Rekao je Tolstoj.
Da li ima pisaca koji ne mogu da ne pišu i onih koji bi mogli da ne pišu ali pišu?
Da li ima pisaca koji ne mogu da ne pišu i onih koji bi mogli da ne pišu ali pišu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svako ima potrebu da se kroz nešto izrazi.jos bi dodao da bi mnogi mogli da ne pisu
i da mi nije jasan uopste poriv antitalenata da pisu
i neka bolesna potreba da se silom dokazu
nece, ne ide okei
batali ...
mozda bi bio dobar akvarista ili maketar
sto smaras svet
tako cesto mogu da procitam neke gluposti i nekako mi se plache
al ne plachem nego se samo malo smorim i onda pomislim
zasto bi ja oplakivao neciji antitalenat jer sigurno neko na svetu sad place recimo zbog te ili slicne stvari
malo sam citao o tim nekim potrebama ljudi da se izraze
a mnogo vise sam svedocio nnjihovim promasajima
to je recimo jako izrazeno u likovnoj umetnosti
Nažalost mnogo je stvaralaca te vrste.inace ja gde god vidim ta umetnicka dela tih ljudi koji bi mogli da se ne bave stvaralackim radom
ja ih unistim jer osecam moralnu obligaciju da tako postupim
ta samRekao je Tolstoj.
ta sam
nisam pisac ali pišem, do sada sam ispisala na stotine stranica
jer mi prija da pišem i kroz pisanu reč kažem šta mislim ili osecam
mogla bih knjigu da izdam ali necu..kao sto ni moj rodjak nije hteo
da izda u vidu knjige svoje pesme koje su predivne, emotivne i uzbudjujuce
stoje u fioci daleko od očiju javnosti ,vidljive samo za njegove potomke
pisci i treba da objavljuju, mi amateri koji zamišljamo da smo pisci nama pisanje sluzi kao ventil sto ti rece
Mislim da je Lev Nikolajevič mislio pre svega na one koji ono što pišu i objavljuju
Dok mi obični smrtnici, nadam se, imamo pravo da što kažeš, imamo makar taj ventil pisanja, koji je zdrav i prirodan.
Dapisci i treba da objavljuju, mi amateri koji zamišljamo da smo pisci nama pisanje sluzi kao ventil sto ti rece![]()
Slažem se sa KingomJa bih voleo da pisem, ali ne pisem, osim sto u poslednje vreme pisem ovde na forumu sve sa nadom da ce ono sto pisem da se dopadne nekom. Mnogo vise pisem nesto drugoiako je to krace za pisanje.
Citam vase postove, a po glavi mi se mota film "Stranger than fiction" u kome glumi covek koji me nervira jos iz nekih komedijaskih filmova, ali u ovom filmu razvaljuje, a ovo drugo dvoje koji su, iako sekundarni, apsoluno vrhunski, docaravaju problem pisanja knjiga svom silinom.
A hteo sam, zapravo, o tome kako pisanje ide donekle samo, a onda, negde stane. Tako ja provedoh nekoliko meseci komponujuci neku moju muziku i u jednom trentku se uhvatim da se vrtim u krug i nemam ideju. Pozovem drugara na pice koji se bavi muzikom i izlozim mu problem, a on mi kaze, verovatno da se sve sto si hteo vec rekao, a da bi mogao dalje moras malo da slusas...
Onda procitam negde u Kingovoj autobiografiji da covek svaki dan pise i kad mu je do toga i kad mu nije do toga (ne secam se koliko bese kaze da pise strana dnevno i insistira da to radi tako) ali ono sto napominje kao mnogo vaznije jeste, da cita mnogo vise strana nego sto pise. Kaze ne mozes da pises, ako ne citas dovoljno. Moras da znas sta pises.