Ako se neko razume u psihologiju ili psihijatriju,nek udje na temu. TREBA MI POMOC!

leeekmi

Primećen član
Poruka
546
Zapravo,ne radi se o meni,jer da se radi vrvtn sad ne bih mogao da kucam ovo sto kucam.
Jedan moj drug je dugo vremena pio lekove sa stabilizaciju psihickog stanja i onda je postepeno prestajao.Onda je potpuno prestao pre par meseci. Ono sto se desilo relativno skoro je da je on potpuno pukao..Drugarica mi kaze da ima psihozu i logoreju (nekontrolisanost govora)...Ako neko nesto zna o ovome,molim vas neka mi ovde napise.. Da li je to izlecivo i koliko je opasno? hvala unapred

bez nekih lekova ludaci jednostavno ne funkcionišu

Hmmm...problem je sledeci: on je pre nekoliko godina pokusao da izvrsi samoubistvo,ali je preziveo i od tad pije te lekove.....ja ga poznajem jedno godinu-dve i za to vreme smo postali zaista dobri dobri prijatelji...Jako je inteligentan,voli da prica,da savetuje....Pre nekoliko meseci je usao u neku vezu i od tad je odlucio da se skida sa lekoova postepeno jer je smatrao da mu oni usporavaju neke telesne funkcije zbog cega nije bio zadovoljan...Pre par meseci se skinuo sa lekova i od tad je izgleda pocelo da se stanje pogorsava...mada ja to nisam primecivao...nismo se puno ni druzili..ali izgleda da je doslo do kulminacije te njegove bolesti i jedino sto znam da je sada na psihijatriji,da stalno prica kako ga ovaj ili onaj kopira kako je on nepobediv,najjaci i sl........ Meni se,iskreno srce cepa otkad sam cuo ovo i utisak je kao da se to meni desilo,eto takav mi je dozivljaj.....Jako me zanima da li postoji kakava nada,pomoc,lecenje,pa da se njegovo stanje stabilizuje?

Hmmm...problem je sledeci: on je pre nekoliko godina pokusao da izvrsi samoubistvo,ali je preziveo i od tad pije te lekove.....ja ga poznajem jedno godinu-dve i za to vreme smo postali zaista dobri dobri prijatelji...Jako je inteligentan,voli da prica,da savetuje....Pre nekoliko meseci je usao u neku vezu i od tad je odlucio da se skida sa lekoova postepeno jer je smatrao da mu oni usporavaju neke telesne funkcije zbog cega nije bio zadovoljan...Pre par meseci se skinuo sa lekova i od tad je izgleda pocelo da se stanje pogorsava...mada ja to nisam primecivao...nismo se puno ni druzili..ali izgleda da je doslo do kulminacije te njegove bolesti i jedino sto znam da je sada na psihijatriji,da stalno prica kako ga ovaj ili onaj kopira kako je on nepobediv,najjaci i sl........ Meni se,iskreno srce cepa otkad sam cuo ovo i utisak je kao da se to meni desilo,eto takav mi je dozivljaj.....Jako me zanima da li postoji kakava nada,pomoc,lecenje,pa da se njegovo stanje stabilizuje?
Postoji nada,a to je da se promijeni iz korijena...sam je kriv za to stanje,nije on slučajno prolupao tek tako...mora da mijenja sebe...tablete su privremeno "riješenje",teška droga...

А шта си ти? Његов анђео чувар?

Ваљда има родитеље који о томе треба да воде бригу, не мешај се у туђа посла.

Roditelji su mu razvedeni...cale alkoholicar..majka vodi racuna kolko moze,pa opet ona ne moze sama da mu pomogne.....zjbn situacija ;)
Ne mesam se ja....nisam se nikada ni mesao u to,nisam mu ja nikad govorio ni da smanji lekove ni da ih poveca....jednostavno bih hteo da cujem neko strucno misljenje...ima li tu pomoci? To mi je "bio" ako ne i najbolji drug..

tesko se ovde moze traziti pomoc za takav problem

- - - - - - - - - -

i sta znaci to potpuno pukao

- - - - - - - - - -

http://sr.wikipedia.org/sr/Психоза

Nznm u kakvom je stanju,samo sam nacuo......Ova jedna drugarica mi kaze da je to stanje pocelo da se pogorsava jos od pre 2 meseca od kako je ostavio lekove....Ja sam se druzio sa njim od pre 2 meseca pa sve do pre 10-15 dana kad sam ga zadnji put video....sta znam,meni to nije izlgedalo toliko nenormalno,izlgedalo je normalno,msm stanje...znao sam da je on pre imao te neke probleme zbog lekova i tako to,pa se nisam ni obazirao mnogo......
Sad mi drugarica kaze da on samo prica i prica i prica i kako su svi debili i kako pokusavaju da ga kopiraju....mene je npr izbrisao iz prijatelja....nabrojala mi je neke bolesti za koje je cula da ima....psihozu npr...to je cisto ludilo...odstupanje iz sveta realnosti,iluzije....onda logerija,nekontrolisano pricanje...i tako
Ona kaze da je tesko da ce se vratiti u stabilnost.....sad sta znam...

- - - - - - - - - -

Samo da razjasnimo,ne trazim ja pomoc za njega..Njemu ce doktori pomoci ako mogu...Ja trazim informacije o tome koliko je to opasno,i da li je izlecivo....

Evo iscitah pa verovatno ce morati da zivi na lekovima
ako mu se pogorsalo bez njih
u ostalom na psihijatriji je pa ce ga oni leciti
Moze se stabilizivati ali izleciti potpuno to nisam sigurna
mislim da ni lekari to ne mogu garantovati

nne znam puno o tome ali kada neko puno prica to moze biti i sizofrenija :(
mada ne mora
i ako se gubi u nerealnost
pa ozbiljno je stanje
pitanje je da li je izlecivo:(
to ce lekari utvrditi

- - - - - - - - - -

dalje pitanje je da li je neka nasledna psihicka bolest ili ne

nije nasledno.....jednostavno je posle tog dogadjaja isao u bolnicu,ima ozilje,sve mu je bilo izlomljeno ali je preziveo......Sad se zezao sa lekovima pa mu se stanje pogorsalo.... Jeda njegova bivsa devojka je bila puno puta na psihijatriji,ali ipak je posle izlazila i sta vise normalno se manje vise ponasala....pa mi to opet uliva nekuu naduu :/

- - - - - - - - - -

Evo iscitah pa verovatno ce morati da zivi na lekovima
ako mu se pogorsalo bez njih
u ostalom na psihijatriji je pa ce ga oni leciti
Moze se stabilizivati ali izleciti potpuno to nisam sigurna
mislim da ni lekari to ne mogu garantovati

Ja ne verujem da ce ga izleciti,ali se nadam da nece ceo zivot provesti na psihijatriji,ima tek 23 god.....

pa moze da bude izlecivo, imas ovo udruzenje recimo http://www.savezpacijenata.org/srp230/product_item/Udruženje-DUŠA.html

ako nije izlecivo onda pod lekovima
mozda nije tako strasno kao sto ti izgleda, lekar je nesto uradio pa je gledao sta ce da ispadne

ne znam moze mozda da se cupa i ovako, kako zna i ume :IIII

nek uzme da radi nesto, verovanto studira, nek se vrati tome npr... mada to su sve njegove odluke

pa moze da bude izlecivo, imas ovo udruzenje recimo http://www.savezpacijenata.org/srp230/product_item/Udruženje-DUŠA.html

ako nije izlecivo onda pod lekovima
mozda nije tako strasno kao sto ti izgleda, lekar je nesto uradio pa je gledao sta ce da ispadne

ne znam moze mozda da se cupa i ovako, kako zna i ume :IIII

nek uzme da radi nesto, verovanto studira, nek se vrati tome npr... mada to su sve njegove odluke

Hmmm,znaci ti mislis da ce se njegovo stanje sigurno poboljsati,bilo skroz,bilo pod lekovima? Hmmm,to mi je bilo bitno....On je pio pre neke tablete za stabilizaciju stanja,posto je bio u teskoj depresiji...pa je onda,dakle uz potvrdu psihijatra se skidao sa lekova,naravno on je urgirao da se skine sa lekova,ali psihijatar je potvrdjivao smanjenje odnosno prestanak koriscenja lekova......pokazivao mi je potvrde.... Valjda psihijatar ne bi napravio tako fatalnu gresku da ga skine sa lekova ako je to toliko opasno....

I psihijatri eksperimentisu sa tudjom psihom
probaju lekove pa koji budu ok

takodje depresija sta je
neko je nezadovoljan svojim zivotom pa padne u depresiju
da li je on poludeo? nije

- - - - - - - - - -

neko jednostavno negatiovno razmislja pa to prouzrokuje depresiju

- - - - - - - - - -

treba tu puno rada sa nekim da bi bio dobro
treba nauciti ispravno razmisljati
nositi se sa problemima

Hmmm,znaci ti mislis da ce se njegovo stanje sigurno poboljsati,bilo skroz,bilo pod lekovima? Hmmm,to mi je bilo bitno....On je pio pre neke tablete za stabilizaciju stanja,posto je bio u teskoj depresiji...pa je onda,dakle uz potvrdu psihijatra se skidao sa lekova,naravno on je urgirao da se skine sa lekova,ali psihijatar je potvrdjivao smanjenje odnosno prestanak koriscenja lekova......pokazivao mi je potvrde.... Valjda psihijatar ne bi napravio tako fatalnu gresku da ga skine sa lekova ako je to toliko opasno....

ne kazem da ce da se poboljsa ali moze da se poboljsa
pa mozda nije toliko strasno sta mu se desilo, mozda izgleda ali nije

I psihijatri eksperimentisu sa tudjom psihom
probaju lekove pa koji budu ok

takodje depresija sta je
neko je nezadovoljan svojim zivotom pa padne u depresiju
da li je on poludeo? nije

- - - - - - - - - -

neko jednostavno negatiovno razmislja pa to prouzrokuje depresiju

- - - - - - - - - -

treba tu puno rada sa nekim da bi bio dobro
treba nauciti ispravno razmisljati
nositi se sa problemima

Ovako su se stvari dogadjale: Upad u tesku depresiju ------>pokusaj samoubistva,preziveo-------->imao operacije,posto je hteo da se baci pod voz,pa je imao i posledice valjda ---------> pio lekove za stabilizaciju stanja,da ne padne opet u depresiju -------------> skinuo se sa lekova postepeno-----------> psihoza,ludilo......

Oooo,umeo je on da se nosi sa problemima od kako je pio lekove,poradio je na svom zivotu itekako......cak je bio stabilnija licnost i od mene po tom pitanju...veoma racionalno razmisljao kad je problem..... I onda odjednom..

ne kazem da ce da se poboljsa ali moze da se poboljsa
pa mozda nije toliko strasno sta mu se desilo, mozda izgleda ali nije

Ne ne,meni je ta drugarica jedna rekla da je on skrooz pukao,da je cula da ima stosta,ali izmedju ostalog i tu psihozu i logeriju.... meni ta drugarica kaze da ce se teesko izvuci,mada ni ona ne zna mnogo vise od mene ;)

Ne ne,meni je ta drugarica jedna rekla da je on skrooz pukao,da je cula da ima stosta,ali izmedju ostalog i tu psihozu i logeriju.... meni ta drugarica kaze da ce se teesko izvuci,mada ni ona ne zna mnogo vise od mene ;)

a sta znaci izvuci, mozda ce sad morati bas na lekove, al to ti je sve do njega
pa nista obidji ga ako je u bolnici, to je valjda OK

Zapravo,ne radi se o meni,jer da se radi vrvtn sad ne bih mogao da kucam ovo sto kucam.
Jedan moj drug je dugo vremena pio lekove sa stabilizaciju psihickog stanja i onda je postepeno prestajao.Onda je potpuno prestao pre par meseci. Ono sto se desilo relativno skoro je da je on potpuno pukao..Drugarica mi kaze da ima psihozu i logoreju (nekontrolisanost govora)...Ako neko nesto zna o ovome,molim vas neka mi ovde napise.. Da li je to izlecivo i koliko je opasno? hvala unapred

ne razumijem se u psihologiju i psihijatriju al mislim da je prvo trebao otkloniti uzrok, ono sto ga je dovelo u prvobitno stanje pa tek onda da se lijeci, inace nek ne prestaje dzaba da se lijeci

pa ok to je njeno subjektivno vidjenje njega
mozda je trenutno pukao to ne znaci da se ne moze oporaviti
a jel ces ti kontaktirati sa njim

Back