Ako me zaboraviš

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zaborav znači biti spreman za novi početak i hrabro prihvatiti ono što vam se nađe na putu. To znači da odlučite da ostavite bol, zbunjenost, razočarenje, duboke ožiljke i prekršena obećanja. Imate pravo da idete dalje. Ne dozvolite da se zaglavite na mestu gde ste se potpuno izgubiti. Podsetite se da niste nečiji drugi izbor. Ne dozvolite sebi da mislite da ne zaslužujete više. Nastavite da se smejete, nastavite da živite, čak i ako se jedna ljubavna priča ugasila,
ne zaboravite da je život nepredvidiv.

Osobe koje morate da jurite da bi vas volele, jednostavno ne pripadaju vam i ne zaslužuju vas.
Njih pustite, neka odu svojim putem, a nekim novim i lepšim stazama života, može doći neko ko istinski voli vas.

:think:
Osobe koje morate da jurite da bi vas volele, jednostavno ne pripadaju vam i ne zaslužuju vas.
kako si to mislila ? Pa svaku sam jurio,.. da bi me upoznala,.. nametao se da bih joj kasnije nedostajao,.. pa to je normalno za muško osvajanje,.. sve i da nam se sretnu pogledi,.. da se prepoznamo u očima,..
i onda odem kući i čekam ,.. :rotf: (nezrelo, vrlo razmaženo i nezrelo).
Ili si mislila na "juriti" nakon rastanka,.. e to je već druga priča,.. patetika i patologija,.. A šta ćemo sa strastima ?
Njih pustite, neka odu svojim putem, a nekim novim i lepšim stazama života, može doći neko ko istinski voli vas.
daa, ne gubite nadu,.. samo sedeti i čekati,.. i piskarati na FB, na nekom forumu,.. i sve će se samo desiti. Ne verujem..
U vezi teme,.. sebičluk (sebičnost) odiše u naslovu,..
Svi navedeni velikani ovde, žele isto: Zaboravi me. nesebično.

Poslednja izmena:
:think:

kako si to mislila ? Pa svaku sam jurio,.. da bi me upoznala,.. nametao se da bih joj kasnije nedostajao,.. pa to je normalno za muško osvajanje,.. sve i da nam se sretnu pogledi,.. da se prepoznamo u očima,..
i onda odem kući i čekam ,.. :rotf: (nezrelo, vrlo razmaženo i nezrelo).
Ili si mislila na "juriti" nakon rastanka,.. e to je već druga priča,.. patetika i patologija,.. A šta ćemo sa strastima ?

daa, ne gubite nadu,.. samo sedeti i čekati,.. i piskarati na FB, na nekom forumu,.. i sve će se samo desiti. Ne verujem..
U vezi teme,.. sebičluk (sebičnost) odiše u naslovu,..
Svi navedeni velikani ovde, žele isto: Zaboravi me. nesebično
Možda ti on može dati odgovor 😉
https://www.facebook.com/share/r/1EwhwQ1DmG/

Zaborav je oblik smrti. Ne postojiš za tog nekog.
Nema te.
Zvuči surovo ali je bolja opcija od iznenadnog izviranja sećanja ( uvek kada najmanje očekujemo ), talasa boli i nedostajanja. Bolje za tog nekog, koji treba da zaboravi.
Ali to teško ide.
Moja nedostajanja su uspavana u meni. I nikada ne znam kada će se probuditi. Obično je dovoljan miris snega ili pogled na žute lale i lokvanje.
Imam način kako da ih uspavam, vratim na to tamno mesto gde ih čuvam. Ali vraćaju se, s vremena na vreme.
I ja tu ne mogu ništa.

Nisam te zaboravio
:heart:
Nisam te zaboravio!
A kako bih i mogao.
Samo sam odabrao da ne pričam o tebi , ne spominjem te.
Čuvam te kao najveće blago, skriveno u srcu.
Tamo zaborav ne zalazi.
Do tamo samo ja znam put. Tamo odlazim kad god te se zaželim...
Charles Bukowski

Zaborav je oblik smrti. Ne postojiš za tog nekog.
Nema te.
Zvuči surovo ali je bolja opcija od iznenadnog izviranja sećanja ( uvek kada najmanje očekujemo ), talasa boli i nedostajanja. Bolje za tog nekog, koji treba da zaboravi.
Ali to teško ide.
Moja nedostajanja su uspavana u meni. I nikada ne znam kada će se probuditi. Obično je dovoljan miris snega ili pogled na žute lale i lokvanje.
Imam način kako da ih uspavam, vratim na to tamno mesto gde ih čuvam. Ali vraćaju se, s vremena na vreme.
I ja tu ne mogu ništa.
crno - belo ?
Ili sećanja spavaju ili su loša ? tužna ?

Moja nisu ni crna ni loša :) .. da je valjalo, to bi trajalo,.. i ja sam veći krivac, jer sam mogao bolje ,... držim se devize "ko zna zašto je to dobro" - ta iskustva te oblikuju,.. i postaješ bolji čovek . .

Сећај ме се
Иако морам рећи збогом
Сећај ме се
Немој због тога да плачеш
Иако сам далеко носим те у срцу
Певам ти тајну песму сваке ноћи које смо раздвојени

Сећај ме се
Иако морам да путујем далеко
Сећај ме се
Сваки пут кад чујеш тужну гитару
Знај да сам са тобом на једини начин на који могу да будем
Док поново не будеш у мом наручју
Сећај ме се

Poslednja izmena:

Zaboravi me...​

Učini mi to, molim te. Učini mi to, zaboravi me. Kao što dijete zaboravlja svoju igračku kada ga odvedu daleko od čarolija djetinjstva i nauče ga kako je život borba bez kompromisa i bez milosti. Okreni se, nastavi dalje tim svoji stazama, određenim još kada smo se prvi put sreli. Jer sve što počne, jednom mora i završiti, kraj je sastavni dio svakog početka, kraj koji čitam u dubini tih tvojih nebeskih očiju. Znam, sada ti nije lako, čovjek se navikne na onog tko je kraj njega i vrlo brzo oboje postanu slični jedno drugome. Ali nikada isti. Shvatit ćeš to, znam kako možeš, ubijedit ćeš u to samu sebe kada budeš poravnavala račune naše ljubavi, negdje na rubu svoga srca. Izabrat ćeš zaborav, svi ga jednom izaberu. Tako je lakše, pronaći sve ono što nije valjalo, opravdati vlastiti izbor koji drugog baca u zagrljaj očaja i nastaviti dalje. Svi jednom nastave dalje. Svi pronađu izgovore.
I bolje je tako, ne bi želio jednom se sresti s tobom i preći na drugu stranu ulice. Ne, nakon što smo zajedno snivali, plakali i povjerili jedno drugom sve ono što nikada drugima nismo rekli.
Nađi izgovor i osmjehni mi se, pravi se moćna i samostalna.
Znam kako to možeš, znam kako ćeš to učiniti i zaboraviti svoju najdražu igračku. Od ljubavi se ne živi.
No vidiš, ja sam od ljubavi živio i znam kako ću jednom, kada se okrenem iza sebe i zbrojim sve puteve kojima sam koračao, pamtiti jedino ljubav. Jer jedino je ona i vrijedna pamćenja. Jedina vrijedna življenja. Od ljubavi se jedino živi.
Učini mi to, molim te, zaboravi me, osmijehni se kada me budeš srela; kao poznaniku, nekome tko nije s tobom sanjao i tvoje snove. Zaboravi me. Ja tebe nikada neću moći....

Autor: Darko Balaš

Back