, nikakve verodostojnosti i nebazira se na nikakvim dokazima, samo teze i pretpostavke. To to nije ozbiljan argument.Pa ja tebi mogu sada da nakim x linkova takvog tipa....

E pa sada trazi istocni vetar , rekao sam nemoj me hvatati za jezik jer nisam siguran , opet ja kriv ?

A mislim za Istoriju , inace legendarni otac znas valjda ko je , ovaj jel Lazaros Koundourioti
izvini sta cu te naljutiti Agapi mu , ali i on je Albanac z:mrgreen:

A sto bi me ljutilo to da je neko Albanac neka bude sta ko god hoce!
Nikos Dimou nije poznat siroj javnosti u GR to hocu da ti kazem,nije otac GR nacije kako ti kazes niti je predlozen za Nobelovu nagradu!

Arberi, procitaj tekst o vama na wikipedia na nemackom, ali pazljivo i videces sam koliko kontradiktornosti ima u njemu. Niste cak ni jedan tekst mogli da napisete, a da sami sebe ne otkrijete.
Obradicu delove koji su kontradiktorni, jedan po jedan, ali mi treba vremena za prevod i videces i sam!

A sto bi me ljutilo to da je neko Albanac neka bude sta ko god hoce!
Nikos Dimou nije poznat siroj javnosti u GR to hocu da ti kazem,nije otac GR nacije kako ti kazes niti je predlozen za Nobelovu nagradu!

Nikos Dimou, born in 1935 in Athens, is a Greek writer. He worked in advertising and was a columnist for magazines and newspapers.
[edit]Biography

He graduated from Athens College where he studied French philosophy. From 1954 to 1960, he studied philosophy at the University of Munich in Germany. He had already started writing, publishing his first book in 1953.
In 1962, he started working in advertising as a copywriter. In 1965, he founded his own company. Other than trading commercials, the company created goodwill ads and public initiatives (e.g. Den xechno for Cyprus). In 1983, he withdrew from all business ventures in order to work full time as a writer. In 1979, Dimou started writing columns for magazines, including Epikaira (Current Issues), 4Trochoi (4 Wheels) , Tetarto (Quarter) and Photographos (Photographer) and newspapers including To Vima, Kathimerini, Kyriakatiki Eleftherotypia and Ethnos tis Kyriakis.
Dimou was the first Greek writer to host talk shows on TV. He started in 1979 with Mia Tainia - Mia Syzitisi (A Movie - A Discussion). He returned in 1987 in a show called Dialogoi (Dialogues), in 1987. He also ran Peripeteies Ideon (Adventures of Ideas) in 1991, and Megales Parexigiseis (Big Misunderstandings) in 1999. As for radio, he was part of the team that founded Athens 98.4 FM. Later, he had a show in Trito Programma on Era Radio. He has won two journalist awards (Abdi İpekçi and Botsis). In 1997, he became an honorary citizen of Ermoupoli, his mother's hometown. Dimou was awarded the Dimitris Mitropoulos award in 2000.
Dimou has published over 60 books, including The misfortune of being Greek (Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας), The New Greeks (Οι Νέοι Έλληνες), The Lost Social Class (Η Χαμένη Τάξη), Apology of an Anti-Hellene (Απολογία ενός Ανθέλληνα) etc.
He has done some photographic work, published two photo albums and has had three photo exhibitions.
He is currently a columnist in the Greek free press magazine LIFO.
During the European Parliament election in 2009 he was a candidate with the Greek party Drasi.
it is Nikos Dimou. One of his generation's most fertile minds, a legendary advertising man and a prolific writer, Dimou is best known as the author of The Misfortune of Being Greek-the book that earned him the label of an "anti-Hellene."

Poslednja izmena:
"Für Albaner existieren eine Reihe unterschiedlicher Selbst- und Fremdbezeichnungen. Manche dieser Namen stehen für die gesamte Ethnie, andere nur für Teile von ihr. Die Bedeutung mancher Namen hat sich im Laufe der Zeit verändert."
Za Albance postoji niz razlicitih "domacih (albanskih)" i stranih znacenja.
Neke od ovih imena stoje za celu narodnost, druga samo za deo. Znacenje nekih imena se vremenom menjalo.
OBRATI PAZNJU NA OVU RECENICU:
Der Name Albaner (lat. Albani, griech. Αλβανοί) war schon in der Antike gebräuchlich.
Ime Albanci (lat. Albani, griech. Αλβανοί) , bilo je jos u Antici korisceno/uobicajno.
PAZI SADA OVO:

Die heutige Bezeichnung 'Albaner' geht vom italienischen Albanesi aus.
Danasnje ime "Albanci", dolazi iz italijanskog Albanesi.
PA PAZI OVO,JOS CRNJE I GRDJE:

Mit Albanern nichts zu tun haben die Albani genannten Bewohner des kaukasischen Albanien; ebenso wenig die Einwohner von Alba Longa bei Rom.
Sa Albancima, nemaju nista, Albani zvani stanovnici kavkaske Albanije, kao i stanovnici Alba Longa/Rim.
PA ONDA IMAS:

Arvaniten (griech. Αρβανίτες) war die griechische Bezeichnung für "Albaner".
Arvaniti (griech. Αρβανίτες) je bilo grcko ime za Albance.
DALJE:

Die Albaner wurden im westlichen Europa überhaupt erst im Mittelalter bekannt durch Skanderbeg.
Albanci se prvi put pominju u zapadnoj Evropi u srednjem veku i to zbog Skenderbega.
E,ONDA DOLAZE TEZE/HIPOTEZE O POREKLU, KAKO SE NAVODI ! KOLIKO SAMO KONTRADIKTORNOSTI!

"Die Vorfahren des im Mittelalter entstandenen albanischen Volkes sind Angehörige der antiken nur zum Teil romanisierten Bevölkerung Südosteuropas. In Frage kommen dabei vor allem die Illyrer oder die Daker, weniger die Thraker, da letztere bereits in den ersten Jahrhunderten nach Christus nahezu vollständig hellenisiert worden sind. In der albanischen Sprache finden sich aber viel weniger altgriechische als lateinische Wörter."
Preci albanskog naroda, nastalog u srednjem veku, pripadnici su u antici samo delimicno romanizovanih Naroda, Jugoistocne Evrope!
U pitanje dolaze pre svega Iliri ili Dacani, manje Tracani, jer su oni u prvom veku posle Hrista, potpuno helenizovani.U albanskom jeziku , nalazi se daleko manje starogrckih, nego latinskih reci!

"Die Hypothese der dakischen Abstammung geht davon aus, dass die Vorfahren der Albaner aus dem Norden zugewandert sind und es sich bei ihnen um kaum romanisierte Daker handelt. Die wenigen Vertreter dieser Theorie begründen dies mit einigen sehr wenigen lexikalischer und grammatischer Gemeinsamkeiten der rumänischen und albanischen Sprache, die auf ein altbalkanisches Substrat zurückgehen."
Hipoteza o dakijskom poreklu polazi od, toga da su se preci Albanaca, sa severa doselili i da oni nisu romanizovani Dacani. Malo zastupnika ove TEORIJE, ovo obrazlaze zajednickim gramatickim pravilima i recima, koje se baziraju na rumunskom i staroalbanskom jeziku.

PA DALJE PISE; ZA PISMENE, KOJI RAZUMEJU:
"Zum ersten Mal erwähnen an der Wende vom 11. zum 12. Jahrhundert die byzantinischen Historiographen Michael Attaliates und Anna Komnena einen Arbanitai bzw. Arber genannten Volkstamm.
1198 werden die Albaner erstmals in slawischer Sprache in einer Urkunde des serbischen Fürsten Stefan Nemanja erwähnt."

Po prvi put, pominju na promeni/prekretnici 11. i 12. veka, vizantijski istoricari Michael Attaliates i Anna Komnena, Arbanitai pleme, tj.pleme zvano Arber.
1198. Albance na slovenskom jeziku u jednom dokumentu pominje Stefan Nemanja!

ZAKLJUCAK:
U LAZI SU KRATKE NOGE!
ODLUCITE SE STA STE I ODAKLE STE DOSLI!
KAKO TO DA IMA TOLIKO KOINCIDENCIJE, PA IME VASEG NARODA I DRZAVE SE POKLAPA SA NARODOM SA KAVKAZA?
ZASTO SE NEGIRA SA VASE STVARNO POREKLO?
MISLIS LI DA TIME STO POKUSAVATE DOKAZATI DA STE STAROSEDEOCI, IMATE PRAVA NA DEO SRBIJE.MAKEDONIJE,GRCKE I CRNE GORE?
CEMU ONDA SVE TO?
AKO STE STAROSEDEOCI, ZASTO JASNO PISE DA JE VAS NAROD, ALBANCI, NASTAO U SREDNJEM VEKU?

AKO STE STAROSEDEOCI, ZASTO JASNO PISE DA JE VAS NAROD, ALBANCI, NASTAO U SREDNJEM VEKU?

1000 - 1018
Anonymous:
Fragment on the Origins of Nations

What is possibly the earliest written reference to the Albanians is that to be found in an old Bulgarian text compiled around the beginning of the eleventh century.
1038, 1042, 1078
Michael Attaleiates:
The First Byzantine References

Michael Attaleiates was a Byzantine lawyer and historian who rose to high office under the emperors Romanus IV (r. 1067-1071) and Michael VII (r. 1071-1078). His 'History', covering the years 1034-1079, is a largely eyewitnessed account of political and military events in the Byzantine Empire. It was during this period that the Byzantine Greeks first took note of the Albanians as a people.

1257
George Acropolites:
An Albanian Uprising
Historian George Acropolites (1217-1282) was the tutor of Emperor Theodore II Lascaris (r. 1254-1258) and later became rector of the university in Constantinople. His 'Chronicle' of the Nicaean Empire, based to a good degree on first-hand information and personal observations, covers the years 1203-1261.
1328, 1332, 1336
John Cantacuzene:
Unruly Nomads Pay Homage to the Emperor
Typical of the many short references to the Albanians in Byzantine chronicles is the following text by the Emperor John VI Cantacuzene (r. 1347-1355), whose 'History' covers the years 1320-1356. Here as in other texts, the Albanian tribes are described as wild and unruly nomads living in mountainous regions in the summer months and migrating to the lowlands in the winter months.
ZAKLJUCAK:
U LAZI SU KRATKE NOGE!

Rima sam cuo , nacu cu ti Link , ali nemoj da me hvatas jezik jer nisam siguran ..

Mister Lesander citaj ovo pre par meseca , zasto ovaj najveci HISTORICAR danas u Grcku , za hednu najvecu novinu sveta rekao fa su u Grciju govorili Albanski sve do krajem XVIII veka pitao bi i D1 ?

2d1rewo.jpg

Evo vama i link : http://www.nytimes.com/2009/06/24/a...pagewanted=2&sq=Albanian Marbles&st=cse&scp=1

Tacno je da na odredzenim prostorima Peloponeza, delom Atike ukljucujuci tu i jedno predgradze Atine, onda u delu oblasti grada Livadia (severno od Atine), kao i u jednom delu ostrva Evbeje zivelo brojno albansko (shchipitarsko) stanovnishtvo. Tako je bilo do formiranje Grcke za prvi put od kad se spominje uopshte grcko ime.

Ovi Albanci (Shchipitari) danas su mahom (potpuno) grcizirani. Njihov najistaknutiji predstavnik koji istice albansko (shchipitarsko) poreklo, ali samo u politicke svrhe je ministar Pangalos (uopshte ne zna ni jednu jedinu rec).

Medzutim izjava: "We used spek, Albanian and call ourselves Romans" je prilicno kontraverzna.

Ako se radi o Albancima shchipitarskog porekla, KOJA JE LOGIKA DA SE IMENUJU IMENOM RIMLJANA ????

Postoji josh jedna istina, a to je da su Arman Makedoni (Epiroti) u grckim izvorima registrovani imenom ALBANCI, i to ne izolirano, vec u stalnom kontinuitetu .

S-druge strane Shchipitari islamske veroispovesti su identifikovani imenom TURCI.

pr: Georgis Exarhos u knjizi "Afti ine i Vlahi" (I ovi su Vlasi), Atina, 1994 na str. 18 u Arman Makedone ubraja i sledece identitete: "Vlahus, Armenides, Arvanitovlahus (Albanovlasi), Sarkaceanus, Arvanites (Albanci), Karagunides".

KOJA JE ISTINA, I SHTA JE HTEO AUTOR DA KAZE ????

Mozemo da znamo jedino ako sam autor postavljajuci ravenstvo albanski jezik - Rimljani, objasni shta je hteo time da kaze .

ZAKLJUCAK:
U LAZI SU KRATKE NOGE!

Arberi, ne teraj me da penim!
Pa kad se tebi nesto ne svidja, onda ti odmah kazes kako izvori nisu verodostojni i kako lazu!
Slusaj, ti tvoji pisci su mogli da "dzvrljaju" sta god su hteli i za sta im je ko platio!
Na wikipedia ste pisali vi sami albanci, samo sto ste provaljeni!
Nisi mi odgovorio na pitanja!
Mislim da opticki i akusticki najvise odgovarate Dakijcima!
Otvori oci i slusaj!

SADA SVI SU NA BALKANU ALBANSKOG POREKLA PO TEBI I AKO SE NAVODIS TAKVIM TEZAMA, ONDA I SVI BELCI NA PLANETI POTICU OD ALBANACA, ALBA=BELO!!!

Nemoj da daješ prepričavanja, hoću da vidim taj bugarski tekst, i Albance u njemu.
Toliko o tvojoj doslednosti.

Od mene trazite i korene z:mrgreen:
U ostalom taj Bugarski ako nisi zaboravio poslat ti je pun u taj stari topic KAKO SU SE ALBANCI PROGLASILE ZA ILIRE , i to bas tebe z:mrgreen:

D-1
Postoji josh jedna istina, a to je da su Arman Makedoni (Epiroti) u grckim izvorima registrovani imenom ALBANCI, i to ne izolirano, vec u stalnom kontinuitetu
Sta ne dokazes onda ?
Istina je u dokazima , za nas pisu drugi , sta nema boljeg dokaza .
Slabe argumente imas se protiviti Albancima .
Covece bozji pa ovo nema stvarno smisla , sve je Armansko znaci ?
Nista mi ni postojali ni bili nas negde ?
Pa ja neznam upoce sta ti odgvaram nakon vise od 100 argumenata pred 1000 g. , pred 500 g, sam poslao i za tebe je sve led i voda ?
Stvarno ja neznam zasto tebi odgavaram :(

Poslednja izmena:
Od mene trazite i korene z:mrgreen:
U ostalom taj Bugarski ako nisi zaboravio poslat ti je pun u taj stari topic KAKO SU SE ALBANCI PROGLASILE ZA ILIRE , i to bas tebe z:mrgreen:

D-1

Sta ne dokazes onda ?
Istina je u dokazima , za nas pisu drugi , sta nema boljeg dokaza .
Slabe argumente imas se protiviti Albancima .
Ovo što je D1 rekao je istina, ima podataka da su se Albanci Beotije izjašnjavali kao Vlasi:
books

Poslednja izmena:

Back