Al je lep ovaj svet, u pm !

Jalle1

Zainteresovan član
Poruka
323
Hmm, pitanje je malo teže formulisati ali vjerujem da se većina susreće s ovim svakodnevno.

Danas, goovrimo da živimo u globalnom selu, a meni ovo sve više liči na globalnu psihijatriju.

Govorim o upostavljanju kontakat sa potpunim strancima, bilo vezano za posao, ili dejting (uvijek sam pravio paralelu između ovo dvoje)

Iz ličnog iskustva, imao sam dosta dobrog uspjeha i u jednom i drugom. Međutim danas kako vrijeme ide, povjerenje medju ljudima je sve manje i manje. Komunikacija je sve plića i plića. Koliko ste puta započeli razgovor s nekim, misleći da ste baš našli zajedničku temu i zatim ili vi ili on napustili komunikaciju i to bez pozdrava.
Evo danas sam odjebao engleza , nakon što je mjesec dana čamio u mom inboxu. nakon obostrane zainteresovanosti za posao, ostao je smrditi tu ko stare čarape na sred sobe. naravno da sam ga morao eliminisati. i sad idemo dalje o yeah, dalje za iste pare.

To mi je zaista gadno. Zamislite da nekoga sretnete u RL pozdravite upitate se a taj vas pogleda i okrene se nijemo ode bez odgovora. A zašto? zato što taj / ta misli da iako ste idealan sagovornik, ima neka dlaka koja vam fali u jajetu i da će oni ipak pokušati s nekim drugim (posao ili upoznavanje isto je). there is lot of fish out there, oh yeah.

Opet kažem , ne jadam se ja vama, ***** mene. imam ja svojih uspona i padova. Govorim o nivou komunikacije na koje je ovo društvo spalo. Sve je nekako globalno ali sve tako jeftino. Ima li ovdje psihologa da daju neko objašnjenje ?

Poslednja izmena:
A meni baš milo, ko introvertu. Ljude u rl ne možeš zaklopiti zajedno s laptopom, jel? A ja ih želim zatvoriti.

Razumem o čemu pričaš, i ja smatram da je današnja komunikacija odvela ljude u božju mater, ali ne mogu reći da utiče na mene.
Ako misliš na komunikaciju sa nepoznatim , onda znaš na šta mislim. O kontaktu sa već poznatim ljudima ovdje ne govorim. Evo recimo ti i ja imamo neku istoriju, prvo smo pričali o bankama pa sad ovo. i to je nešto.
Meni je inbox pun poruka tipa "Nice to meet you. Lets connect and talk." I onda pauza 5 dana, ili 15. I to mii je odvatno, te brišem automatski. Tako lako se povezati s ljudima a tako površno i jeftino to izgleda. Da se razumijemo ne trebam samo ja njih, siguran sam da i oni trebaju mene.
Međutim ljudska narav kaaže, ah probat cu i ovo, aj ja sam avanturista sve ću istražiti. ako neće ovaj hoće onaj. I tako ukrug. svi imamo 100tine nekih konekcija koje vrijede ko plastika s kineskih vrećica. smrde i truju nas. Svi imaju ideju a niko nema muda nikakvu komunikaciju dovesti do kraja.

Ljudi su iznenađeni ovom današnjom tehnologijom. poslije miliona godina evolucije , kontakta isključivo uživo,sada se sve svelo na suhoparne poruke.
al eto we're all connected

Hmm, pitanje je malo teže formulisati ali vjerujem da se većina susreće s ovim svakodnevno.

Danas, goovrimo da živimo u globalnom selu, a meni ovo sve više liči na globalnu psihijatriju.

Govorim o upostavljanju kontakat sa potpunim strancima, bilo vezano za posao, ili dejting (uvijek sam pravio paralelu između ovo dvoje)

Iz ličnog iskustva, imao sam dosta dobrog uspjeha i u jednom i drugom. Međutim danas kako vrijeme ide, povjerenje medju ljudima je sve manje i manje. Komunikacija je sve plića i plića. Koliko ste puta započeli razgovor s nekim, misleći da ste baš našli zajedničku temu i zatim ili vi ili on napustili komunikaciju i to bez pozdrava.
Evo danas sam odjebao engleza , nakon što je mjesec dana čamio u mom inboxu. nakon obostrane zainteresovanosti za posao, ostao je smrditi tu ko stare čarape na sred sobe. naravno da sam ga morao eliminisati. i sad idemo dalje o yeah, dalje za iste pare.

To mi je zaista gadno. Zamislite da nekoga sretnete u RL pozdravite upitate se a taj vas pogleda i okrene se nijemo ode bez odgovora. A zašto? zato što taj / ta misli da iako ste idealan sagovornik, ima neka dlaka koja vam fali u jajetu i da će oni ipak pokušati s nekim drugim (posao ili upoznavanje isto je). there is lot of fish out there, oh yeah.

Opet kažem , ne jadam se ja vama, ***** mene. imam ja svojih uspona i padova. Govorim o nivou komunikacije na koje je ovo društvo spalo. Sve je nekako globalno ali sve tako jeftino. Ima li ovdje psihologa da daju neko objašnjenje ?
Eo ja sam,minimalno ulaganje truda radi egzistencije u komunikaciji sa bilo kim,to je sve sto treba da znas,nema potrebe da trazis lek i menjas svet,probaj da ostanes van njega 1 je zivot

You've been ghosted!

images

...
Ima li ovdje psihologa da daju neko objašnjenje ?

Нисам психолог, ал' могу да закукам са тобом у дуету.

Дал' као све старији имам оштрије критеријуме,
ил' су се људи око мене заиста покварили ..?

И знаш шта - нема везе што сам старији, покварили су се !!!

Заправо све је видљивије да одавде одлази све што има иоле шансе на Западу,
а то значи - све што вреди.
Нико, па ни Србија не може да издржи негативну селкекцију тих размера.

Њива са које стално кидаш усеве, а коров остављаш
на крају постаје њива корова !

Посао ми је такав да мењам екипе са којима радим
и баш данас скапирам да у сваком од задња три тима са којима сам
обавезно има неко ко је бивши робијаш !

Ови остали, ил' су алкоси, наркомани, лечени, нелечени ...
Кретени !

И сви играју игру доминације,
сви би да буду "алфе" !

На крају не знам дал' ми је жалије себе кад им дозволим да се кур,че,
ил' ми је жалије њих кад им избушим тај балон надуваног ега ...

Дођем овде на Крсту,
тема "пас раскомадао дете !"

На теми главну реч води идиот који брани пса !!! :huh:

Одем на тему о педофилима,
лудаци нападају Тијаниног оца уместо монструма ! :sad2:

Дакле, шта се догађа ?

Па комбинација, кажем,
негативна селекција,
плус демократске могућности олоша да се пласирају ...

Бар овде у Србији је тако.

You've been ghosted!
Nije stvar u tome da li sam ja ghosted ili ne. govorim o klijentima !!!
Oni mene trebaju više nego ja njih.

Ako ste se ikad prijavljivali na online oglase za posao, a skoro svi jeste, onda znate na šta mislim.
Kako samo nakaradno izgleda taj proces. razmislite sami ne trebam vam objašnjavati.

Uopšteno online komunikacija kod uspostavljanja poslovnih kontakata se srozala žestoko.
niko nikom ne vjeruje niti može da vjeruje i zato se svi vrte u krug.

Back