Da li imate svoj tajni recept?

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
24.965
Da li imate neki recept koji čuvate i nikome ne date? Vaš, nasleđen, pronađen...

Znate ono kada u gostima probate nešto ukusno i kada pitate za recept domaćica kaže: "Ma ja to onako, iz glave, ni ne sećam se šta sam sve stavila", a vi znate da to nije baš tako nego samo neće da ga podeli sa vama.

Wet Hot American Summer Cooking GIF by NETFLIX

Da li imate neki recept koji čuvate i nikome ne date? Vaš, nasleđen, pronađen...

Znate ono kada u gostima probate nešto ukusno i kada pitate za recept domaćica kaže: "Ma ja to onako, iz glave, ni ne sećam se šta sam sve stavila", a vi znate da to nije baš tako nego samo neće da ga podeli sa vama.
Е па сад...испада да су ми скоро сви рецепти тајни, али стварно за већину морам добро да размислим да бих дала тачан рецепт.
Претежно спремам ,,по осећају" понекад не умем ни да поновим, а често и не знам шта сам и колико ставила јер сам успут певала, пијуцкала ( вино рецимо) и сипала шта ми допало до руке.

Када месим по рецепту, исто изводим криве дрине па смањујем или повећавам количину, или однос фила и кора...
А стварно не кријем.

ma vestica jedna!

Е па сад...испада да су ми скоро сви рецепти тајни, али стварно за већину морам добро да размислим да бих дала тачан рецепт.
Претежно спремам ,,по осећају" понекад не умем ни да поновим, а често и не знам шта сам и колико ставила јер сам успут певала, пијуцкала ( вино рецимо) и сипала шта ми допало до руке.

Када месим по рецепту, исто изводим криве дрине па смањујем или повећавам количину, или однос фила и кора...
А стварно не кријем.

Polagao pekarski segrt ispit za majstora.
Pita ga majstor: kako se mesi hleb?
Segrt: stavi se 10kg brasna, 10kg vode, i kilo soli.
Majstor: u pa to ce da bude mnogo slano
Segrt: nema problema, doda se jos vode
Majstor: onda ce da bude mnogo retko
Segrt: nema problema, doda se jos brasna

(nemoj da mi sad neko prigovori kako nisam otkrio moj tajni recept za hleb) :)

Nikada u životu ne bih krio svoje recepte ni od koga. To mi je baš akt ljigave sebičnosti. :)

Mada je bilo situacija da napravim nešto, ljudi jedu i oduševe se, ja im dam recept po kom sam i ja radio, oni naprave isto to i kažu "nije to to, nisi nam dao pravi recept".

Ja se kunem da jesam, al' džaba.

Poenta priče je da čak i kad se ima recept, nema garancije da će svakome ispasti isto, bez nekog "tajnog sastojka".

А стварно не кријем.
Isto tako.
Sve odokativno, po osećaju i mom ukusu.
Mogu opisno da dam recept, nikako tačne mere jer ih nemam.

Isto tako.
Sve odokativno, po osećaju i mom ukusu.
Mogu opisno da dam recept, nikako tačne mere jer ih nemam.
Често и када се потрудим да премерим и дам тачан рецепт, кажу да није исто испало. Као што рече @Sizif
Било ми је пар пута непријатно због тога, као да сам нешто сакрила али сам одавно то прерасла.
Сада када ме питају па како ти тако испадне, дај ми рецепт, ја дам рецепт и кажем: сад спреми једно 600, 700 пута и биће ти као мени.
Енде.

Често и када се потрудим да премерим и дам тачан рецепт, кажу да није исто испало. Као што рече @Sizif
Било ми је пар пута непријатно због тога, као да сам нешто сакрила али сам одавно то прерасла.
Сада када ме питају па како ти тако испадне, дај ми рецепт, ја дам рецепт и кажем: сад спреми једно 600, 700 пута и биће ти као мени.
Енде.
Vežbaj! :kiki:

Back