Aikido i Realni Aikido reopen

Razlika i jeste sto u realnom Aikidou nema toliko "namernih " hvatova, koji su u Kalsicnom Aikidou, u velikoj vecini.Na ulici, slabo se rade hvatanja, vise udaranja.Drugo na klipu iz 2013 besplatnje letnje skole, vidi se da pocetnici ne znaju ni da pravilno udare, niti da pravilno uhvate.Mora da se Poradi na tome.

Pozdrav! Imam pitanje: Koliko je verovatno da se povredim ako sa 33 godine po prvi put počnem da treniram Aikido? Bavim se sportovima ceo život (basket i plivanje), ali nisam nešto preterano elastičan, pa ne znam hoće li rame ili neki drugi zglob da iskoči prilikom bacanja i padova?

Hvala unapred

Razlika i jeste sto u realnom Aikidou nema toliko "namernih " hvatova, koji su u Kalsicnom Aikidou, u velikoj vecini.Na ulici, slabo se rade hvatanja, vise udaranja.Drugo na klipu iz 2013 besplatnje letnje skole, vidi se da pocetnici ne znaju ni da pravilno udare, niti da pravilno uhvate.Mora da se Poradi na tome.

Ljuba je preminuo a sa njim i "Realni Aikido" tako da batali tu temu više.

Pozdrav! Imam pitanje: Koliko je verovatno da se povredim ako sa 33 godine po prvi put počnem da treniram Aikido? Bavim se sportovima ceo život (basket i plivanje), ali nisam nešto preterano elastičan, pa ne znam hoće li rame ili neki drugi zglob da iskoči prilikom bacanja i padova?

Hvala unapred

Ljuba je preminuo a sa njim i "Realni Aikido" tako da batali tu temu više.

Borilacke vestine su za sve od 7 do 77 godina pa i dalje.Elasticnost se postize vezbanjem, samo napred, ne odustaj kada jednom krenes, bez obzira na sve prepreke.

Majstor je otisao, ali iza njega ostaje sistem i nalsednici njegovi.

Hvala unapred

Ako budeš slušao trenera i pametno vežbao šanse da se povrediš su minimalne. Neće ti zglobovi iskakati jer se elastičnost dobija vremenom i pametnim treningom.

Majstor je otisao, ali iza njega ostaje sistem i nalsednici njegovi.

Koji crni sistem? Ako misliš na ono što njegova ćerka pokazuje e to je "sistem" u pm. Svi ostali njegovi majstori su se "vratili izvornom putu Aikido-a" u prevodu osnovali su svoje klubove koji podučavaju neku hibridnu mešavinu tehnika pokojnog Vračarevića i pokušaje tehnika iz Aikikai Aikido-a. Bezvezarija jednom rečju.

Hvala unapred

Већа је вероватноћа да се повредиш играјући кошарку, докле год пратиш шта се дешава на тренингу, пратиш упутства тренера и добронамерне савете осталих вежбача.
Нико не очекује од тебе да на првом часу изводиш неке егзибиције, а што се тиче рада са партнером тиче, памет у главу.

Већа је вероватноћа да се повредиш играјући кошарку, докле год пратиш шта се дешава на тренингу, пратиш упутства тренера и добронамерне савете осталих вежбача.
Нико не очекује од тебе да на првом часу изводиш неке егзибиције, а што се тиче рада са партнером тиче, памет у главу.

Pa to sam i mislio, ako mi partner bude neka budala, džabe meni dobar trener :D Nisam ja preterano neelastičan ali imam 196cm i 108kg, pa se zato brinem o načinu kako ću da padam i da se savijam itd :D

A i to što kažete, pre ću se povrediti na basketu, a bome povređivao sam se dosta puta (skočni zglob, rame) :D

Koji crni sistem? Ako misliš na ono što njegova ćerka pokazuje e to je "sistem" u pm. Svi ostali njegovi majstori su se "vratili izvornom putu Aikido-a" u prevodu osnovali su svoje klubove koji podučavaju neku hibridnu mešavinu tehnika pokojnog Vračarevića i pokušaje tehnika iz Aikikai Aikido-a. Bezvezarija jednom rečju.

A jesi li se ti sa njima oprobao kada tako tvrdis, i siguran si u to, da to nista ne valja,:think:
Perfektna demonstracija iz ove godine:

A jesi li se ti sa njima oprobao kada tako tvrdis, i siguran si u to, da to nista ne valja,:think:
Perfektna demonstracija iz ove godine:

Ako je ovo perfekcija e onda u pm. Jesam sa jednim likom što je bio tada braon pojas a sada je valjda crni ko zna koji dan. Ono je bio haos, uhvatim za ruku najobičniji hvat on krene da je vuče u stranu u pokušaju da uradi ikkyo a ja mu naravno ne dam. Onda je pokušao neko čudno ippon seoi nage bacanje a ja pao preko njega i nemam pojma šta još smo vežbali otprilike ravnoteža mu je bila nikakva, nije znao najobičniju osnovnu sankyo polugu da izvede kako treba a koliko vidim ni ovi nemaju pojma kad se vrte kao na vrtešci. Otprilike rade dobro neke džudo tehnike a u Aikido tehnikama večito forsiraju snagu i krljaju kada već uspostave kontrolu (kakvu takvu konstrolu). Osim par džudo tehnika ja ovde ne vidim Aikido .

Al najjače je što u deskripciji piše "neočekivano je izazvan od strane Aikido majstora 4. dan koji je ujedno i nagrađivani šampion" (nije navedeno čega) :lol: najobičnija zajebancija koju lik koristi za reklamu.

Ako je ovaj neki 4. Dan, ja sam Gandalf, a pogledaj od 50. sekunde koliko je pokušaj Turčina da ga obori drljav.Lik ga juri unaokolo po sali saginjući se kao Golum,tako da ovo nije promocija ovog lika nego ozbiljna borba 5 puta bi ga neko šutnuo u glavu ili navukao na koleno.I onda je na kraju konačno uspeo izvevši obuhvatanje nogama i grabljenje ruke kao neki artritični deda.Gledao sam ljude koji nemaju ni godinu dana treninga a bolje izvode takve tehnike od ovog lika.

Kakvo sranje jbt. Još sam pod utiskom ovog smeća.:lol:
Ja ne znam ko i zašto je postavio ovo sranje na yotube, ali oba lika su toliko jadna da ne postoje reči...da li ovaj Turčin koji pokušava da skrpi neku paru od svog "turskog" rvanja ili ovaj wannabe aikido idiot koji je na nivou oranžada pojasa a neko ga je ružno nalagao da ima crni pojas.Jedan mlađi kolega koji puni 17 na jesen i ima 7-8 meseci treninga sveukupno, samo priučeni parterni borac bi ubio obojicu, srčan mališa :hahaha: I ovog mastera turskog rvanja i ovog aikidoku u pokušaju.Užas, ljudi dajte nešta konkretno a ne ovakve stvari.Ne želim da gledam Turčina vidljivo slabog i narušenog zdravlja, koji želi da zaradi za stare dane niti ovog drugog.Dajte nešto pozitivno, što uliva optimizam i nadu.

Poslednja izmena:

Back