Ајмо цурице, ајмо дечаци: Данкиње у обавези да се јаве на служење војног рока 1. јула

Da li i žene treba da služe vojsku?

• Da, ravnopravnost podrazumeva i jednake obaveze

glasova: 12 70,6%
  • Ne, žene bar u tom pogledu treba da budu malo ravnopravnije od muškaraca

glasova: 5 29,4%

• Ukupno glasova
    17
trebaju i žene da služe i kod nas... a i ovo sa lutrijom im je dobro dok ne razviju kapacitete za mnogo regruta...ja bih to napravio da bude kao odlazak na posao...umesto na posao svako ko nije služio vojsku ode u najbližu kasarnu na obuku i tako jedno 3 do 6 meseci...
Danaca ima šest miliona, u eventualnom ratu sa SAD (koji je mnogo vjerovatniji nego sa Rusijom) da svi budu vojnici to neće igrati nikakvu ulogu.

Sa Rusijom i Amerikom ne može niko ozbiljno da ratuje. Može ali veoma kratko vrijeme.

Velika vojska nije isto sto i efikasna vojska. Zene bi u tom slucaju mogle biti dodatni motiv neprijatelju.
Zena treba da bude izvan borbe, sposobna da stiti sebe, svoju decu i ranjenike.
kako će bez vojne obuke biti sposobne da štite sebe, decu i ranjenike?
Ako bi isle u rat,ko bi se brinuo o deci?
u Izraelu i žene služe vojni rok pa ne vidim da nema ko da brine o deci

Rat nije isto sto i vojni rok.
Obuka moze ali ne i obavezni vojni rok.
Zene moraju da se sacuvaju od rata ako nacija zeli da opstane.
Ni Izrael (sem specijalno obucenih) ne verujem da bi slao zene u okrsaj.
To u istoriji nikad niko nije radio ko je zeleo da opstane.

Žene služe dvije godine, nakon što postanu punoljetne. Kasnije mogu da produže po ugovoru a i ne moraju.

Znači već nakon 20-e mogu da se udaju.

Rat nije isto sto i vojni rok.
Obuka moze ali ne i obavezni vojni rok.
Zene moraju da se sacuvaju od rata ako nacija zeli da opstane.
Ni Izrael (sem specijalno obucenih) ne verujem da bi slao zene u okrsaj.
To u istoriji nikad niko nije radio ko je zeleo da opstane.
Žene u Izraelu služe vojni rok a to znači da je svaka specijalista za određeni ves npr. vezista, tenkista, pješadinac, inžinjerija itd.

To je već vojska, aktivna vojska.

Žene u Izraelu služe vojni rok a to znači da je svaka specijalista za određeni ves npr. vezista, tenkista, pješadinac, inžinjerija itd.

To je već vojska, aktivna vojska.
Jedno je obucen a drugo specijalista.

Ne mozes biti specijalac za dve godine obuke vojnog roka.
To su posebni uslovi.

Poslednja izmena:
Jedno je obucen a drugo specijalista.

Ne mozes biti specijalac za dve godine obuke vonog roka.
To su posebni uslovi.
Može, tako se označava ves (vojno evidencijska specijalnost). Prvo idu dva negdje tri mjeseca opšte pješadijske obuke pa onda služenje u jedinicama u koje se raspoređuje po regrutaciji.
Recimo ne možeš uzeti čovjeka visine dva metra i ubaciti ga u tenk, obično niži ljudi budu tenkisti, psiho-fizički jači ljudi budu diverzanti, dobri strijelci snajperisti itd.

Svi oni služe u svojim rodovima u koje su raspoređeni i za to vrijeme postaju specijalisti za određene namjene recimo poslužilac na RRU (radio-relejnom uređaju) ves 190 i sl.

Može, tako se označava ves (vojno evidencijska specijalnost). Prvo idu dva negdje tri mjeseca opšte pješadijske obuke pa onda služenje u jedinicama u koje se raspoređuje po regrutaciji.
Recimo ne možeš uzeti čovjeka visine dva metra i ubaciti ga u tenk, obično niži ljudi budu tenkisti, psiho-fizički jači ljudi budu diverzanti, dobri strijelci snajperisti itd.

Svi oni služe u svojim rodovima u koje su raspoređeni i za to vrijeme postaju specijalisti za određene namjene recimo poslužilac na RRU (radio-relejnom uređaju) ves 190 i sl.
Jedno su ordinarna zanimanja a drugo biti specijalac za borbena dejstva .

Danaca ima šest miliona, u eventualnom ratu sa SAD (koji je mnogo vjerovatniji nego sa Rusijom) da svi budu vojnici to neće igrati nikakvu ulogu.

Sa Rusijom i Amerikom ne može niko ozbiljno da ratuje. Može ali veoma kratko vrijeme.
Zašto da ne probaju?

Jedno su ordinarna zanimanja a drugo biti specijalac za borbena dejstva .
Pa ves ti je oznaka za vojnu specijalnost. Tj. to svaki vojnik je po ves određen za jednu aktivnost koja mu je primarna.

Ja sam bio u vojsci posle rata u BiH, prošao sam i pješadijsku i specijalističku obuku za vezistu.
Jedan vod pješadije ima recimo 60 ljudi, to se dijeli u 4 odjeljenja po 15 ljudi.
Od tih 4 odjeljenja svako ima po dvojicu snajperista, dvojicu mitraljezaca, dvojicu sa protivoklopnim bacačima itd.
Kasnije sam raspoređen u vod veze na spacijalističku obuku, vozio sam borbeno oklopno vozlio veze koje je išlo i po vodi, amfibija, radio na teleprinteru i američkoj radio stanici. Znao sam da koristim sva sredstva veze koja su tada bila u vojsci, dok mi je specijalnost po ves bila poslužilac na radio-relejnom uređaju 180, čini mi se tako nekako je bila oznaka.

Ja sto znam Dance i Dankinje, to sve ostri i agresivni pojacano , tako da nece curicama tesko pasti to sto ce da ih zovu u vojsku , patile bi da ih ne zovu u vojsku..
Zaebani danci nacija...nisu na recima kao Srbi nego brate ima da te pokolje ako se oseti ugrozenim, dok ti posle mozes da trazis pravdu i da galamis..

Back