Možda nisi razumela kontekst. Napravio sam ovu ozbiljnu temu na pdf Ljubav&Sex gde su krenuli da mi se podsmevaju. Otuda prebacivanje ovde gde verujem da ljudi imaju malo više senzibiliteta.
A taj deda je rekao ono što sam preneo. Bio je iskren da su se voleli. I svestan da sa starošću dolazi i smrt. Po meni je on uspešniji od gomile koja ima para i akademske titule a nije našla...Po tome kako je inače pričao rekao bih da smatra da je ostvario svoj život kako treba. To što on nekome deluje kao običan seljak (podsmevali mu se na gorespomenutom pdf-u) ništa ne znači.
A šta je tvoj deda rekao nakon smrti njegove žene?
Sada sam videla i razumela.
Moj deda je postao blago dementan malo pre babine smrti. Ležala je dugo, umrla u 86-87 godini.
Posle njene smrti, deda je pokušavao da se šali sa mojom mamom, sa mnom, sa mojom sestrom. Obožavao je mog malog sestrića.
Kada sam mu jednog dana ponudila da zajedno gledamo TV ili da igramo tabliće, bio je potpuno svestan.
" Znaš.. Vi ste svi moja deca. I vidim da hoćete da mi bude dobro. Ja sve vas mnogo volim... Ali..drukčije sam pričao sa mojom babom. Bile su to druge priče..ona me je najbolje razumela i ja nju..."
Plakala sam posle tih njegovih reči koje ću zauvek pamtiti.
Deda je umro šest meseci posle babe. Imao je 92 godine.
Beskrajno mnogo sam ga volela i njemu i babi u čast, za nezaborav, napisala sam jednu priču.
Mogu da je postavim kao novu temu. Ili da je postavim u jedan od moja dva bloga ovde..pa u ovoj temi da ostavim link.