oskar2215
Ističe se
- Poruka
- 2.366
Hvala svima na savetima provericu sta se dogadja oko toga 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vozim na kratke relacije,verovatno zato ga brzo i sj..m,dva puta mi se desilo da mi se skroz ispraznio,jednom zbog upaljenog svetla,jednom zbog otvorenog gepeka![]()
Hvala svima koji su odgovorili.
Očigledno da ću morati da kupim nov.
meni su poslednja dva crkla sa istekom garantnog roka. varta je bila u pitanju. sve je to krs sada.. kupiti onaj za koji daju najduzu garanciju....
KAd auto radi struja akumulatora treba da je 14,6V ako se ne varam ali kad se upali onda treba da bude nesto sitno jaca od 12V i ukoliko je manja onda je akumulator na izdisaju.
Iz mog ugla gledanja jako dobri akumulatori su Exide i Varta a sve ostalo je sa znakom pitanja.
po meni je varta najbolja, meni je na matorom dizelu najduze uzdrzala cak i po tri puta vise od konja, sada imam silver vartu koja je najnovija tehnologija sto moze da se stavi u moj auto, sledeca je start stop samo .....
treba kupovati srpske proizvude, al i ti proizvodi su skuplji kod nas nego u inostranstvu, kod nas valada monopol, ono sto su ameri resili jos pre 100 godina!
Jel znas kako ja vartu odrzavam, zaboravim svetla u nutar auta, deca nezatvore lepo varta, i nekada zimi gori i po tri dana u garazi koja nema vrata, iako je dizel 2000 cm samo pipnem kljuc, a sa black horse sam znao tri molitve da otpevam, i ako jednu pogresim, od paljenja nema nista...
imao sam dve varte, palva i silver dinamic, plava je prodata sa starim autom, siva jasi sadasnji sporet, na starom je bila pumpa pri kraju i imalo je problem paljenja kada je vruc!
pa ova silver dinamic je skuplja, moze da se koristi i za start stop motore, 74 ampera bila malo manje od 10 000, inace imas ti onu plavu ona je jeftinija ima i jos jeftinija, ja nisam bogat da kupujem najeftinije stvari, inace garancija je 40 meseci, stim sto mi je prodavac produzio jos godinu dana, znaci 5 godina skoro!
ova, samo je bila dosta jeftinija kada sam je ja kupovao!
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=42540
И још једна ствар у вези акумулатора. Ако је за твој ауто предвиђен аку од 55Ah, не стављај вeћи никако.
culi smo te i prvi put
nego niko nije napomenuo najbitniju stvar, nije bitna voltaza nego startna struja na akumulatoru, to je ta razlika u ceni......
evo ovde ima dosta dobrih kometara o akumulatorima, i sta se kupje od kvaliteta....
http://www.fordclubserbia.org/forum/viewtopic.php?f=49&t=10733&start=175
Da li mogu da se pune oni akumulatori koje nemaju one čepove,koji se odvrću i gde se sipa destilovana voda ?