Alan Ford

Moj omiljeni strip! Br. Jedan, debeli sef, Jeremija, Grunf, Alan Ford, Bob, Sir Oliver, Klodovik, Prudi, Nosonja i Skviki su neponovljivi. Inace volim stripove, i to pretezno one u boji, ali nema veze ako neki i nije obojen; ako je dobro nacrtan i napisan. Inace prvi broj koji sam procitala bio je "Crne planine juzne Dakote", (izdanje iz davnih 70-tih) i ta epizoda mi je i do dana danasnjeg ostala omiljena.

Strip uopste nije los, ali nazalost imam samo 10-ak brojeva, kad sam jednom otisao kod druga, on mi je otvorio jedan orman, a na njemu lepo poslagani stripovi, alan ford, dilan dog, zagor i akira, u tom trenutku sam pomislio da tu ima milion brojeva, kakvo blago . . .

Nemam sve, nažalost, ali sam pre 4-5 godina počela da ga kupujem ponovo kada su počeli da ga objavljuju kod nas. Jedina mi je zamerka to što im izgleda nedostaje lektor i ima grešaka u tekstu. Ne previše, ali opet kvare savršenstvo:D

Obožavam taj strip.Fenomenalan je, a pošto sam često i sama ironična svidja mi se način na koji ismevaju vlast i kriminal i koliko inteligencije unose u to.Nemam mnogo brojeva jer sam relativno skoro počela da ga čitam ( pre neku godinu ).

zakon
zakon

Broj 1: ''droga utječe na mozak, stičete utisak da ste u raju, a zapravo ste u paklu. siromašnima se čini da su puni novaca, a gladnima da su pred stolom krcatim najukusnijim jelima''

Bob Rock: ''možemo li je dobiti za osobnu uporabu?''

meni je 'sve ili metak' omiljena epizoda. koja je to ludnica:) :)

'ukoliko stane na pik, meci se ispaljuju, ali khm.. ne pogadjaju. ne pogadjaju mene, ali ako pogode jednog od sudaca vrlo brzo ćemo ga zameniti rezervom''

:))))

Back