Aikido i Realni Aikido reopen

:fdlan: jooooooooj,što bre odmah sve kroz fajt oćete da provučete...
ne bave se svi borilačkim veštinama da bi se krljali...

Niko ne priča o krljanju, nego naprosto svakom stvari u životu, naukom, umetnošću, veštinom se treba baviti zbog svrhe zbog koje je stvorena.Svrha borilačkih veština je borba.Ako se to izuzme ruše se sami temelji borilačke veštine i to podseća na arhitektu koji se zadovoljava pravljenjem maketi zgrada, objekata umesto da radi na stvaranju stvarnih zgrada.

Znam za jednog karatistu kojem je osnova Šotokan.Uspeo je da se izbori u ful kontaktnom kumiteu sa više desetina kjokušin boraca.Bori se sa jednim, onda dolazi sledeći i tako dalje.A sumnjam da je u tome uspeo jer se borio nekontaktno i sportski. A nekoliko desetina je tek početna norma, ide se do kumitea sa 100 protivnika pa ko preživi pričaće.:lol:
Ljudi koji su izdržali borbu sa svih 100 protivnika ima toliko malo da se njihova imena nalaze u istoriji Karatea.

Da vidim... od 1965. do 2002. samo 16 ljudi.

Daleko je više ljudi dobilo Nobelovu nagradu u tom periodu.

Poenta priče - Karate je borilačka veština, ako je neko vežba kao sport, lični izbor, ali Karate nije sport.

Evo sa 40 protivnika:

Ima ih ima Igy.U klubu u kojem ja tu i tamo nešto provežbam uči se i to.

You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one

Ja sam to vežbao u moru realista kao običan vojnik a i u pi.čku materinu iskreno rečeno bio sam najbolji po pitanju pucnjave.Ubijam na 250 mt bez optičkog nišana.

Back