Akademik u Srbobranu pretučen u prostorijama SNS: "Kukavički čin zbog bedža sa krvavom šakom"

Poruka
3.793
Akademik Jovan Šetrajčić tvrdi da je sinoć napadnut i pretučen u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu.

Sinoć je u Srbobranu održana blokada jedne raskrsnice u ovom mestu, kao i mosta.

Kako kaže studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Teodora Momčilović, koja je bila na ovom protestu u Srbobranu, građani su se prvo okupili na raskrsnici, nakon čega su krenuli na most, a na putu između ova dva mesta nalaze se prostorije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

"Kako smo mi tada čuli, u prostorijama SNS je tokom trajanja protesta pretučen čovek od 74 godine", objašnjava ona.

Akademik Jovan Šetrajčić se nakon što je prijavio policiji napad i nakon što je napustio Urgentni centar u Vrbasu vratio na protest u Srbobran i tu se obratio.

Kako je rekao, tokom protesta je prolazio pored prostorija SNS, gde se nalazilo više lica ispred zgrade.

"Oni su me uvukli unutra, šutirali me nogama, udarali rukama, naočare su mi ostale napolju, svugde su me udarali, u glavu, a najviše u levo plućno krilo. Policiju sam nakon toga zvao i oni su došli i prevezli me u bolnicu. Kod mene su videli bedž sa krvavom rukom i pištaljku koju sam nosio sa sobom, pa su me zato verovatno i tukli, ali mi ništa nisu rekli", rekao je on okupljenima na protestu.

Studentkinja Teodora Momčilović kaže i da im je rečeno da policija ne može da uđe u prostorije SNS i da uhapsi napadače na njihovog sugrađanina jer nemaju nalog.

"Nemaju nalog da hapse one koji su napali čoveka od 74 godine, a isto tako hapse studente po ulicama cele države", ističe ona.

Grupa mladih "Srbobran se budi" saopštili su da je profesor pretučen, te su naveli da je ovo drugi slučaj u nekoliko meseci da članovi i funkcioneri SNS napadaju i tuku ljude u svojim prostorijama.

"Zbog prošlog incidenta tražili smo ostavku predsednika opštine Srbobran Radivoja Paroškog i pozvali smo ga da postupi u skladu sa Etičkim kodeksom koji je grubo prekršio - što je on, očekivano, odbio. Ovaj put nećemo tražiti ostavke funkcionera koji su učestvovali u ovom bednom i kukavičkom činu, kao ni ostavku lokalne funkcionerke čiji je suprug bio učesnik i napadač. Besmisleno je tražiti moralnu odgovornost od onih koji morala nemaju", navode oni u saopštenju.

Ističu da traže krivičnu odgovornost.

"Džabe je deo ekipe pobegao dok se drugi deo zaključao i sakrio iza policije - saznalo se koje bio prisutan u trenutku napada. Dok ne bude pravde, neće biti ni mira", dodaju oni.

Studenti i građani i večeras organizuju protest ispred prostorija SNS u Srbobranu od 20 časova.

"Izgleda da isti zakon ne važi za SNS članove i za nas, slobodne ljude. Ostajemo na ulici dok se ne uhapse oni koji su pretukli čoveka juče. Policija ne hapse one koje tuku, policija štiti članove SNS-a, a ne svoje građane", navodi se u pozivu na protest.

https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...ukavicki-cin-zbog-bedza-sa-krvavom-sakom.html

Dakle, čovek prijavi da je napadnut i odgovor policije na to je da nema nalog.

Profesor Šetrajčić: Nekoliko osoba me tuklo u prostorijama SNS-a​

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u penziji govorio je za Al Jazeeru o sinoćnjem incidentu u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu.
Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u penziji Jovan Šetrajčić, koji je sinoć pretučen u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu, ispričao je za Al Jazeeru da ga je više nepoznatih muških osoba uvuklo u stranačke prostorije, gde su ga potom udarali rukama i nogama.

Taj 75-godišnjak uputio se na protest, noseći bedž sa krvavom šakom i pištaljku, da bi ga najpre, dok je prolazio pored prostorija SNS-a, kako je rekao, jedan muškarac uz uvrede grubo uhvatio i povukao za rame.

“Ja sam odreagovao dok me je vukao, tako što sam se okrenuo i udario mu šamar, da bi odmah potom iz stranačkih prostorija istrčalo nekoliko muškaraca koji su me bukvalno uvukli unutra. Bacili su me na zemlju i udarali me rukama i nogama dok sam ja vikao da stanu, da imam 75 godina i da sam invalid”, kaže Šetrajčić.​

Prestali su da ga udaraju i izbacili su ga napolje, navodi, kada se začulo da neka žena vrišti. Sam je pozvao policiju koja je brzo poslala patrolu, a potom je sa njima otišao do Službe hitne pomoći u Srbobranu, gde su mu dali uput za dalje preglede u bolnici u Vrbasu.

Profesor u penziji priča i da je po povratku iz bolnice, oko ponoći, otišao u policijsku stanicu da prijavi napad.

Al Jazeera se obratila Policijskoj upravi u Novom Sadu sa pitanjima u vezi sa incidentom, ali još nismo dobili odgovore.

Zbog ovog događaja za večeras u 20 časova najavljeni su novi protest u Srbobranu.

Ponovo na protest​

Šetrajčić dodaje da će i večeras otići na najavljeni protest.

“To je moja obaveza prema deci koja treba da žive u državi bez nasilja, u kojoj se poštuju zakoni”, rekao je Šetrajčić.

U Srbobranu je sinoć blokirana jedna raskrsnica i most, a grupa mladih “Srbobran se budi” saopštila je da je ovo drugi slučaj u nekoliko meseci da članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke napadaju i tuku ljude u ili ispred svojih prostorija.

Krajem januara aktivisti SNS-a su tokom noći istrčali iz stranačkih prostorija i napali dve grupe studenata koji su u neposrednoj blizini lepili nalepnice sa pozivom na protest. U napadu bejzbol palicom jednoj devojci tada je na više mesta slomljena vilica.

Zbog tog događaja sudi se četvorici aktivista vladajuće stranke, a u ponedeljak je po drugi put odloženo ročište, jer je odbrana zatražila izuzeće postupajuće sutkinje, te predsednika svih novosadskih sudova zbog sumnje u pristrasnost.

https://balkans.aljazeera.net/news/...-nekoliko-osoba-me-tuklo-u-prostorijama-sns-a

Profesor Šetrajčić: Nekoliko osoba me tuklo u prostorijama SNS-a​

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u penziji govorio je za Al Jazeeru o sinoćnjem incidentu u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu.
Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u penziji Jovan Šetrajčić, koji je sinoć pretučen u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu, ispričao je za Al Jazeeru da ga je više nepoznatih muških osoba uvuklo u stranačke prostorije, gde su ga potom udarali rukama i nogama.

Taj 75-godišnjak uputio se na protest, noseći bedž sa krvavom šakom i pištaljku, da bi ga najpre, dok je prolazio pored prostorija SNS-a, kako je rekao, jedan muškarac uz uvrede grubo uhvatio i povukao za rame.

“Ja sam odreagovao dok me je vukao, tako što sam se okrenuo i udario mu šamar, da bi odmah potom iz stranačkih prostorija istrčalo nekoliko muškaraca koji su me bukvalno uvukli unutra. Bacili su me na zemlju i udarali me rukama i nogama dok sam ja vikao da stanu, da imam 75 godina i da sam invalid”, kaže Šetrajčić.​

Prestali su da ga udaraju i izbacili su ga napolje, navodi, kada se začulo da neka žena vrišti. Sam je pozvao policiju koja je brzo poslala patrolu, a potom je sa njima otišao do Službe hitne pomoći u Srbobranu, gde su mu dali uput za dalje preglede u bolnici u Vrbasu.

Profesor u penziji priča i da je po povratku iz bolnice, oko ponoći, otišao u policijsku stanicu da prijavi napad.

Al Jazeera se obratila Policijskoj upravi u Novom Sadu sa pitanjima u vezi sa incidentom, ali još nismo dobili odgovore.

Zbog ovog događaja za večeras u 20 časova najavljeni su novi protest u Srbobranu.

Ponovo na protest​

Šetrajčić dodaje da će i večeras otići na najavljeni protest.

“To je moja obaveza prema deci koja treba da žive u državi bez nasilja, u kojoj se poštuju zakoni”, rekao je Šetrajčić.

U Srbobranu je sinoć blokirana jedna raskrsnica i most, a grupa mladih “Srbobran se budi” saopštila je da je ovo drugi slučaj u nekoliko meseci da članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke napadaju i tuku ljude u ili ispred svojih prostorija.

Krajem januara aktivisti SNS-a su tokom noći istrčali iz stranačkih prostorija i napali dve grupe studenata koji su u neposrednoj blizini lepili nalepnice sa pozivom na protest. U napadu bejzbol palicom jednoj devojci tada je na više mesta slomljena vilica.

Zbog tog događaja sudi se četvorici aktivista vladajuće stranke, a u ponedeljak je po drugi put odloženo ročište, jer je odbrana zatražila izuzeće postupajuće sutkinje, te predsednika svih novosadskih sudova zbog sumnje u pristrasnost.

https://balkans.aljazeera.net/news/...-nekoliko-osoba-me-tuklo-u-prostorijama-sns-a
Ne ide se sam u proteste pogotovo ispred zmijarnika goloruk.

Petar Živković, Ana Vučak, Milan Stanković, Boško Jolović, Neven Jovanović, Pavle Šebek, Sonja Ponjavić, Natalija Jovanović, Aleksandar Jovanov, pre par dana tokom protesta na Slaviji još jedna studentkinja dobila pesnicu u lice od junačine, petoro studenata i dvoje građana iz Čačka koji su pokušali da im pomognu kad ih je organizovano fizički napalo 25 crnokapuljaša, i još ko zna koliko u medijima neimenovanih fizički napadnutih ljudi od strane režimskih batinaša. Napadi pesnicama, nogama, palicama, šipkama, letvama, čekićima, kaiševima, noževima, vozilima...

Spisku dodajemo i profesora Jovana Šetrajčića.

dodjes sa 70+ godina, akademik i pljunes krezubog klinca slajmarom u lice i posle dobijes batine.

ko je tu i koliko kriv?

retoricko pitanje, ne mucite se sa odgovorom

a usput i osamario nekoga (razlog: osamario da bi dobio batine i time ispao mucenik :kafa: )
Nikog nije pljunuo u lice, idi piši gluposti negde drugde. Sve i da jeste, to nikako ne pravda prebijanje i to očigledno nemoćnog lica. Najmanje tri krivična dela su počinjena od strane nekoliko SNS batinaša. Treba biti ozbiljno poremećen pa pomisliti da bi čovek ćutim godinama i invalid namerno izazvao takav incident i rizikovao već narušeno zdravlje i život samo da bi prikazao ološ onakvim kakvim ga već percipiraju skoro svi s bar pola mozga.

Treba biti ozbiljno poremećen pa pomisliti da bi čovek ćutim godinama i invalid namerno izazvao takav incident i rizikovao već narušeno zdravlje i život samo da bi prikazao ološ onakvim kakvim ga već percipiraju skoro svi s bar pola mozga.
totalno si u pravu za ovo. treba biti ozbiljno poremecen pa rizikovati svoje zdravlje u tim godinama pa pljuvati i SAMARATI maloumnog snssovca

Saopštenje za javnost Opštinskig odbora SNS Srbobran:

Poštovani građani opštine Srbobran, zbog nemilih scena koje su se juče desile ispred prostorija Srpske napredne stranke u Srbobranu, imamo potrebu da vas informišemo o svemu što se zapravo dogodilo kako bi prava istina izašla na videlo i kako bi se zaustavile lažne optužbe srbobranskih blokadera.

Nepoznata osoba, za koju smo kasnije saznali da je Jovan Šetrajčić, akademik i profesor, pljuvao je naše stranačke prostorije nakon čega je i fizički nasrnuo, a zatim i udario našeg sugrađanina i člana Srpske napredne stranke. Samo prisebnošću našeg sugrađanina, koji je zadobio udarac, a izašao je iz stranačkih prostorija sa hranom u rukama, nije došlo do dalje eskalacije konflikta. Za sve ove iznete tvrdnje posedujemo video zapise koje ćemo nakon sprovedene istrage od strane nadležnih organa, prikazati
javnosti.

Nakon ovog događaja, blokaderi, koji su zaustavili saobraćaj na mostu u Srbobranu, došli su do stranačkih prostorija i iste demolirali i takođe napravili talačku krizu za ljude koji su se nalazili u samim prostorijama. Za svo nasilje koje su sprovodili srbobranski blokaderi, takođe postoje video zapisi koje ćemo nakon završene istrage i objaviti.

Nećemo dozvoliti da se obmanjuje javnost i zato pozivamo nadležne organe da u što skorijem roku procesuiraju prave nasilnike kojima je to očigledno jedini način političkog delovanja. Verujemo našoj policiji za koju smo sigurni da će sačuvati javni red i mir i da će sve izgrednike privesti pravdi.

https://srbobran.sns.org.rs/novosti/saopstenja/saopstenje-za-javnost-6

Back