Moj sin ia 14,5 i od vanskolskih aktivnosti je trenutno aktuelno (dve godine) plivanje. Krenuo je sa 5 godina i isao na tekvondo, ples, kosarku, rukomet i evo sada je aktuelno plivanje. Poenta je bila u tome da se sportu ne pridaje velika vaznost u smislu uspeha (negde je bio uspesan, negde osrednji), vec je stalno bila prica da je to dobro da bi bio zdrav i da bi bio zgodan

, a da u zivotu ne treba da bude sportista vec da je akcenat na skolovanju...
I uspelo je u smislu da rado ide na treninge i da ga ne mrzi da kod kuce dodatno vezba trbusnjake i sklekove (odrzava plocice

). Kada dodje sa treninga potpuno je umoran i opusten, nema nervoze, ma fenomenalno
To mu sigurno nije genetski jer ni ja, a ni moj muz nemamo bas nikakvog interesovanja za sport (ni aktivno ni pasivno)
Nije pokazivao nikakvo interesovanje za muziku, a jezike uci sa mnom kod kuce.
U sustini mislim da ne bi ni imao vremena da se bavi jos necim jer su skolski zahtevi visoki, a ja bih htela da ima vremena i za druzenje, a ne samo za obaveze.
Za razliku od njega ja sam potpuno fizicki neaktivna (bila i ostala, ali popravicu se

). Zavrsila sam nizu muzicku skolu sto je za mene bio pravi kuluk, a bolje da sam isla na sport jer bi me sport oslobadjao stresa, dok me je muzicka skola punila stresom. (Naravno, ko to voli, za njega je to opustanje, ali to nije bio moj slucaj.
Veoma je vazno da postoji dodatna aktivnost jer kad vidim kako izgleda raspust (narocito letnji) pripadne mi muka. Veoma je vazno da postoji sport zbog zdravlja i fizickog i psihickog. Veoma je vazno da ostane prostora za druzenje, opustanje, slobodno vreme.
Da rezimiram:RAVNOTEZA