- Poruka
- 88.154
Nešto mi u poslednje vreme to iskače. Air Fryier. (Nema srpska reč, garantujem da hrvati imaju?)
Koliko je to dobro?
Koliko je to dobro?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajer Frajer?Nešto mi u poslednje vreme to iskače. Air Fryier. (Nema srpska reč, garantujem da hrvati imaju?)
Pogledajte prilog 1157424
Koliko je to dobro?
a ne nudisValjapecem u tome mafine, meso, krompir, sendvics...
Evo ja ti nudima ne nudis![]()
ček ček ček...ja sam to imao za kokice i nije bilo nesto posebno i brzo se pokvario.
izvini, ali krilca i batak su daleeeko ukusniji iz ovoga a sve začinjeno kako trebaUzmite tiganj,stavite mast,domacu,svinjsku,kada se ugreje przite,nemojte da vas zaludjuju i pljackaju razne korporacije i lazni lobiji,pojedite malo i kvalitetno i ne brinite se,sve drugo su lazi i obmane.
vidiš, kokice mi nisu pale na pamet. Oni sve reklamiraju ili pomfrit ili neku piletinuja sam to imao za kokice i nije bilo nesto posebno i brzo se pokvario.
sjebi grejačvidiš, kokice mi nisu pale na pamet. Oni sve reklamiraju ili pomfrit ili neku piletinu
trik je u dodacima za uredjaj koji se naknadno kupujuOdlican je i mnogo ga koristim. PIletinu, pileca krilca najvise kao i batake i krompir na razne nacine. Tajna je ipak u dobroj pripremi hrane pre nego sto se stavi unutra. Jaja, prezle i razlicite zacine za pohovanu piletinu najvise volim. Pravio sam i cevape, i druge vrste mesa, kao i ribu na mnogo nacina. Najvaznije je da je zdravo. Ne treba ni ulje ni mast, mada moze da ispadne previse suvo. A upravo to je najveca mana. Jelo u tome moze ispasti veoma suvo. Nikada ne stavim hranu unutra od pocetka do kraja. Tokom kuvanja izvadim pa premazem ili vinom, supom, nekim sosom, malo rastopljenog putera, marinadom i drugim tecnim dodacima da ostane vlazno. Cesto ih okrecem. Pileca krilca ostavim u marinadi od razlicitih sastojaka preko noci ali dok ih spremam, obozavam da pileca krilca premazujem marinadom od tekile i zelenog limuna (lime). Ovaj recept koristim i za rostilj, ali je takodje odlican za air fryer. Na kraju ostavim da se zapece i da je hrskavo spolja dok je unutra mekano i raspada se prepuno razlicitih ukusa.
Pusti mashti na volju i eksperimentisi, cak je i zabavno isprobati razne sastojke.
P.S. Mikrotalasne ili instant kokice se ne trebaju praviti u air fryer-u. NIsu namenjene za to niti ce ispasti dobro.
istina, ne moze sa u njoj puno napraviti, dobra je za jednu do 2 osobe, sve ostalo je gubljenje vremena sa njom...mozda je dobar izbor za ljude koji zive solo
nas je troje
nikad ne pecem dva bataka ili tri krilca
niti manje od 12 mafina
tako da cu se ipak drzati ventilatorske rerne
pa nisam mislio kilo ulja nego samo malo da se premažeto se onda zove samo fryer tj friteza![]()
Ne može, mazo sam i mast, puter, ulje... Isuši meso bude ko drvo. Pomfrit samo onaj smrznuti i on ispadne suv. Sve bude ko drvo. Može da se kuva ručak tipa gulaš ali to je to.a zar ne može da se doda mast (ulje)?
Mozes dodati ulje. Ako imas, najbolje je koristiti ulje iz sprej boce. Ako nema toga, premaz od maslinovog ulja je dovoljan da meso ima hrskavu koru i da zadrzi mekocu i vlaznost unutra. Postoji par osnovnih pravila za spremanje. Ne skidati kozu sa mesa. Koza sluzi kao "barijera" koja ce zadrzati vlaznost. Meso sa koskom je bolje od mesa bez koske. Kost moze zadrzati nesto vlaznosti. Marinada je ipak najbolja, ali sa marinadom ne mozes dobiti hrskavu koru. Marinada osim sto daje ukus, takodje sluzi kao zastita od gubitka vlaznosti. Marinadu mozes spremiti neposredno pre kuvanja, a marinada uz druge sastojke, treba imati i ulja u sebi. Na taj nacin marinada zadrzava vlaznost mesa. Jedan od najboljih recepata je sa prezlama. Prezle uz jaja, a moze i med ili neki sladak sirup umesto jaja (ja koristim javorov (maple) sirup) da "zalepi" koru i doda mesu sladak ukus. Prezle totalno sacuvaju vlaznost da se meso unutar hrskave kore, bukvalno raspada. Ne koristim zamrznuto meso. Pomfrit mora biti svez i svese isecen. Pre nego sto se stavi u air fryer, tako sveze isecen se potopi u hladnu vodu oko 30 minuta. Nakon 30 minuta se ocedi i dobro isusi krpom ili papirom. Tek onda ga stavi u air fryer i na taj nacin nece biti suv. So, biber ili zacine stavi pred kraj, i protresi ili izmesaj pomfrit svakih 3-4 minuta da bi bio hrskav i zlatan ravnomerno sa svih strana. Ne koristi smrznuti pomfrit. Najvaznija stvar je da prvo zagrejes air fryer do potrebne temperature, pa tek onda da stavis meso ili pomfrit unutra. Kao sto sam napisao i u prvom postu. Air fryer ima neogranicene mogucnosti ali ih uz eksperimentisanje moras nauciti i dovesti do licnog savrsenog ukusa.a zar ne može da se doda mast (ulje)?
Ne slazem se. U ovoj fritezi na vazduh se sprema bez ulja i mnogo mnogo je zdravije i manje kalorija, pogotovo pomfritUzmite tiganj,stavite mast,domacu,svinjsku,kada se ugreje przite,nemojte da vas zaludjuju i pljackaju razne korporacije i lazni lobiji,pojedite malo i kvalitetno i ne brinite se,sve drugo su lazi i obmane.