AKVARISTIKA

• Začetnik teme Začetnik teme Zefir
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...i na kraju ubaci jednu kornjaču da sve uz slast pojede :lol:
nemoj preterivati sa ribicama...bolje bi za tebe i tvoje ribice bilo da za promenu "preteruješ" sa biljkama i njihovom negom,jer su one značajan faktor za zdravlje riba...

Moze da se desi da kada ih prebaci u teglu i vrati ih posle da budu uplasene pa da ih zbog toga i ne diraju.Mada sve zavisi.Eh ako hoces saren akvarijum ubaci nekoliko neonkica,zebrica i trihogastera.Bice sareno koliko hoces.Ubacis i neku dobru biljku i to ti je to.Naravno i cistace i muljase ubaci.Isto je dobro da ubacis jednog puza(velikog zutog)on je dobar za alge.I ubacis jednog borca(muzjaka)oni su isto prelepi.Nemoj dva da ubacujes jer ce se poubijati a moze da se desi i zenku da ubije kad ubacis.Obicno se drzi samo muzjak.Sve to bi prelepo izgledalo.Jos kad bi nasla i cokot neki supalj i stavis u akvarijum da mogu ribice da prolaze i zezaju se oko njega bilo bi super.Ja se malo raspisao.;):D
Super si se ti raspisao! :D
Neonkice imam (objasnili mi da su jatne ribice i da ne vredi manje od 10 - imam ih malo više ;)), zebrice isto jako volim, naročito one rozikasto-narandžaste, ove treće ne znam koje su... ali proveriću.
Puž (Žuća) je (uz algare Mrcu i Živoslava, naročito Mrcu) šampion u rastu! Ogroman je! :lol:. Imam i one za čišćenje dna, albino (Ružica) i sivog (Gliša). Imam i borca (Aleksa) i one što mužjaci imaju "mač" (bez perverzija, molim ;)), zovu se Toma i Vlaja. Nedavno ubacili Aleksi devojku, ali je ni ne registruje... :confused:
Imamo i potonuli ratni brodić, a i biljčice nam fino napreduju...
Sve to izgleda ovako nekako...

Zar se niko ne bavi akvaristikom?:confused:To je manje zahtevno nego da imate psa kao kucnog ljubimca.Imam jednog ,pa znam.I to nije mali-Belgijski ovcar-grenendal.:lol:Ali mene trenutno zanimaju ribice!:worth:Da li neko hoce da razgovara sa mnom?:sad2:[/COLOR

I ja imam Nemackog Ovcara a takodje i ribice.Po mogucstvu male gupike drzi barem mesec dana u mrestilici dok malo ne ojacaju(barem ja tako radim)pa ih onda prebaci u akvarijum zajedno sa ostalim ribicamaKod mene gupika okoti izmedju 15-30 malih pod uslovom da je redovno kontrolisem jer neke znaju i da cape po koju po okotu.Bitno je da u akvarijumu imas dosta trave da bi po povratku imale gde da se skrivaju ako ih slucajno budu jurile ostale ribice..

Mozes li da mi kazes kolike budu ,od prilike,sa mesec dana?:confused:Imam dosta trave.A puno njih mi je proslo kroz mrestilicu jos dok se "poradjala",a i kasnije,sve kroz one glupe rupice!:cry:Ali sada su dosta porasle ,pa ne mogu vise da prodju.:lol:

Ja ih vise ne kotim u mrestilici bas iz razloga koje si naveo pa ti preporucujem kantice od euro krema ili slicne(zapremine do dve litre),izvadis malo trave iz akvarijuma pa kada se okoti nju vrati u akvarijum a malima menjaj vodu na svaka tri dana dok ne porastu.Ne mogu da ti kazem tacno kolike su sa mesec dana ali po tvojoj proceni kada mislis da je vreme da ih prikljucis ostalim ribicama to uradi.

Nije vazno!Da li znas neki dobar sajt u vezi akvaristike osim ovoga -www.akvaristika.org.yu-.I ,mozda znas,imam screen saver Dream Aquarim,ali ne mogu da ga update-ujem.Da li si u toku.Pozdrav!:mrgreen:
P.S.Ribice uzivaju same u aq.;izgleda da cu imati jos malih od platike.Ali nju cu odmah odvojiti u drugi(tj.3.aq.)!!!

Ja sam imala bas cudna iskustva sa malim gupikama...ako im promenim vodu ili ih premestim u drugi akvarijum one uginu,ne znam zasto,radila sam sve kako su mu rekli u pet shopu...i sad kad se okote(ili kako se vec kaze),ne diram ih,ostavim ih u akvarijumu,pa u proseku prezivi oko 8 njih...i to porastu vise od roditelja

Nemam bas neko iskustvo,ali kada mi se platika okotila:?:,sve su ih pojeli,zato sam sada pokusala da ih odvojim.Od mnogo njih ostale su samo 4.Za sada su ok i nadam se da cu uspeti da ih odrzim toliko da ih vratim u aq.

Jel ovo zuto poklopac?
Ako jeste trebalo bi da napunis aq do vrha,
moj savet ti je da promenis pozadinu kako bi ti biljke i ribe dosle do izrazaja,najbolje crna tapeta ili crni hamer.
Ja bi izbacila brodic i ubacila neki lep koren,sve to bi doprinelo mnogo prirodnijoj atmosferi:D

slažem se da je pozadina hmm, hajde da kažemo neodgovarajuća, ali ne bih preporučio crnu jer se dobije efekat ogledala, pa će onda ko god pogleda u akvarijum videti svoju facu na pozadini
koliko ja vidim brodić je deo pozadine?

slažem se da je pozadina hmm, hajde da kažemo neodgovarajuća, ali ne bih preporučio crnu jer se dobije efekat ogledala, pa će onda ko god pogleda u akvarijum videti svoju facu na pozadini
koliko ja vidim brodić je deo pozadine?

ja imam crnu pozadinu,i nema efekta ogledala. Samo treba uzeti mat papir. Ja sam kupila samolepljivu tapetu,koja ima godove kao drvo,pa je pozadina malkice reljefasta kad se zagledas bas bas u nju. Nije mi nesto akvarijum,nije velik,ima 50-60 litara nisam sigurna koliko. I to je stara postava ribica,sarana smo pustili u dunav, koi je nasa novi dom,sa svojom vrstom,a nabavili smo jos jedan par tetri i par molika. I jos jednog belog skalara:)

hehe, pit bull lover, ajde lepo priznaj da ti je ovo samo pomoćni akvarijum gde čuvaš hranu za svoje pirane...
elem, kako nema odraza? pa eno vidiš se na pozadini, zar ne primećuješ?!!!

šalim se, po mojoj teoriji, na prednjem staklu akvarijuma trebalo je da ti se vidi faca dok si ga slikala, nebitno od kakvog je materijala crna pozadina, moguće je da je stvar povezana sa uglom osvetljenja... ali neka smeh istestira najbolje na svom akvarijumu pa ćemo videti...
elem, da sam na tvom mestu, izbacio bih one tri školjke i školjku puža jer povećavaju tvrdoću vode i time skraćuju vek ribicama. razgovaraj sa iskusnijim akvaristima, nijedan ti neće dati zeleno svetlo za školjke.
drugo, zamenio bih i podlogu, i izbacio plastilčno bilje iz prostog razloga što sam fan što prirodnijeg izlgleda u akvarijumu. no to ne moraš odmah da uradiš, nego kad ti dosadi trenutni izgled akvarijuma.
takođe, preporučio bih ti da ubaciš prirodne biljke, ne moraš mnogo pošumljavati, ali bitno je da ima koja radi uspostavljanja ekosistema, gde će biljke davati ribicama onaj pravi kiseonik i plus trošiti razne toksine iz vode, a ribice će biljkama davati ugljen dioksid i tako će se harmonično nadopunjavati....

RIN@ zar nemas mogucnost za spoljasnji filter ovi unutrasnji filtercici nisu posebno dobri. Spoljnji filter skupi mnogo vecu kolicinu prljavstine i kada ga peres ubacujes svezu vodu u akvarijum. A ima jos jednu prednost kad god ti se okoti neka ribica u akvarijumu a da to ne vidis velika je sansa da u filteru nadju spas

Back