AKVARISTIKA

• Začetnik teme Začetnik teme Zefir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi hvala na savetima,al ja uskoro dajem akvarijum. Suvise je malo mesta u mojoj sobi,nemam gde da stavim postolj e za njega,a sto na kom stoji samo sto mi ne pukne. *** pokusala sam da ga ojacam,ali je to ona glupa forma ideale,koja pravi sve od iverice:)
Ako je neko zainteresovan da udomi mojih 17 ribica,nek izvoli slobodno,a ako ne,nema veze,snacicemo se vec nekako. Akvaijum ne mogu da dam,jer nije moj.

Ljudi, nek` mi neko sto pre odgovori. Upravo mi se porodila ksifo. Dobila sam 7 malih ribica. :) Sva sam srecna. :) Medjutim, nikad do sada nisam imala malih ribica, pa ne znam da li sa njima treba nesto posebno raditi... Negde sam citala da ih treba izdvojiti na rasplivavanje. To sa uradila, ali ne znam da li treba jos nesto da uradim? U osmolitarskom akvarijumu imam zensku ksifo i muzjaka sa lastinim repom, a te male sam sad izdvojila. Ajde, ako neko zna sta i kako i ako se razume, nek` pomaze. :D Hvala unapred, mnooogo! Poz!

konačno malo dobrih vesti na temi... no, ako ti je glavni akvarijum 8l, pitam se koliki li je taj u koji si ih premestila da se "rasplivavaju." ali koliko god da je mali taj sud, ne vraćaj ih nazad, kako ih mama i tata ne bi pojeli. ja ne znam u kakvim su uslovima smešteni, bitno je osvetljenje radi pravilnog razvoja, toplota vode, filtracija, kiseonik itd, u principu klasika.
ukratko, svaki akvarista treba imati manji pomoćni akvarijum za mlađ. koji ima sve neophodno kao i glavni, osim ribica.
hrani ih, ali jako malo kako ne bi prljala vodu, onom sitnom sušenom crvenom džigericom koju i dodatno možeš zdrobiti kako bi mogli da je progutaju, dodaj ponekad i živu hranu secirane crviće, ali jako, jako malo. kada poodrastu i ojačaju vrati ih u matični akvarijum i to je to.

konačno malo dobrih vesti na temi... no, ako ti je glavni akvarijum 8l, pitam se koliki li je taj u koji si ih premestila da se "rasplivavaju." ali koliko god da je mali taj sud, ne vraćaj ih nazad, kako ih mama i tata ne bi pojeli. ja ne znam u kakvim su uslovima smešteni, bitno je osvetljenje radi pravilnog razvoja, toplota vode, filtracija, kiseonik itd, u principu klasika.
ukratko, svaki akvarista treba imati manji pomoćni akvarijum za mlađ. koji ima sve neophodno kao i glavni, osim ribica.
hrani ih, ali jako malo kako ne bi prljala vodu, onom sitnom sušenom crvenom džigericom koju i dodatno možeš zdrobiti kako bi mogli da je progutaju, dodaj ponekad i živu hranu secirane crviće, ali jako, jako malo. kada poodrastu i ojačaju vrati ih u matični akvarijum i to je to.

Znaš li koliko će im otprilike trebati vremena da porastu? To me bas interesuje. :D A slatke su kao šećeri. U glavnom akvarijumu je samo mama, ksifo sa lastinim repom im nije tata. Tata je uginuo nažalost... a bio je blek moli.

I još ovo... da li mi možeš reći cene pumpi za kiseonik, i čime da se rukovodim pri kupovini? Hvala!

Jedna od najboljih pumpi su sampionove pumpe. Sto se pice odrastanja svee zavisi. Kod riba je bitna litraza vode. A u teoriji se spomnje da na jedan cm velicine ribe ide 1 lit.vode. Za pocetak s obzirom da ih imas malo ti je dovoljno 2o litara. Sto se tice ishrane mozes uzeti obicnu lisnatu hranu i hraniti ih sa tim. Vodi racuna oko temperature vode posto su kao male osetljive. Neka ti je sa srecom. Poz.;)

O lepi Blue Daimondi. Najbolje pumpe su ti sampionove . Sto se tice hranjenja mozes ih hraniti lisnatom hranom za pocetak. Moras im obezbediti dovoljnu zapreminu vode jer najvise od toga zavisi vreme njihovog rasta.

Jedna od najboljih pumpi su sampionove pumpe. Sto se pice odrastanja svee zavisi. Kod riba je bitna litraza vode. A u teoriji se spomnje da na jedan cm velicine ribe ide 1 lit.vode. Za pocetak s obzirom da ih imas malo ti je dovoljno 2o litara. Sto se tice ishrane mozes uzeti obicnu lisnatu hranu i hraniti ih sa tim. Vodi racuna oko temperature vode posto su kao male osetljive. Neka ti je sa srecom. Poz.;)

Oket. Hvala. :D Nisi mi samo rekla kako se kreću cene? I da li postoje neke razlike u veličini pumpe, zavisno od veličine akvarijuma u koji će se staviti, ili...?

Cene trenutno mi nisu poznate . Posto u skorije vreme nisam ULAZAIO u prodavnice po pitawu kupovine. Postoje razlike u velicini, yavisno za koju ti litrazu treba i namenu. Dali samo da ubacujes vazduh u aq ili da koristis i za filtriranje vode.

ma cena je oko 300-500 din. uzmi tu plavu champion pumpu, proverene su, ali u principu razmisli dobro, pumpe prave buku, a buka nije dobra stvar.... meni su u akvaristici mnogo bitne stavke tišina (čak ni klokot vode ne sme da se čuje) i odsutnost vlage u sobi. a ne da taj kutak podvodnog sveta kad mu se okreneš leđima ostavlja utisak kao da je neka strugara pored močvare.
ako uzimaš pumpu, uzmi i raspršivač naravno.

mushu, prelepi akvarijumi, svaka čast na biljkama, osvetljenju i čistoći vode. a kakva ti je to podloga? i kakvo to osvetljenje imaš?

ma cena je oko 300-500 din. uzmi tu plavu champion pumpu, proverene su, ali u principu razmisli dobro, pumpe prave buku, a buka nije dobra stvar.... meni su u akvaristici mnogo bitne stavke tišina (čak ni klokot vode ne sme da se čuje) i odsutnost vlage u sobi. a ne da taj kutak podvodnog sveta kad mu se okreneš leđima ostavlja utisak kao da je neka strugara pored močvare.
ako uzimaš pumpu, uzmi i raspršivač naravno.

mushu, prelepi akvarijumi, svaka čast na biljkama, osvetljenju i čistoći vode. a kakva ti je to podloga? i kakvo to osvetljenje imaš?

Pa šta je onda potrebno imati u akvarijumu, a da to znači dobre uslove i zdravlje riba, ako se izuzme ta pumpa i uzme u obzir da akvarijum nema stotine litara? :-| Ja koga god da pitam, svi se uhvate za tu pampu, pa sam sad zbunjena... :| Dakle...? :smile:

P.S. Ovo za strugaru ti je komentar za 5! :)

Back