Ајмо цурице, ајмо дечаци: Данкиње у обавези да се јаве на служење војног рока 1. јула

Da li i žene treba da služe vojsku?

• Da, ravnopravnost podrazumeva i jednake obaveze

glasova: 12 70,6%
  • Ne, žene bar u tom pogledu treba da budu malo ravnopravnije od muškaraca

glasova: 5 29,4%

• Ukupno glasova
    17
Ja sam da kazem prosao dosta zemalja, upznao ljudi i mislim da nigde nema te tolike zelje za tudjom nesrecom...Sigurno da negde ima, ali ja se nisam sretao sa tim...Verovatno da ima na Balkanu kod ovih okolnih naroda, a upereno protiv nas, mada ovoliko, nisam siguran...Mi imamo tu ljubav prema tudjoj nesreci sto se tice celog zapadnog sveta(kome i sami pripadamo)...
Jesmo li mi ubili 700 000 ljudi u logoru kao što su drugi? Jesmo li mi imali roblje i djeci odsjecali šake ili ruke?
Jesmo li imali gasne komore i kulu od ljudskih glava?

Jesmo li možda zastupali politiku da "umre pola miliona iračke djece radi promjene režima"?

Jesmo li mi ubili 700 000 ljudi u logoru kao što su drugi? Jesmo li mi imali roblje i djeci odsjecali šake ili ruke?

Jesmo li možda zastupali politiku da "umre pola miliona iračke djece radi promjene režima"?

Molim te da prekines da upotrebljavas zamenice mnozine za bilo sta u svom pomahnitalom udbaskom narativu.

Hvala unapred.

Ja sam da kazem prosao dosta zemalja, upznao ljudi i mislim da nigde nema te tolike zelje za tudjom nesrecom...Sigurno da negde ima, ali ja se nisam sretao sa tim...Verovatno da ima na Balkanu kod ovih okolnih naroda, a upereno protiv nas, mada ovoliko, nisam siguran...Mi imamo tu ljubav prema tudjoj nesreci sto se tice celog zapadnog sveta(kome i sami pripadamo)...

Jesmo li mi ili naša vojska negdje povješali žene i starce gdje smo zauzeli tuđu teritoriju?

1887413.jpeg

Svako ko je cinio zlocine ima ista opravdanja koja ti imas... Ti si jednostavno ta sorta....Da si rodjen kao Bosnjak ubijao bi zverski zarobljene srpske civile, jer su ti "Cetnici pobili familiju"..Da si Arbanas, napadao bi na srpsku vojsku koja prelazi Albaniju, jer su ti par godina pre toga Srbi u Ljami poklali narod....Da si ustasa ubijao bi Srbe u Jasenovcu, jer su te tlacili oni i njihov kralj...Ti si jednostavno takva sorta, a koga ces mrzeti zavisi samo od strane na kojoj si rodjen...

Pa kad je osoba glupa i oseca se nemocna, onda ona trazi sebi mesto tako sto zeli da drugi sam izgubi...
Plus ce da laze i maze da bi nasankao tog drugog na meke metode...
To je univerzalno...
E sad, zasto je kod nas na balkanu toliko dominantno , pa zato sto uspeva...
Ili je balkan mnogo gluplji nego sto mislite u odnosu na sve te druge zemlje ili je stalno spoljno i unutrasnje ojadjen....
Spoljno ratovima, unutrasnje pljackama, sto ima smisla, posto su svi lopovi u Srbiji , malo manje u bosni, verovatno isto u makedoniji , jos manje u hrvatskoj i najmanje u sloveniji..

Jasna je i ocigledna strategija celog naroda da dozvoli sitnu pljacku , jer to sitna se odnosi na ono sto je neuobicajeno a uobicajeno , ili da prevedem, sitna pljacka necega cemu mi odredjujemo vrednost, sto ce reci alat je alat iliti 3000 dinara sve jedno da li je splajser od 10 000e ili je busilica od 2000 dinara....za naciju Srba to je alat, kradja alata...i tacka..

Tako se svesno nulira svako ko je razlicit od ostalih , obicno se na meti nadju inteligentniji i tako se sprecava njihov prodor..
Ako uvedes stalno ometanje svih po malo , onda ces najvise smetati inteligentnima, dok ces vrlo malo smetati glupima, jer oni i nemaju nista sto je razlicito od pokusaj ponovo pa ces jednom uspeti....hiljadu puta isti nacin...sto je definicija ludaka i glupaka..
Sve to gledate svaki dan ali ne razumete, sto je blazenstvo gluposti , pa te nista od toga ne iritira...inace bi ti smetalo to sto ti moras 10 godina da radis kao metalopreradjivac a neko ko je dobar sa SNS dobije kes na crno i propere pola i dobije za najnoviji laser rezac i onda sto tebi traje 5 dana on nareze za 3h....2h crtajuci i 1h rezuci...

Poslednja izmena:
Jesmo li mi ili naša vojska negdje povješali žene i starce gdje smo zauzeli tuđu teritoriju?
Evo ti jedan citat iz knjige naseg Dimitrija Tucovica sa lica mesta:
Kada su srpske trupe to selo uništile, u njemu ljudi nije bilo. Rezervni oficiri koji su dobili naređenje da selo zapale i sve što u njemu zateču stave pod nož, uzaman su se opirali, uzaman su ponavljali reči „zar sve?", uzaman su po nekoliko puta izveštavali komandanta da u selu nema nikoga više osim žena i dece. „Sve!", to je bio odgovor nekoga kapetana Jurišića, koji je radio u sporazumu sa potpukovnikom Milićevićem.
Za dva sata selo je bilo potamanjeno uz scene koje je teško reći. Plotuni su poobarali žene koje su držale odojčad u naručju; pokraj mrtvih matera drala su se njihova dečica koja su slučajno bila pošteđena kuršuma: tela, kao jela vitka, lepih gorštakinja rila su se kao crvi po ledini; žene su se porađale od straha. Za dva sata potamanjeno je na 500 duša.

Ništa više prosečni Srbin, veliki patriota, ne voli nego tuđu propast, pristao bi i na sopstvenu propast samo ako bi to značilo i propast za njegove umišljene neprijatelje.
Ništa Srbin autošovinista ne voli više nego propast ili bar posrnuće sopstvene države jer to bi to značilo da je on em bio u pravu em se pokazao kao gradjanin sveta a ne tamo neka zamašćena srbenda.

Ništa Srbin autošovinista ne voli više nego propast ili bar posrnuće sopstvene države jer to bi to značilo da je on em bio u pravu em se pokazao kao gradjanin sveta a ne tamo neka zamašćena srbenda.
Ne znaš ti ništa, ja sam za razliku od vas, lažnih patriota, pravi patriota, koji želi da vidi svoju zemlju uspešnu, razvijenu, ekonomski jaku, okrenutu Evropi, a udaljenu što više od Rusije.

Ne znaš ti ništa, ja sam za razliku od vas, lažnih patriota, pravi patriota, koji želi da vidi svoju zemlju uspešnu, razvijenu, ekonomski jaku, okrenutu Evropi, a udaljenu što više od Rusije.
Evropska Unija će za sedam dana da projekat Jadar proglasi svojim strateškim projektom koji će od Srbije napraviti kisela jezera. Neko ko podržava takvu organizaciju može biti ili teška budala ili moralna nalaza . Najčešće i jedno i drugo.

Prvo žene šaljemo.
jes vala, sad bi jos i ispalo da bi najbolji dronosta bio neki gejmer od 15 godina
Ajdemo u planine, jer tamo nema zime...:cool:
Pa nisu oni bombardovali vas,nego nas.
A nekada: mobilizacija kod DŽingis kanovih naslednika, kad ih napadnu svi preko 10 godina moraju u rat, ko nije za borbu bar da bude tu da ima ko da “vozi” rezervne konje, pa (kad im njihovi konji izginu) ga otac ili starija braća transportuju na zadnjem sedištu. Nisu oni tek tako osvojili sve od Žutog do Jadranskog mora, pošto su konji Mongolima bili i prevozno sredstvo i potrošna roba (konj se mnogo lakše pogodi strelom nego jahač) angažovani su i žene i deca i starci da “voze” rezervne (odmorne) konje i na pogodnom mestu čekaju one koji idu u borbu sa odmornim konjima ako treba da se brzo beži ili progoni druga strana.

2B30C881-F77D-42CF-9317-D158BF6949E5.jpeg

Svako ko je cinio zlocine ima ista opravdanja koja ti imas... Ti si jednostavno ta sorta....Da si rodjen kao Bosnjak ubijao bi zverski zarobljene srpske civile, jer su ti "Cetnici pobili familiju"..Da si Arbanas, napadao bi na srpsku vojsku koja prelazi Albaniju, jer su ti par godina pre toga Srbi u Ljami poklali narod....Da si ustasa ubijao bi Srbe u Jasenovcu, jer su te tlacili oni i njihov kralj...Ti si jednostavno takva sorta, a koga ces mrzeti zavisi samo od strane na kojoj si rodjen...
Ti si lažov i manipulant. Ja nikada nikog nisam ubio niti bi. Kada ne znaš šta da odgvoriš ti napadneš sagovornika.
Zato što si jeftina lažovčina.

Evo ti jedan citat iz knjige naseg Dimitrija Tucovica sa lica mesta:
Kada su srpske trupe to selo uništile, u njemu ljudi nije bilo. Rezervni oficiri koji su dobili naređenje da selo zapale i sve što u njemu zateču stave pod nož, uzaman su se opirali, uzaman su ponavljali reči „zar sve?", uzaman su po nekoliko puta izveštavali komandanta da u selu nema nikoga više osim žena i dece. „Sve!", to je bio odgovor nekoga kapetana Jurišića, koji je radio u sporazumu sa potpukovnikom Milićevićem.
Za dva sata selo je bilo potamanjeno uz scene koje je teško reći. Plotuni su poobarali žene koje su držale odojčad u naručju; pokraj mrtvih matera drala su se njihova dečica koja su slučajno bila pošteđena kuršuma: tela, kao jela vitka, lepih gorštakinja rila su se kao crvi po ledini; žene su se porađale od straha. Za dva sata potamanjeno je na 500 duša.
Šta bulazniš ti? Kakvi su ovo citati bez izvora?

Ајмо цуруце, ајмо дечаци: Данкиње у обавези да се јаве на служење војног рока 1. јула​

Pogledajte prilog 1703482

КОПЕНХАГЕН – Младе Данкиње могле би да буду позване на служење војног рока већ од 1. јула 2025. године, изјавио је данас тамошњи министар одбране Троелс Лунд Пулсен.

„У светлу тренутне ситуације у одбрамбеној и безбедносној политици, оружане снаге треба да регрутују више људи, и стога је важан сигнал да се до 1. јула 2025. године успостави пун паритет између жена и мушкараца”, рекао је Пулсен.

Џеј Ди Венс у петак у посети Гренланду

Првобитно је новим оквирним споразумом, којим се дужина војног рока повећава са четири на 11 месеци, предвиђено да се младе жене позивају од 2027. године, преноси Бета-АФП.

Конкретно, жене које напуне 18 година после 1. јула 2025. биће позване да учествују на Дану одбране 2026. године, годишњем догађају на којем млади морају да учествују на лутрији.

Они извлаче број који одређује да ли морају или не морају да служе војску, у случају да је број добровољаца недовољан.

Као одговор на растућу претњу коју представља Русија, Данска је у фебруару саопштила да ће издвојити додатних 6,8 милијарди евра за одбрану у наредне две године.

Прошле године је већ било повећање за 5,4 милијарде евра.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ezi-da-se-jave-na-sluzenje-vojnog-roka-1-jula

Opa Đurđo, u EU i ženski rod mora u vojsku. Da li bi ovo trebalo uvesti i kod nas?
Kод нас већ имаш доста жена у војсци неке и познајем.
Међутим ако би се обнављала војска требали би постојати бенефити ко одслужи али не присила. Што би подразумевало да за пешадијског војника не више од 6 месеци са викендима код куће.Даље би ишло на 8-12 месеци за специјале јединице можда и мање ако би постојала активна и ефикасна обука.
Наравно и жене према сопственом избору али би мислим саме требале одлучити да ли ће уместо рецимо 6 месеци служити 3 месеца или хоће тоталну равноправност.
У смислу и у спорту на гренд слемовима женски тенис је у 2 добијена сета мушки 3.
Сад ту би требале саме референдумски се одлучити.

Back