Da li imate svoj tajni recept?

Da li imate neki recept koji čuvate i nikome ne date? Vaš, nasleđen, pronađen...

Znate ono kada u gostima probate nešto ukusno i kada pitate za recept domaćica kaže: "Ma ja to onako, iz glave, ni ne sećam se šta sam sve stavila", a vi znate da to nije baš tako nego samo neće da ga podeli sa vama.
Imam. Izmislila ga je neka moja pra pra pra..baka. Krstila ga je kokos puslice.
Naravno nisu to samo kokos pusle,ima tu više slojeva kolača :D

Stvar je u tome što kad bi opisala kako se pravi,reakcija žena bi bila:"neka-hvala". :mrgreen: Zahtjeva puno vremena,u tome je stvar,pa ni ja ga ne pravim često. Al vrijedi svakog truda,preukusan je. Kad budem,sliknem i postavim. :D

Ne pravi se ovako orginal, ali ako se dobija brze i lakse nego orginal, zasto da ne...orginal je sezonac, bar u japanu , tj domacice ga prave sezonski kao sto mi pravimo kiseli kupus....moze da pravimo i leti , niko ti ne zabranjuje da prolecni kupus pretvoris u kiseli , ali se to retko desava , osim za komercijalu , kazu mi da ovo sto se kupuje u USA i Kanadi se pravi delom i od prolecnog kupusa..

I za nas pasulj kad pravis sos, cudan sos, isto ti treba minimum mesec i po dana..

Back