Ajida nije dobila Oskara

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
83.087
Pompezno otvorena tema o filmu koji prikazuje deo rata u Bosni od autorke koja pravila pre toga film o silovanju u Bosni (pogodite ko je kriv) ostaje kao ciganska galama posle dodele oskara za inostrani film.

Južnokorejski film "Parazit" (na jasle i nvo) je do suza nasmejao kako njihovu tako i stranu publiku. A ujedno i Oskarovac, e sad zašto naši paraziti ne otvoriše ja ne znam...

Danski film "Pijandura" je takodje u vrhu vrhova.

Medjutim Ajida nije uživela publiku u klasičnu ratnu priču izvučenu iz konteksta.
Nominovana i za Oskara i za Zlatni globus i za Zlatnu palmu ipak nije dobila ni Malog lavića na kraju... Nije ni Zapad mutav...mada su kvarni za pare...

Autorki filma želimo treću sreću u smislu da ekranizuje počerak rata u Bosni kad su muslimani namerno gadjali Markale da bi uz zapadne prijatelje medijski brutalno nabedili Srbe za početak pa pisle bi što bi a i priznali da su fejkovali...

A onda se sa srpske strane pojavi polupismena budala koja donela zaključak "o nekoj tamo svadbi" kao preteči... pa ono prosto da poludiš koliko budaletina... a rat proveli po Beogradu pa da sebi dodaju na važnosti kad već ne bi da učestvuju.

https://m.youtube.com/watch?v=t6iw1Z8QrpY
snimano u "srećnije vreme" - iako drpa po bosanski sve živo al ne kupuje, stručno preskaču srpske opanke i zadržavaju se na tamburalu, eto dokle je to došlo moja Ajida...odnosno počelo...

@комшија
jbg, habibi...

Pompezno otvorena tema o filmu koji prikazuje deo rata u Bosni od autorke koja pravila pre toga film o silovanju u Bosni (pogodite ko je kriv) ostaje kao ciganska galama posle dodele oskara za inostrani film.

Južnokorejski film "Parazit" (na jasle i nvo) je do suza nasmejao kako njihovu tako i stranu publiku. A ujedno i Oskarovac, e sad zašto naši paraziti ne otvoriše ja ne znam...

Danski film "Pijandura" je takodje u vrhu vrhova.

Medjutim Ajida nije uživela publiku u klasičnu ratnu priču izvučenu iz konteksta.
Nominovana i za Oskara i za Zlatni globus i za Zlatnu palmu ipak nije dobila ni Malog lavića na kraju... Nije ni Zapad mutav...mada su kvarni za pare...

Autorki filma želimo treću sreću u smislu da ekranizuje počerak rata u Bosni kad su muslimani namerno gadjali Markale da bi uz zapadne prijatelje medijski brutalno nabedili Srbe za početak pa pisle bi što bi a i priznali da su fejkovali...

A onda se sa srpske strane pojavi polupismena budala koja donela zaključak "o nekoj tamo svadbi" kao preteči... pa ono prosto da poludiš koliko budaletina... a rat proveli po Beogradu pa da sebi dodaju na važnosti kad već ne bi da učestvuju.

https://m.youtube.com/watch?v=t6iw1Z8QrpY
snimano u "srećnije vreme" - iako drpa po bosanski sve živo al ne kupuje, stručno preskaču srpske opanke i zadržavaju se na tamburalu, eto dokle je to došlo moja Ajida...odnosno počelo...

@комшија
jbg, habibi...
Sva sreća da to propagandističko đubre od filma nije dobilo Oskara.

Добитник оскара за неенглезе...Још једна тура
https://www.imdb.com/title/tt10288566/
За време филма жена и ја стукли по пар метакси, суперишка филм...
da, neki prevode taj Danski film kao "Još jedna tura", ja ga prekrstio u "Pijandura"

jel ti znaš da su Engleski lekari utvrdili činjenice da srpska šljivovica, čašica ujutru i čašica uveče dradtično smanjuje šanse za srčani udar? Nažalost prekomerno uzimanje dovodi do zadebljanha aorti...znači ne sme nestručno da se uzima, valjalo bi lekari da nam prepisuju prevenciju...

da, neki prevode taj Danski film kao "Još jedna tura", ja ga prekrstio u "Pijandura"

jel ti znaš da su Engleski lekari utvrdili činjenice da srpska šljivovica, čašica ujutru i čašica uveče dradtično smanjuje šanse za srčani udar? Nažalost prekomerno uzimanje dovodi do zadebljanha aorti...znači ne sme nestručno da se uzima, valjalo bi lekari da nam prepusuju prevenciju...
Има неко ко може тако и ракију користи на одговарајући начин. Не знам да ли си гледао филм, баш је о томе у фазону људи су се родили са 0.5 промила алкохола мање али ајде одржавај ти тих 0,5 ја не могу нема шансе зато и не пијем често...

jel ti znaš da su Engleski lekari utvrdili činjenice da srpska šljivovica, čašica ujutru i čašica uveče dradtično smanjuje šanse za srčani udar? Nažalost prekomerno uzimanje dovodi do zadebljanha aorti...znači ne sme nestručno da se uzima, valjalo bi lekari da nam prepisuju prevenciju...
Jer ako nije srpska, otegneš papke, a ovako živiš i živiš.

Činjenica kažeš :lol:

Jer ako nije srpska, otegneš papke, a ovako živiš i živiš.

Činjenica kažeš :lol:
e vidi, ovde ne pričamo o nominaciji nego ko je pobedio i šta se još sve snima po belom svetu tako da mi ispadosmo domoroci sa našim emotivnim agresijama u ime neoresušne prošlosti kao odličan povod

a što se tiče šljivovice, dakle od šljive, ne druge, ne viljamovka ne dunhevača, samo šljiva...ima naučna studija, nacrtali i one molekule...

Моја маленкост је знала да када се појавио дански филм да Аида неће да добије (заслуженог) Оскара. Амери лудују за свим шта је скандинавско!

Но, и номинација је велики успех за филм са Балкана.

Моја маленкост је знала да када се појавио дански филм да Аида неће да добије (заслуженог) Оскара. Амери лудују за свим шта је скандинавско!

Nije zato.
Prestara je Ajda za poslanikov ukus, pa nije pomogao.

Kad bi se napravio film "Markale" gde je CNN zdušno "objašnjavao" celom svetu da su Srbi gadjali pijacu ja bi SMS-om glasao za taj film, pa sve da ga Hrvat režirao...

Ajd da i zanemarimo Oskara ali da su film zaobišle sve moguće evropske nagrade...
...uprkos autorkinjinoj rotaciji glumačkih rola u odnisu na nacionalnost?

E vidiš, sad dolazimo do momenta ljudskosti - možda bi sve išlo drugim tokom da CNN nije izveštavao ceo svet "da su Srbi započeli"...

naravno da u svakom ratu najviše stradaju nedužni a pogotovo kod balkanskih primitivaca koji žive na Balkanu, tako da to od CNN-a uopšte nije bilo humano a znamo ko upravlja CNN-om tako da mojne o "čistoti prije braka".

Konacno,nije bitnoi sto bosanski film,nije dobio Oskara.Bitno je,da je ceo svet saznao,da je U Srebrenici bio genocid,zbog cega se ja kao
po ocu srbin,stidim i osecam se grozno,i ako nisam nikada ni mrava zgazio.....
evo pišem tri scenarija...sve Oskarovci...
"Poslednji pazar Markale" pa onda "Mir Božji mudžahedin na vratima" i jednu komediju o CNN-u koji prati sudbinu silovane muslimanke kojoj KFOR pomaže da nadju Srbina silovatelja prema fotorobotu tj opisu koji ona stalno mijenja pa taman da uhapse jednog kad njoj pukne vodenjak i rodi KFOR crnče...film se zove "Majk, pogodi šta je beba rekla?"

...kad već treba da se svet informiše...ne mora samo preko N1, Danas, B92 i preko Bećkovićke...može i privatna produkcija...

Back